Πέμπτη, 12/5

Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς – AbOvo & 4Frontal
Βλ. Τετάρτη, 11/5

 

MusiComedy, Αριστοτέλης Ρήγας
Σε ένα πρωτότυπο κωμικό ταξίδι θα μας μεταφέρει η παράσταση standup comedy και μουσικής κωμωδίας με τίτλο «musicomedy” του Αριστοτέλη Ρήγα, νικητή του 2ου Φεστιβάλ stand up comedy (1ο βραβείο Κριτικής Επιτροπής και Κοινού). Άλλοτε με την κιθάρα, άλλοτε με το γιουκαλίλι, με λογοπαίγνια και μπόλικο σουρεαλισμό ο Αριστοτέλης Ρήγας καταπιάνεται με κοσμοϊστορικά και πανανθρώπινα ζητήματα που απασχολούν τον απλό, καθημερινό άνθρωπο. Στην παράστασή του κάνει αναφορές στα ονόματα των ελληνικών πόλεων και στην έλλειψη φραγμών στην ονοματοδοσία των ψαριών, στη σύνδεση της ξένης και της ελληνικής μουσικής παράδοσης και σε πολλά άλλα σε ένα χορταστικό one man μουσικοκωμικό υπερθέαμα.

Παρασκευή, 13/5

Για έναν Άντρα και μια Γυναίκα, Jackie ’n Billy
Δυο τρελοί επιστήμονες, μια γνωριμία όσο κρατάει ένα τσιγάρο, ένας ασφαλιστής και μία… περίπου νεκρή, ένα ντιμπέιτ ενός παράφορου έρωτα, ένα ζευγάρι που εφαρμόζει συμβουλές για να χωρίσει πολιτισμένα κι ένα γράμμα για τη «σιωπη» που κανείς δε μπόρεσε να προνοήσει, είναι ιστορίες για έναν άντρα και μια γυναίκα που, ίσως, τα καταφέρουν να επικοινωνήσουν. Ιστορίες που προκύπτουν μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων… ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που αναλαμβάνουν να καθαρίσουν έναν χώρο. Μία εκπληκτική συρραφή από θεατρικά κείμενα έξι νέων θεατρικών συγγραφέων που συνδέονται σε σουρρεαλιστικό τόπο και χρόνο.
Κείμενα: Σταύρου Δάλκου, Ραφαήλ Εσθητού, Αννίτας Καπουσίζη, Γιώργου Καραχρήστου, Γιώργου Νικολαϊδη και Νικήτα Χολόγκιτα Σκηνοθεσία, Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Βασίλης Ζαϊφίδης, Ζωή Ξανθοπούλου

72 Ώρες, σκην. Γ. Σαρακατσάνης
Μία καταιγιστική κωμωδία που εξελίσσεται μέσα σε 72 ώρες: όταν ο Μάνος γνώρισε τη Μάνια, ήταν και οι δύο πολύ κουρασμένοι από όλες τις προηγούμενες αποτυχημένες σχέσεις τους και τα εξίσου αποτυχημένα τυφλά ραντεβού τους. Μόνος αυτός, μόνη κι αυτή, στην κρίσιμη ηλικία των 38, αποφάσισαν να ενώσουν τις μοναξιές τους, για να έρθουν λίγο καιρό αργότερα αντιμέτωποι με ένα τεράστιο δίλημμα: είναι έτοιμοι να βουτήξουν στα βαθιά ή προτιμούν να πλατσουρίζουν για πάντα στα ρηχά, σαν ενήλικες με παρατεταμένη εφηβεία; 72 ΩΡΕΣ: μην ανησυχείτε, όμως! Η παράσταση διαρκεί πολύ λιγότερο.
Κείμενο: Αστερόπη Λαζαρίδου-Γιώργος Χατζηπαύλου Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Ερμηνεύουν:  Βάσω Καβαλιεράτου, Κίμων Φιορέτος

