Λόγοι για να βγεις με την παρέα υπάρχουν πάντα. Εμείς σου δίνουμε τους καλύτερους προορισμούς πού να βγεις και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Επιμέλεια: Δανάη Μιχαηλίδου, Μαριλή Γουλή

Κούραση αυτή η εβδομάδα ε; Ακόμα να χωνέψεις τα της Καθαράς Δευτέρας (καλά ΠΟΣΟ έφαγες και ήπιες πάλι!;). Άσε που μετά από τριήμερο, η επιστροφή στη δουλειά και στις υποχρεώσεις είναι ακόμα πιο βάναυση απ’ ότι συνήθως. Δεν το λέμε εμείς! Οι έρευνες…

Θα γράφαμε και άλλα (σοβαρά) επιχειρήματα για το ότι έχεις ανάγκη απ’ τη μια να χαλαρώσεις  αυτό το Σαββατοκύριακο και απ’ την άλλη να βγεις με την παρέα σου να ξεσκάσεις, αλλά το θεωρούμε περιττό.

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!

 

  • Για αρχή, σου φτιάξαμε πρόγραμμα για live

Παρασκευή:

6a3a0b770ea5a67437a45b728e7f1fdc_XS

Εάν είσαι λάτρης της doom (ή γενικότερα της metal σκηνής), κατά πάσα πιθανότητα θα θελήσεις να πας στο πολυσυζητημένο αυτό live, και με το δίκιο σου. Οι Universe 217 παρουσιάζουν live τον τρίτο τους δίσκο “Change” στο Κύτταρο και ανυπομονούμε να δούμε –ή μάλλον να ακούσουμε- την καινούρια τους δουλειά. Είναι σίγουρα μία συναυλία που δεν πρέπει να χάσεις.

Πού: Ηπείρου 48 και Αχαρνών, Αθήνα

Σάββατο:

ευα

Το μεγάλο γεγονός του Σαββάτου αποτελεί ο ερχομός των Sleep Party People στο Gagarin 205 Live Music Space. Εάν είσαι fan τους όμως, το πιθανότερο είναι να έχεις εξασφαλίσει ήδη το εισιτήριό σου. Σου παραθέτουμε μία εναλλακτική, στη περίπτωση που θες κάτι πιο χαλαρό: Eva Sakellari & The SoulVibes στο Τρένο στο Ρουφ! Μπορείς να κάτσεις με το ποτό σου και να ακούσεις τραγούδια από πολλά είδη, από soul και blues μέχρι funk και pop. Ιδανικό για όσους θέλουν να βγουν για ένα χαλαρό ποτάκι και να ακούσουν ταυτόχρονα live μουσική.

Πού: Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως

Κυριακή:

Η βραδιά αυτή είναι γεμάτη τζαζ, καθώς έχουμε να σας προτείνουμε δύο εξίσου δυνατά live από τα οποία οι φίλοι της τζαζ μπορείτε να διαλέξετε!

image

Πρώτα έχουμε τους Human Touch τους οποίους αποτελούν οι David Lynch, Σταύρος Λάντσιας και Γιώτης Κιουρτσόγλου. Γνωστοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς δραστηριοποιούνται στον χώρο εδώ και 15 χρόνια, θα παίξουν τη Κυριακή στο Faust, παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά την μουσική τους που έχει έναν εξαιρετικά μοναδικό χαρακτήρα και θα σας αφήσει σίγουρα άφωνους.

Πού: Καλαμιώτου 11 και  Αθηναΐδος 12, Μοναστηράκι

sdfafdas

Ως δεύτερη επιλογή προτείνουμε τους The Next Step Quintet (feat Stathis Drakos). Συνιστούν μία μπάντα που αναπτύσσεται με μεγάλο ρυθμό από το 2011 που σχηματίστηκε, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Παρ’ όλο που το είδος της μουσικής τους είναι modern jazz, το συγκεκριμένο live απευθύνεται και στους fans των Radiohead, καθώς οι The Next Step Quintet θα παρουσιάσουν live το “Radiohead project”, δηλαδή διασκευές σε τραγούδια των Radiohead. Με καλεσμένο τον τραγουδιστή των Minor Project, Ευστάθιο Δράκο, θα είναι σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον live.

Πού: ATHENAUM Κελάρι: Αδριανού 3, Θησείο

 

  • Εάν πάλι προτιμάς χαλαρό ποτό με την παρέα, το μενού έχει:

adv_loukou5

Το Μελούκ είναι το μοναδικό loukouma cocktail bar της Αθήνας και είναι κατάμεστο από νωρίς το πρωί  μέχρι αργά το βράδυ. Ο λόγος, για όσους έχουν πάει, είναι προφανής… 48 σπιτικά cocktails και 67 αλμυρά & γλυκά πιάτα λουκουμάδων, σε έναν υπέροχα διακοσμημένο και οικείο χώρο με industrial στοιχεία. Ιδανικό για μια γλυκιά αρχή της βραδιάς σας.

Πού: Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι

Και συνεχίζουμε,

white-monkey

Με παρεΐστικο ποτό στο White Monkey. Καρύδες, μαϊμούδες, 50’s διάθεση και εξωτική ατμόσφαιρα. Στην αρχή απολαμβάνουμε τα ποτά μας στο μπαλκόνι του μαγαζιού και στη συνέχεια περνάμε προς τα μέσα για σφηνάκια (ουπς!) και ήχους rock ‘n’ roll , swing, bοοgaloo, northern soul. Έτσι φτιάχνεται η διάθεση.

Πού: Γυφτοπούλου Γρηγορίου 6, Χαλάνδρι

Ώρα να κατηφορίσουμε προς το κέντρο

taf

Το Taf θεωρείται η γνωστή-άγνωστη αυλή του κέντρου και κατά τη γνώμη μου, η πιο ωραία. Γνωστή διότι σαν όνομα σίγουρα την έχεις ακούσει (αφού στο ίδιο μέρος λειτουργεί και Art Gallery, που φιλοξενεί ποικίλες εκθέσεις) και άγνωστη διότι εάν δεν έχεις πάει έστω και μια φορά, είναι δύσκολο να την εντοπίσεις. Περιβάλλον παλιάς γειτονιάς της Αθήνας, με το μινιμαλιστικό ντεκόρ του χώρου να εναρμονίζεται πλήρως με τις επιδέξια φωτισμένες προσόψεις των παλιών κτηρίων που τον πλαισιώνουν.

Πού: Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Για το τέλος,

10622775_641880915928635_5218724696391326053_n_3

Αφήσαμε το White Noise Music Place, το οποίο μόνο στέκι μπορεί να χαρακτηρισθεί! Μουσικάρες από εγχώρια και ξένη ροκ και μέταλ σκηνή, φθηνά ποτά και γνήσια κρητική ρακί, σε έναν πολυχώρο για όλους τους λάτρεις της μουσικής. Όλοι οι τοίχοι γεμάτοι αφίσες από αγαπημένες μπάντες, Kasabian, Muse, Placebo, The Last Shadow Puppets, Deftones, The Black Κeys και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ.

Πού: Ευμολπιδών 20, Γκάζι

Ελπίζουμε να περάσετε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο!
Σίγουρα θα σας πετύχουμε σε κάποια από τα μέρη που σας προτείναμε!

Σχόλια