Tο Instagram βρέθηκε στην 6η θέση ανάμεσα στις 15 ισχυρότερες πλατφόρμες marketing!

To Marketing είχε πάντα τον ίδιο στόχο: να επηρεάσει τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Πολύ πριν την συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι έμποροι είχαν πάντα πρόσβαση σ’ ένα οπλοστάσιο μεθόδων και καναλιών. Η τηλεόραση θεωρήθηκε ως η πιο αποτελεσματική μέθοδος για αρκετό καιρό, αλλά σήμερα γνωρίζουμε ότι οι φίλοι είναι το πιο ισχυρό κανάλι marketing!

Και οι φίλοι είναι αυτοί που απασχολούν τα social media. Είναι φυσικό, λοιπόν, γίγαντες αν το Facebook, να έχουν υψηλή θέση σε όρους καταναλωτικής επιρροής. Μέχρι που το Instagram ξαφνικά το ξεπέρασε!

Σύμφωνα σε μια πρόσφατη έρευνα της Takumi, μιας Ιαπωνικής εφαρμογής που συνδέει τους χρήστες του Instagram με τις μάρκες, αυτό είναι τώρα η πιο αποτελεσματική πλατφόρμα social media marketing. Μπροστά από το Twitter, το Facebook, ακόμα και το Youtube!

7+1 Instagram Accounts που θα αγαπήσεις

Το Instagram είναι η πιο αποτελεσματική πλατφόρμα social media marketing πριν το Facebook!

Συγκεκριμένα, το Instagram αναγνωρίστηκε ως η πλατφόρμα που επηρεάζει περισσότερες πωλήσεις και καταναλωτικές δράσεις σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα κοινωνικού δικτύου. Τα άτομα της χιλιετηρίδας (ναι, έτσι μεταφράζεται το «millennials», δηλαδή οι γενιές που γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000), φάνηκε ότι είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη ανταπόκριση, με το 68% των νέων ηλικίας 18-24 χρονών να δηλώνουν πως είναι πιο πιθανό να αγοράσουν κάτι που δημοσίευσε κάποιος που ακολουθούν.

To 68% των νέων ηλικίας 18-24 χρονών δηλώνουν πως είναι πιο πιθανό να αγοράσουν κάτι που δημοσίευσε κάποιος που ακολουθούν στο Instagram.

Αλλά πέρα από το ότι ξεπέρασε το Facebook (που ήρθε 7ο), το Youtube (που ήρθε 11ο), ακόμα και διασημότητες (14η θέση), το Instagram βρέθηκε στην 6η θέση ανάμεσα στις 15 ισχυρότερες πλατφόρμες marketing, με φίλους και οικογένειες να του ανοίγουν το δρόμο.

Αλλά ακόμα κι αν η τηλεόραση έρχεται πρώτη από τα social media, είναι πολύ εύκολο να φανταστούμε πώς θα αλλάξει αυτό τα επόμενα χρόνια.

ιinstagram

Πηγή

Ξέφυγε από το Instagram και φτιάξε το δικό σου Portfolio!

Σχόλια