Μια πανεύκολη συνταγή για όποιον είναι φοιτητής

Όταν είδα αυτή το τίτλο αυτής της συνταγής για πρώτη φορά, σκέφτηκα αμέσως πως θα ήταν σίγουρα μια πολύ δύσκολη συνταγή, με πολλά υλικά και μάλιστα, πολύ λιπαρά υλικά. Οπότε θα ήταν στα σχεδόν απαγορευμένα, όπως ακριβώς και τα chicken nuggets (ή αλλιώς ελληνιστί – φτερούγες κοτόπουλου). Αφού την άνοιξα όμως κατάλαβα πως επρόκειτο για ένα πολύ απλό και εύκολο γεύμα το οποίο είναι παράλληλα πεντανόστιμο και ειλικρινά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα chicken nuggets του εμπορίου, που συνήθως περιμένουμε να είναι πιο εύγευστα.

Οπότε με την πρώτη ευκαιρία δοκίμασα τη συνταγή και είμαι εδώ για να σας πω πως όντως πέτυχε και είναι πανεύκολη, οικονομική και γρήγορη. Μάλιστα, από τότε την έχω κάνει σίγουρα 2-3 φορές, και πραγματικά είναι από τα αγαπημένα μου γεύματα. Μαζί βέβαια με το κοτόπουλο, θα σας πω με τι θα πήγαινε να τα συνοδεύσετε, εκτός των τηγανητών πατατών, γιατί μάλλον αυτό είναι το πιο προφανές.

Chicken Nuggets

Υλικά:
– φτερούγες κοτόπουλου, μπούτι κοτόπουλου ή γενικά κομμάτια κρέατος από κοτόπουλο
– τριμμένη φρυγανιά
– 2 κ.σ ελαιόλαδο
– αλάτι

Διαδικασία:
Αφού ξεπαγώσετε το κοτόπουλο (σε όποια μορφή ή κομμάτι είναι αυτό, εννοείται προτιμάμε τις φτερούγες, αλλά εγώ το έχω κάνει και με μπούτι, γι’ αυτό και το αναφέρω!), το ξεπλένετε σε άδειο νεροχύτη καλά και το σκουπίζετε. Έπειτα το αλοίφετε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο ώστε να πάει παντού γύρω από τα κομμάτια και αλατίζετε. Βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ και στο εξής βουτάτε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου που έχουν γύρω γύρω το λάδι, ώστε να κολλήσει η φρυγανιά σε όλες τις επιφάνειες. Κι έτοιμο! Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς και ψήνετε για 45-50 λεπτά. Ίσως βέβαια χρειαστεί και λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο χρόνο, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών. Γενικά μετά τα 35 λεπτά, καλό θα ήταν να το νοιάζεστε κάθε τόσο.

Tip: όταν μαγειρεύετε κοτόπουλο στο σπίτι, βεβαιωθείτε πως όλα τα σκεύη και τα μέρη στα οποία αγγίξατε με το κοτόπουλο ωμό, θα καθαριστούν καλά με σαπούνι και ζεστό νερό.

Πραγματικά αυτή είναι η διαδικασία και είναι όσο εύκολη ακούγεται. Τώρα, για να έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα σας προτείνω να φτιάξετε και την εξής σαλάτα η οποία ταιριάζει υπέροχα με το κοτόπουλο.

Σαλάτα

Υλικά:
-Μαρούλι
-Ρόκα (ή και όχι, απλά εγώ προτιμώ και τη ρόκα με το μαρούλι)
-Ελαιόλαδο
-Βαλσάμικο
-1 κ.γ. Μουστάρδα
-Πορτοκάλι
-Σταφίδες (προτιμήστε σουλτανίνα)
-Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία:
Ξέρετε, ψηλοκόβετε όλα τα πράσινα και τα βάζετε σε ένα μπωλ. Μετά κάνετε το ίδιο και με το πορτοκάλι και το βάζουμε και αυτό στο μπωλ μαζί με τις σταφίδες. Έπειτα, σε ένα ποτήρι ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο και το κουταλάκι της μουστάρδας. Γενικά, η αναλογία βαλσάμικου και ελαιόλαδου ας είναι 1 προς 3 καλύτερα. (πχ για τρία κουτάλια ελαιόλαδο, προσθέτουμε ένα κουτάλι βαλσάμικο). Αφού την ετοιμάσουμε, την ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα στο μπωλ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και έτοιμο.

Ελπίζω να σας άρεσε. Ακόμα κι αν δεν το έχετε με πειραματισμούς κλπ, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες θα το πετύχετε σίγουρα, είναι πανεύκολο.

ΥΓ. Αν σας παίρνει να προσθέσετε μερικές θερμίδες ακόμα, τα chicken nuggets πάνε τέλεια με μείγμα μαγιονέζας με κέτσαπ.

Σχόλια