Τελευταίο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, στην ανατολή της ανοιξιάτικης περιόδου και στη δύση ενός δύστροπου χειμώνα, με, όπως πάντα, προτάσεις για να το κάνεις ευχάριστο και μοναδικό!

Επιμέλεια: Θανάσης Ξάνθος
Κατερίνα Χλιάρα

Τελευταίο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, στην ανατολή της ανοιξιάτικης περιόδου και στην δύση ενός δύστροπου χειμώνα, εσύ ξυπνάς, ανοίγεις το παράθυρο του δωματίου σου και σκέφτεσαι πως θα εκμεταλλευτείς αυτό το σαββατοκύριακο. Το Σάββατο, είναι κυρίως μέρα που χαλαρώνεις στο σπίτι, αφιερώνεις χρόνο σε εσένα και το στρώμα σου και θέλεις όλη την ημέρα να γίνεσαι ένα με τον καναπέ σου. Λίγο κοινότυπα δεν είναι όλα αυτά όμως; Τι θα έλεγες να κάνεις κάτι πιο πρωτότυπο και δημιουργικό για εσένα; Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και δεν θα χάσεις:

Το Σάββατο

Περίπατος στα ομορφότερα μέρη της πόλης

Μέρη που όταν τα περπατάς, σου ξυπνούν μνήμες γλυκιές, αθώες. Μνήμες μιας άλλης εποχής. Πρώτος προορισμός η Πλάκα, που θεωρείται από τις πιο cult Αθηναϊκές γειτονιές, αφού τόσο τα νεοκλασικά της, όσο και τα επιβλητικά λουλούδια της που κοσμούν τα γραφικά και όλο ιστορία σοκάκια της, παρέα με τις μελωδίες των πλανόδιων μουσικών, συνθέτουν μια μαγική εικόνα χρωμάτων αλλά και αναμνήσεων για κάποιον που περιπλανιέται στα στενά της.

σαββατοκύριακο

Δεύτερος προορισμός που μπορείς να επιλέξεις, είναι ο λόφος του Αρείου Πάγου. Θα διασχίσεις την δεντρόφυτη περιοχή του λόφου έως ότου φτάσεις μπροστά στον εμβληματικό βράχο, θα ανέβεις τα σκαλάκια και τότε να είσαι έτοιμος γιατί η ανάσα σου θα “κοπεί”, αντικρίζοντας την Αθήνα στα καλύτερα της!

σαββατοκύριακο

Κατεβαίνοντας από τον λόφο, θα συναντήσεις τον πασίγνωστο πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Αποτελεί το μεγαλύτερο περίπατο της Αθήνας και σίγουρα θα σε εντάξει σε ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο. Φιγουράρει ως τον πιο γνωστό και πολυσύχναστο πεζόδρομο, ιδανικό για ατελείωτες βόλτες με θέα την Ακρόπολη αλλά και το Ηρώδειο μετά το ηλιοβασίλεμα.
σαββατοκύριακο

Άλλος ένας προορισμός που μπορείς να επιλέξεις για τον σαββατιάτικο περίπατο σου, είναι ο Λυκαβηττός. Η συνοικία του Λυκαβηττού βρίσκεται στα ανατολικά της Πλατείας Μαβίλη, στα βορειοδυτικά του Κολωνακίου και στα βόρεια του Τέρματος Ιπποκράτους. Ταξίδεψε, βλέποντας την υπέροχη θέα της Αθήνας και επισκέψου το γραφικό εκκλησάκι που υπάρχει στον λόφο.

σαββατοκύριακο

Τέλος, κλείνοντας την βόλτα σου, μπορείς να περπατήσεις στο πολυσύχναστο Μοναστηράκι. Εκτείνεται στη νότια πλευρά της οδού Ερμού, από το ύψος της Πλατείας Μητροπόλεως έως την Πλατεία Θησείου. Γειτνιάζει με τις συνοικίες του Ψυρρή, της Πλάκας και του Θησείου. Μπορείς να εξερευνήσεις τα λιλιπούτεια τουριστικά μαγαζιά, να περπατήσεις ανάμεσα στους πλανόδιους που πουλάνε από βινίλ δίσκους, μέχρι γραμματόσημα και να απολαύσεις παραδοσιακές γεύσεις σε ένα από τα πολλά μαγαζιά της περιοχής. Σίγουρα ένα τέτοιο Σάββατο θα σου μείνει αξέχαστο!

σαββατοκύριακο

Μήπως δε θες να βγεις;

Μήπως προτιμάς να μείνεις μόνος-η σου στο σπίτι το Σάββατο; Και να μη μιλήσεις σε κανέναν; Το καταλαβαίνουμε και αυτό. Αρχικά, σκοπός σου είναι να χαλαρώσεις. Όμως, ο δικός μας σκοπός είναι να καταφέρουμε να σε κάνουμε να περάσεις ένα αξέχαστο διήμερο! Έχουμε κι άλλον ένα μικρό κατάλογο ιδεών!

Ταινία:

Hitman Agent 47

Ιδανική ταινία δράσης, αν δεν την έχεις δει ακόμα. Εμείς λατρέψαμε το soundtrack, αλλά και κάθε τρικ που είδαμε για πρώτη φορά!

