Τι λένε τα σχέδια σου για απόψε;

Μετά από ένα 3ήμερο ξεφαντώματος έρχεται η μέρα ξεκούρασης και προάγγελος- ίσως και όχι- της Δευτέρας.

Επομένως λες να οργανώσεις ένα καλό σκηνικό και φωνάζεις την παρέα σου σπίτι για ταινία. Δεν γίνεται όμως κάθε φορά που μαζεύεστε να παραγγέλνετε! Μην μου αγχώνεσαι φίλε φοιτητή, καθώς εμείς είμαστε εδώ με τις Εύκολες συνταγές για φοιτητές.

Νομίζω ότι το σημερινό project επιβάλλει πίτσα! Αντί να παραγγείλετε λοιπόν πίτσα, σου προτείνουμε να την φτιάξεις. Δεν είναι ούτε τόσο δύσκολο όσο ακούγεται, αλλά προφανώς ούτε τόσο χρονοβόρο. Πριν καν το καταλάβεις θα είναι έτοιμη. (Ας είναι καλά ο φίλος μου ο Γιώργος που με έχει σώσει πολλές φορές σε αυτά τα θέματα.)

Υλικά που χρειάζεσαι:

 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό ( ένα κεσαδάκι δηλαδή)

 Γύρω στη 1 + ½ κούπα αλέυρι που φουσκώνει μόνο του

 Κασέρι

 Ζαμπόν

 Κέτσαπ

 Μανιτάρια

 Πιπέρι ( προαιρετικά)

 Λαδόκολλα

Φυσικά προσθέτεις τα υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σου!

Διαδικασία:

Ανακατεύεις το αλεύρι με το γιαούρτι, έως ότου να γίνει ένα μείγμα. Προσοχή εδώ, καθώς το μείγμα στο τέλος δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια σου.

Για τον λόγο αυτόν ενδέχεται να χρειαστείς λίγο περισσότερο αλεύρι. Στην συνέχεια αφήνεις την ζύμη να «ξεκουραστεί», δηλαδή την αφήνεις για ένα μισάωρο περίπου, σκεπασμένη με μια πετσέτα, να φουσκώσει.

Έπειτα, αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας, την ανοίγεις ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού που διαθέτεις. Δεν χρειάζεται να την «δεις» παλαιστής, για αυτό τον λόγο υπάρχουν οι πλάστες. Αλλά σε περίπτωση που δεν διαθέτεις πλάστη (φοιτητής είσαι! Ποιος φοιτητής έχει πλάστη?!), ένα ποτήρι θα κάνει την δουλειά. Μετά απλά βάζεις την κέτσαπ, πετάς και όλα τα υλικά σου πάνω στην πίτσα. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20- 30 λεπτά και είσαι έτοιμος! Την αφήνεις να κρυώσει λίγο και απολαμβάνεις! Ταιριάζει απίστευτα με παγωμένη μπύρα!

Καλή όρεξη!!!

Σχόλια