Θέατρο.

Θέατρο μέσα στο θέατρο.

Θέατρο μέσα στο θέατρο μέσα στο θέατρο;

Η πρωτότυπη και εναλλακτική παράσταση της Μαρίας Σολωμού «Kiss Them, Kate. The rehearsal» ανέβηκε στο Altera Pars με μεγάλη επιτυχία και θα παίζεται για λίγα ακόμα Δευτερότριτα. Το έργο στηρίζεται στο κλασσικό και διάσημο musical «Kiss Me, Kate», το οποίο αλλάζει όνομα και χαρακτήρα. Ζωή σε αυτό το εγχείρημα δίνει ο Όχλος των τριτοετών φοιτητών της Ανωτέρας Δραματικής Σχολή Β. Διαμαντόπουλου με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

 12992763_10207842920285478_35659283_n

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το «Kiss Me, Kate», είναι η παραγωγή μιας μουσικής εκδοχής του κλασσικού έργου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι» και η διαμάχη εντός και εκτός σκηνής του σκηνοθέτη, παραγωγού και πρωταγωνιστή της παράστασης Fred Graham και της πρώην συζύγου του Lilli Vanessi. Μια δεύτερη ερωτική ιστορία αφορά την Lois Lane, την ηθοποιό της Bianca, και τον χαρτοπαίκτη φίλο της Bill, ο οποίος συγκρούεται με μια ομάδα gangsters.

Το «Kiss Them, Kate. The rehearsal» τώρα, είναι η προσπάθεια για το ανέβασμα του «Kiss Me, Kate», όπου μια ομάδα φοιτητών δραματικής σχολής, κάνουν πρόβες για το ανέβασμα του διάσημου αυτού musical.

Μια παράσταση που είναι Θέατρο μέσα στο θέατρο μέσα στο θέατρο! Είναι πολλές οι φορές που δεν καταλαβαίνεις πότε γίνεται διάλειμμα, πότε γίνεται πρόβα, πότε οι ηθοποιοί παίζουν την «Στρίγγλα» και πότε κάποιο διάλειμμα του «Kiss Me, Kate». Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμα και στο πραγματικό διάλειμμα της παράστασης, υπήρχε σιωπή και ακινησία, μέχρι να βεβαιωθούμε –ως θεατές- ότι δεν είναι κομμάτι της παράστασης.

Αυτή η συνεχής εναλλαγή ρόλων, καταστάσεων, σχέσεων και συναισθημάτων επάνω στην σκηνή, καθιστά αυτό το εγχείρημα εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους θεατές και αδιαμφισβήτητα πολύ δύσκολο για τους ηθοποιούς.

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδοχή δια χειρός Μαρίας Σολωμού, με πολλά ευτράπελα και άπειρες στιγμές γέλιου. Να τονίσουμε εδώ ότι μέσα στο έργο γίνονται πολλές εναλλαγές ρόλων, δηλαδή ο ρόλος του Fred παίζεται από πολλούς ηθοποιούς στις διαφορετικές σκηνές του έργου. Ιδιαίτερος και μυστικός (!) είναι ο ρόλος της Μαρίας Σολωμού στην παράσταση, η συμμετοχή της οποίας είναι καθοριστική για το ανέβασμα του «Kiss Me, Kate» και φυσικά του «Kiss Them, Kate. The rehearsal».

12966656_10207842923325554_281560756_n

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

Πού: Altera Pars | Μεγάλου Αλεξάνδρου 123 | Τηλ.: 2103410011

Απόδοση Έργου: Μαρία Σολωμού

Μέχρι Πότε: Κυριακή των Βαΐων

Όχλος: Αγγέλου Γεωργία, Βάνα Δώρα, Βασιλόπουλος Γιώργης, Βαμβακούλα Κωνσταντίνα, Γεωργίου Γρηγόρης, Γρύμπλα Κατερίνα, Εξαρχάκου Μαρία, Ελευθεριάδου Χριστίνα, Καρακώστα Νάνσυ, Κατσιάνος Σπύρος, Κατραλή Σίλια, Λεχουρίτη Εβίνα, Μαθιόπουλος Σοφοκλής, Μανόλογλου Θεόφιλος, Μαραγκουδάκη Μαρία, Μπαλτσίδου Μελανία, Μπουκαούρης Γιώργος, Παπαδάκου Αντιγόνη, Ρουσάκη Στέλλα, Σβολίμη Βίβιαν, Σκρέκα Λαμπρινή, Τσούτσιας Γιάννης, Φαλατάκη Ελένη, Φερεντίνος Δημήτρης, Φύτρος Στέλλιος, Χαριτοπούλου Μαρία, Χατζηγεωργίου Στέλλιος, Ψημίτης Νίκος

Οργάνωση Όχλου: Μαρία Σολωμού

Χορογραφίες Όχλου: Χριστίνα Φωτεινάκη

Φωνητική Όχλου: Αποστόλης Ψυχράμης

Βοηθός Κίνησης Όχλου: Εύη Χαμπλά

Τι ώρα: Δευτέρα & Τρίτη

Εισιτήρια: 5 €

Σχόλια