Μίχαελ Κόλχαας, η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, Τρις
Ο Μίχαελ Κόλχαας, ένας νομοταγής και φιλήσυχος έμπορος αλόγων, αδικείται. Το κράτος δεν τον προστατεύει γιατί εκείνος που τον έβλαψε είναι ισχυρός. Τότε είναι που ο Κόλχαας παίρνει το νόμο στα χέρια του. Οι τρεις ηθοποιοί ζωντανεύουν επί σκηνής αυτό το παράδοξο οδοιπορικό, όπου τα πρόσωπα, ο χώρος και ο χρόνος δράσης, εναλάσσονται σε έναν περιπετειώδη καλπασμό αφήγησης. Ένα συγκλονιστικό χρονικό για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και το μαρτύριο του να είσαι δίκαιος: “…θα έπρεπε να τον μνημονεύουν ως υπόδειγμα καλού πολίτη, αν δεν το είχε παρακάνει με μία αρετή. Η αίσθηση του δικαίου τον έκανε ληστή και φονιά.”
Κείμενο: Χάινριχ Φον Κλάιστ Μετάφραση: Θόδωρος Παρασκευόπουλος Σκηνοθεσία -Δραματουργική Επεξεργασία- Ερμηνεία Ομάδα «Τρις» (Χρηστίνα Γαρμπή, Κώστας Κουνέλλας, Βασίλης Σαφός)

Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες – Η τελική αναμέτρηση μέρος Β’, επίPlay
Ο Μπλε Κορμοράνος, η Ατσάλινη Πεταλούδα και το Αγέρωχο Πάντα, οι «Ακαταμάχητοι Λεβέντες» ξαναχτυπούν! Κυνηγημένοι από το Δόκτωρα Κακούργο προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της φαρμακερής καραμέλας κι έρχονται αντιμέτωποι με τη δόλια Άννα Κόντα… Κι ενώ αγωνίζονται να σώσουν τη Μπόχαμ Σίτυ, ανακαλύπτουν ότι θα πρέπει να σώσουν ολόκληρο τον κόσμο…
Σύλληψη: ομάδα επίPlay Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Πέρρος, Αυγουστίνος Κούμουλος, Νάντια Μητρούδη, Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά

Σάββατο, 14/5

Ποπ Κορν, Repente
Βλ. Δευτέρα, 10/5

Ο Περαστικός, Cheek Bones
Βλ. Τρίτη, 11/5

Οικογένεια Μπες-Βγες, 4Frontal
Στο παλιό αρχοντικό της οδού Αλφόνσου Πίπερμαν, η ήρεμη ζωή της ζάμπλουτης οικογένειας Πουστοδούλου, που εμπορεύεται τα προφυλακτικά ΜΠΕΣ-ΒΓΕΣ, ταράσσεται από τις συνεχείς απώλειες των μελών της. Όταν η πεντάχρονη Σίσσυ, η νόμιμη κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας, αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει, αποφασίζει να αναλάβει δράση και να ξεσκεπάσει το καλά κρυμμένο μυστικό. Κανείς όμως δεν ξέρει το δικό της μυστικό. Η Σίσσυ μεγαλώνει με εκατονταπλάσια ταχύτητα από το κανονικό. Κάπου ανάμεσα σε ήχους παιδικών τραγουδιών, ναζιστικών ύμνων, εντερικών αερίων και απόκοσμων γέλιων. Σε μία έπαυλη στο κέντρο της Αθήνας. Το μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1982, παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής από την ομάδα 4Frontal.
Κείμενο: Γιάννης Ξανθούλης Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης Ερμηνεύουν: Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ελένη Κουτσιούμπα, Αμαλία Νίνου, Αριστέα Σταφυλαράκη

Για έναν Άντρα και μια Γυναίκα, Jackie ’n Billy
Βλ. Παρασκευή, 13/5

Κωμικό ΜΠΟΥΜ
Το Κωμικό ΜΠΟΥΜ επιστρέφει μετά από 1 χρόνο απουσίας στο Bob Festival και φτιάχνει από το μηδέν μια late night παράσταση improv comedy. Πάρτε το ρόλο του σεναριογράφου, του σκηνοθέτη, του ηθοποιού και καθοδηγήστε την παράσταση όπου θέλετε εσείς!
Με τους Λάμπρο Φισφή, Ζήση Ρούμπο, Γιάννη Σαρακατσάνη, Γιώργο Αγγελόπουλο και αλλους Special guest

