H πιο inception συνέντευξη ever, ήρθε και μας συνεπήρε. Το Frapress.gr μέσα από τον φακό του ”Μου έκανε click”. ENJOY!

Και για όλους εσάς που δε χορτάσατε Αντώνη κι Εβίτα και θέλετε κι άλλο Youth Cultural Community, δε θα σας χαλάσουμε χατίρι. Να τι άλλο είπαμε με τους στυλοβάτες του site. Μπόνους φωτογραφίες από το workshop και το Παιχνίδι Θησαυρού. Τι άλλο θέλετε;

Ποιος είναι ο ρόλος σου στο Frapress.gr Αντώνη;

”Ξεκίνησα ως επικοινωνιολόγος, δηλαδή, προσπαθούσα να επικονωνώ την ιδέα του site προς τα έξω, και τώρα πια λειτουργώ σαν γενικός συντονιστής της ομάδας οργανώνοντας τις συναντήσεις, επιβλέποντας την πρόοδο των project αλλά και των social media και τέλος προωθώντας το κομμάτι των συνεργασιών.”

μου έκανε click

Και το όραμα σου για το Frapress;

”Σχετίζεται με κάτι που είχα εγώ στο μυαλό μου, λίγα χρόνια πριν μπω στο site, λίγα χρόνια πριν στήσουμε την ιστοσελίδα όπως είναι σήμερα, ήθελα να φτιάξω κάτι δικό μου, το οποίο στόχο θα είχε, να κινητοποιήσει τον Έλληνα νέο όχι μόνο το φοιτητή, ώστε να βρει τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσει να αναπτυχθεί ο ίδιος σαν άνθρωπος. Αυτό λοιπόν, το παντρέψαμε με το όραμα των υπολοίπων εδώ στο site και πρακτικά τώρα στοχεύσαμε στο να δημιουργήσουμε ένα Youth Cultural Community, μέσα από το οποίο δίνουμε τις κατάλληλες ευκαιρίες, όχι μόνο στο community εσωτερικά, αλλά και στους αναγνώστες μας δίνοντας εκείνο το περιεχόμενο που θα μπορέσει να κινητοποιήσει τους νέους να έρθουν σε επαφή με κάτι ποιοτικό για να βρουν ο καθένας την κλίση του να πειραματιστούν με στοιχεί που έχουν δει πως τους αρέσουν.”

Είναι μια προσπάθεια που λείπει και πιστεύω, πως η κοινωνία μας για να ξεφύγει απ’ αυτή την κοινωνικοπολιτική, κοινωνικοοικονομική κρίση είναι αυτό που χρειάζεται.

μου έκανε click

Κι οι επόμενοι στόχοι σας;

”Θέλουμε συνέχεια να εξελισσόμαστε. Κάτι που λέμε συχνά και χαρακτηρίζει απόλυτα την ομάδα είναι πως, αν κινείσαι μόνος ναι μεν πας πιο γρήγορα αλλά αν κινείσαι με την ομάδα τότε πας πιο μακριά. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε τώρα, δηλαδή να κινητοποιούμαστε σαν ομάδα. Το επόμενο κομμάτι είναι να μεγαλώσει το site, εξεύρεση ακόμα περισσοτέρων συνεργατών, εξειδικευμένη στελέχωση για συγκεκριμένα άρθρα. Ήδη σ’ αυτό το κομμάτι, έχουμε κάνει βήματα. Το τελευταίο διάστημα έχουμε αρχίσει να αναπτύσσουμε τη θεματολογια των editorials. Για μας είναι πολύ σημαντικό όλη αυτή η δουλειά που γίνεται να οφείλεται άμεσα και στους αρθρογράφους, προσπαθούμε να φλιρτράρουμε τα πάντα ώστε να παίρνουν το χρώμα το Frapress, ωστόσο στοχεύουμε στην ανάπτυξη των αρθρογράφων μας. ”

Κι η σειρά του κοριτσιού της παρέας, της Εβίτας Γοργορίνη, με τη μνήμη ελέφαντα, που θυμάται όλα τα άρθρα που έχουν περάσει απ’ το site αυτό. Η Εβίτα είναι η αρχισυντάκτρια, αλλά είναι και πολλά περισσότερα απ΄αυτό.

”Ξεκίνησα στο Frapress.gr πριν 2 χρόνια και μετά από ένα μικρό διάστημα 5-6 μηνών έγινα αρχισυντάκτρια. Οργανώνω τους αρθρογράφους, τους βοηθάω σε τυχόν απορίες ή δυσκολίες, βρίσκω πιθανή θεματολογία και γενικότερα σκέφτομαι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα ως προς το περιεχόμενο. Φυσικά, κάνω και το recruitment των αρθρογράφων.”

Είναι πρόκληση να οργανώνεις τόσα άτομα;

”Ναι, είναι σίγουρα μεγάλη πρόκληση, ειδικά για μένα που στην προσωπική μου ζωή είμαι εντελώς ανοργάνωτη. Kaμιά φορά όταν λέω στη μητέρα μου πως οργανώνω τις ομάδες με τις προθεσμίες δεν μπορεί να το πιστέψει. Μ’ αρέσει πολύ, ειδικά όταν βλέπω να αρέσει και στους άλλους μου δίνει μεγάλη χαρά.

μου έκανε click

Υπάρχει δημιουργική ελευθερία για τους συντάκτες;

”Εννοείται. Καταρχήν, οι συντάκτες διαλέγουν οι ίδιοι τα θέματα, εμείς δίνουμε απλά μια προτεινόμενη θεματολογία την οποία αν θέλουν μπορούν να ακολουθήσουν. Ο στόχος είναι, οι αρθρογράφοι να μη δίνουν απλά άρθρα αλλά να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Ότι ιδέα έχουν, είτε αφορά τη θεματολογία είτε οτιδήποτε άλλο, το Frapress είναι το μέρος που μπορούν να το κάνουν.

μου έκανε click

Αυτό ήταν το επεισόδιο για το αγαπημένο μας Frapress.gr. Για πιο γερές δόσεις δεν έχετε παρά να ξεψαχνίσετε το site.

Βye bye!

Frapress.gr: ολα οσα εχουμε ζησει με τους αρθρογραφους μας!

Σχόλια