Δράσεις αφιερωμένες για το κοινό τον Απρίλιο και το Μάιο δωρεάν από την ΕΔΟ!

Το psychologynow.gr μας θύμισε στις 30 Μαρτίου ότι η Παγκόσμια ημέρα Διπολικής διαταραχής (Μανιοκατάθλιψης) είναι σημαντική ημέρα για να θυμόμαστε τους ανθρώπους με διπολική διαταραχή αλλά και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

Δημιουργήθηκε από τρεις διεθνείς οργανώσεις για τη διπολική διαταραχή (Asian Network of Bipolar disorders, International Bipolar Foundation, International Society for Bipolar disorders).

Αυτή είναι και η ημέρα γέννησης του Vincent Van Gong ο οποίος θεωρείται ότι έπασχε από τη διπολική διαταραχή.

Η διπολική διαταραχή (ή πιο παλιά μανιοκατάθλιψη) είναι η πιο σοβαρή ψυχική διαταραχή της διάθεσης. Χαρακτηρίζεται κυρίως από επεισόδια Μανίας (ανεβασμένης & εκτός ελέγχου διάθεσης) και επεισόδια Κατάθλιψης (πεσμένης διάθεσης με σημαντική δυσκολία στη λειτουργία).

Υπολογίζεται ότι πάσχουν 1-5% του πληθυσμού παγκοσμίως και στην Ελλάδα περίπου 600.000 ασθενείς. Το φάσμα των διπολικών διαταραχών είναι ευρύ και η σωστή θεραπεία τους βασίζεται στη σωστή και πρώιμη διάγνωση καθώς και στην εξειδικευμένη ψυχοκοινωνική και φαρμακευτική παρέμβαση.

Η ενημέρωση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καλής πορείας της Διπολικής διαταραχής και βοηθάει και στην αποστιγματοποίησή της.

Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής οργανώνοντας μία σειρά από ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση των ασθενών, των συγγενών τους καθώς και του ευρύτερου κοινού.

Συνοπτικά οι δράσεις που θα λάβουν μέρος:

1. Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τη θεραπεία της Διπολικής διαταραχής (ελεύθερη είσοδος)

(16 Απριλίου Σάββατο 12:00 – 4:00 μμ, Aegean College, Πανεπιστημίου 17, Αθήνα)

2. Δωρεάν ψυχομετρικές εξετάσεις διάθεσης για ανθρώπους που έχουν δυσκολίες με την διάθεσή τους

(Καθ’ όλη τη διάρκεια του Απρίλη με τηλεφωνικό ραντεβού στα γραφεία της ΕΔΟ, Ασημάκη Φωτήλα 3, Πεδίον Άρεως / Εξάρχεια , Αθήνα, 11473)

3. Ψυχαγωγική ταινία και συζήτηση με θέμα τη Διπολική διαταραχή

(14 Μαΐου Σάββατο 12:00 – 3:00μμ, Λέσχη Κινηματογράφου, Aegean College, Πανεπιστημίου 17, Αθήνα)

Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις να κάνουν εγγραφή στη λίστα συμμετοχής της ΕΔΟ http://register.bipolar.gr ή τηλεφωνικά στο 210-8815970

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις θα είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλο το ενδιαφερόμενο κοινό.

Πηγή

Σχόλια