Κυριακή, 15/5

Μίχαελ Κόλχαας, η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, Τρις
Βλ. Παρασκευή, 13/5

Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο, Κουκλοθέατρο ParaMana
Για ηλικίες 12 και άνω
Η παράσταση βασίζεται στο γιαπωνέζικο παραμύθι Tsuki no Waguma – The Crescent Moon Bear, ένα διαχρονικό παραμύθι για ενήλικες που ταξιδεύει τους θεατές στον Πόλεμο των Χαρακωμάτων αναδεικνύοντας τις μη αναστρέψιμες συνέπειες του. Πρόκειται για μία παράσταση μοναδική του είδους της από άποψη τεχνικής και εξοπλισμού, που πραγματοποιείται με τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς και προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα. Η αφήγηση γίνεται ζωντανά και επενδύεται από ηλεκτρονική μουσική ειδικά γραμμένη για την παράσταση.
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης Εμψύχωση φιγούρας-Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία Παράβα

Το Παγκάκι – σκην. Γ. Καραντινάκης
Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της εποχής του, έγραψε το Παγκάκι το 1983 και από τότε έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε τριάντα χώρες. Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών ανθρώπων που συναντιούνται τυχαία σε ένα πάρκο. Κάνουν μαζί την διαδρομή από το ψέμα στην αλήθεια. Αυτός και Αυτή φέρνουν στη σκηνή το πιο ζωντανό, το πιο εύφορο από τα θέματα, την Αγάπη. Και οι δύο ψάχνουν για μια καινούργια αρχή, ενώ από καιρό γνωρίζουν πως την έχουν ήδη κάνει… Μια ιστορία που θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε πάρκο, σε κάθε χώρα.
Σκηνοθεσία-Μετάφραση: Γρηγόρης Καραντινάκης Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Καλπακίδης, Έλενα Μαρσίδου

Τελετή Λήξης – Abovo & 4Frontal
Επιτέλους, το Bob Theatre Festival θα κλείσει για πρώτη φορά με μια μεγαλοπρεπή τελετή λήξης. Οι AbOvo και οι 4Frontal θα βραβεύσουν τις παραστάσεις που συμμετείχαν στο φετινό φεστιβάλ με μερικά.. διαφορετικά βραβεία αλλά και θα ανακοινώσουν τους νικητές του διαγωνισμού Scratch Night.

ΒΟΒ THEATRE FESTIVAL & ΒΙΒΛΙΑ από την Κάπα Εκδοτική

H Κάπα Εκδοτική δίνει το παρών στο 9ο Bob Theatre Festival και παρουζιάζει τις εκδόσεις της: αγαπημένοι τίτλοι από λογοτεχνία και το θέατρο διατίθενται σε προνομιακή τιμή, αποκλειστικά και ειδικά για τους θαμώνες του 9ου Bob Theatre Festival.

ΒΟΒ ΤHEATRE FESTIVAL & 2nd Avaton International Comedy Festival

Σε μία εποχή που το γέλιο γίνεται απαραίτητο στοιχείο για να αντέξουμε τα κακώς κείμενα, το Bob Theatre Festival διοργανώνει βραδιές Κωμωδίας, υπό την αιγίδα του 2ου Avaton International Comedy Festival, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16 έως και 20 Ιουνίου και για το οποίο περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: (www.avatoncomedyfestival.com)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ BOB THEATRE FESTIVAL
Τιμές Εισιτηρίων: 9 € (Γενική Είσοδος), 6 € (Ο Περαστικός), 5 € (De Sade • In Progress- το πρώτο αίμα)
και ελεύθερη είσοδος για Τελετή Λήξης

Περισσότερες Πληροφορίες:

https://www.facebook.com/BobTheatreFestival:
www.bobfestival.gr

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2