Σε ενδιαφέρει να προσθέσεις στις γνώσεις σου επιπλέον ξένες γλώσσες; Σου έχουμε τον πιο προσιτό οικονομικά τρόπο για φοιτητές και μη, ώστε να μάθεις όποια ξένη γλώσσα θέλεις.

Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Ε.Κ.Π.Α. είναι πλήρως ανεξάρτητη και αυτοτελής ακαδημαϊκή μονάδα και διοικείται από δικό της Διοικητικό Συμβούλιο. Το διδασκαλείο αυτό προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε φοιτητή και μη να μάθει μια ξένη γλώσσα, να λάβει τα αντίστοιχα πτυχία, σε πολύ χαμηλό κόστος. Αρχικά η διδασκαλία περιορίζονταν στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική γλώσσα. Αργότερα προστέθηκαν στη λίστα τα Ρωσικά και η Ισπανική γλώσσα.

Σήμερα διδάσκονται 23 γλώσσες στο σύνολο, σε διάφορα επίπεδα. Οι γλώσσες είναι η Αγγλική, Αλβανική, Αραβική, Βουλγαρική, Γαλλική, Γερμανική, Δανική, Ιαπωνική, Ινδική (Hindi – Σανσκριτική), Ισπανική, Ιταλική, Κινεζική, Κορεατική, Νορβηγική, Ολλανδική, Περσική, Πορτογαλική, Ρωσική, Σερβική, Σουηδική, Τουρκική, Τσεχική και Φινλανδική. Όπως μπορείς να καταλάβεις καλύπτει όλες τις προτιμήσεις και ακόμα και τις ”εξωτικές” γλώσσες όπως τα Αραβικά, τα Ινδικά, τα Κινέζικα κτλ.

Πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως όποιος επιθυμεί να εξειδικευτεί στη μετάφραση ή την ιατρική ή νομική ορολογία, προσφέρονται ειδικά προγράμματα γι’ αυτόν.

Πού γίνεται η διδασκαλία;

Οι ξένες γλώσσες διδάσκονται  είτε στο κέντρο της Αθήνας, είτε στην Πανεπιστημιούπολη.

Ποιοι μπορούν να παρακολουθήσουν;

Τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών μπορούν να παρακολουθήσουν οι φοιτητές του Ε.Κ.Π.Α., καθώς και  οι φοιτητές των υπολοίπων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., εργαζόμενοι, καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Τα δίδακτρα είναι αρκετά προσιτά για τους φοιτητές.  Συγκεκριμένα για τους φοιτητές του Ε.Κ.Π.Α. ανέρχονται στα 300 ευρώ το χρόνο, για φοιτητές άλλων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. στα 330 ευρώ το χρόνο και για τους υπόλοιπους στα 450 ευρώ ετησίως. Οι τιμές αυτές ισχύουν ανά γλώσσα για 2 τρίωρα εβδομαδιαίως.

Όσον αφορά τη λήψη διπλώματος Αγγλικών, Γαλλικών ή Γερμανικών σε επίπεδο Β2, C1 και C2, τα δίδακτρα ανέρχονται στα 450 ευρώ ετησίως για φοιτητές Ε.Κ.Π.Α, 530 ευρώ ετησίως για φοιτητές άλλων Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. και 650 ευρώ για τους άλλους ενδιαφερόμενους. Οι τιμές ισχύουν ανά γλώσσα για 3 τρίωρα εβδομαδιαίως.

Σχετικά με τα ειδικά προγράμματα για εξειδίκευση στην ορολογία οι τιμές είναι οι εξής: για φοιτητές Ε.Κ.Π.Α είναι 200 ευρώ ετησίως, για φοιτητές άλλων Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι 250 ευρώ το χρόνο και για τους άλλους ενδιαφερόμενους 350 ευρώ το χρόνο. Υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής (e-banking) για όσους το επιθυμούν.

Για όσους γραφτούν και σε δεύτερη ξένη γλώσσα, παρέχεται 20% έκπτωση.

Μπορείς να εκφράσεις το ενδιαφέρον σου, συμπληρώνοντας απλώς μια αίτηση.

Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Ε.Κ.Π.Α., παρέχει σε όσους ολοκληρώσουν επιτυχώς τον κύκλο της διδασκαλίας Βεβαίωση Παρακολούθησης & Βεβαίωση Σπουδών.

Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε χρόνο τον Οκτώβρη.

Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν μια ξένη γλώσσα σε πολύ προσιτή τιμή, χωρίς να ξοδέψει μια περιουσία σε μαθήματα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε με το Πανεπιστήμιο.

Επικοινωνία:

Τηλέφωνα: 210–3688204, 210-3688232, 210-3688265, 210-3688266, 210-3688263

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: secr[at]didaskaleio.uoa[dot]gr

Ιστοσελίδαhttp://www.didaskaleio.uoa.gr/

 

 

Σχόλια