Eat, pray, love

Αν, από την άλλη, δε σ’ αρέσουν αυτές οι ταινίες μία πολυαγαπημένη soul-searching / travel ταινία (ίσως περισσότερο γυναικεία) είναι ό,τι πρέπει για να σε ξεκουράσει, να σε κάνει να ερωτευτείς, να σε ενθαρρύνει να κατακτήσεις τον κόσμο (από Δευτέρα) και να σε κάνει λίγο πιο σοφή.

(Και συνεχίζω για τις γυναίκες…) Αν είσαι τύπος που πηγαίνει σινεμά, το How to be Single είναι η πρώτη πρόταση που θα σου έκανα. Τέσσερις γυναίκες, τέσσερις ιστορίες. Πολλά κοινά, πολλές διαφορές. Ιστορίες που έχουμε ζήσει καλώς ή κακώς όλες. Ιστορίες που στο τέλος σου λένε γιατί είναι καλό να είσαι single καμιά φορά!

Μουσική: indie vs dance

Αν θες όντως να χαλαρώσεις, κάνε κλικ στην πανέμορφη playlist με indie music για κάθε εποχή. Θα σε συνοδεύσει στο διάβασμά σου, στη μαγειρική σου, στον καναπέ ή στο κρεβάτι την ώρα που θα κοιτάς το ταβάνι…

Από την άλλη, ε, Σάββατο είναι, θες λίγο ν’ ανάψουν τα αίματα… Τα δικά σου μόνο. Έφτιαξα μόνο για εσένα την ιδανικότερη playlist για να χορέψεις, να ξεβιδωθείς, να τραγουδήσεις και να ανεβάσεις το δικό σου show όπως έκανες παλιά! Ωραίες εποχές!

 Σειρές

Τι λες για κάτι που μοιάζει με το Modern Family, αλλά είναι και λίγο πιο… διαφορετικό; Ο λόγος για το Life in Pieces που μέχρι τώρα μετρά 17 20λεπτα επεισόδια. Τσέκαρε το trailer και δε θα χάσεις!

Επίσης…

Πολύ πολύ πολύ αγαπημένο show της ελληνικής τηλεόρασης, το Κάψε το Σενάριο! Αν έχεις καλό ίντερνετ (χωρίς διακοπές, εννοώ) επίλεξε μερικά από τα 27 επεισόδια για να γελάσεις με την ψυχή σου! Είμαι σίγουρη ότι τώρα που το διάβασες, δε θα αντισταθείς στον πειρασμό!

Ύπνος

σαββατοκύριακο

Δεν έχω πολλά να πω εδώ. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον ύπνο. Ελευθέρωσε 2-3 ώρες από το πρόγραμμά σου, ώστε χωρίς άγχος κι έγνοιες να κοιμηθείς (επιτέλους!)

Η Κυριακή

Οι Κυριακές από την άλλη, είναι αφιερωμένες σε εσένα και την παρέα σου. Τι θα έλεγες να χαθείτε μέσα σε αναπαυτικές πολυθρόνες και να παρακολουθήσετε θιάσους σε θεατρικές σκηνές; Ναι σωστά κατάλαβες. Η Κυριακή απαιτεί θέατρο κι εμείς σου έχουμε μερικές εποικοδομητικές παραστάσεις για να επιλέξεις:

Όπερα της πεντάρας στο θέατρο Παλλάς

σαββατοκύριακο

Έργο με δάνεια και αναφορές από πολλά είδη, ανατέμνει τον υπόκοσμο του Λονδίνου και τις διασυνδέσεις του με την εξουσία, μιλώντας στην πραγματικότητα για τη μεταπολεμική κοινωνία της Γερμανίας.
Σκηνοθ.:Γ. Χουβαρδάς
Ερμηνεύουν: Χρ. Λούλης, Κ. Καραμπέτη, Άγγ. Παπαδημητρίου, Λ. Φωτοπούλου, Ν. Καραθάνος, Ν. Κοντογεώργη, Κ. Γεωργίου. Σκην.: Εύα Μανιδάκη. Κοστ.: Ι. Τσάμη. Ενορχ.-δ/νση ορχήστρας: Θ. Οικονόμου. Δημιουργία βίντεο: Δημοσθένης Γρίβας. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βουκουρεστίου 5 (City Link),Κέντρο
Τηλ : 2103213100
Πληροφορίες : Απόγ.: Τετ., Κυρ. 7.30 μ.μ. Βραδ.: Πέμ.- Σάβ. 8.30 μ.μ.
Τιμη : από € 10.

Μάνα θα πάω στο Hollywood, στο θέατρο Ιλίσια!

σαββατοκύριακο
Σκηνοθ.:Φ. Ευαγγελινός, Δ. Παπαδοπούλου.
Ερμηνεύουν: Θ. Αλευράς, Κ. Μιχαήλ, Αντ. Κρόμπας, Ελ. Ροδά. Σκην.: Γ. Μουρίκης. Κοστ.: Γ. Σεγρεδάκης. Μουσ.: Π. Τσεβάς

Παπαδιαμαντοπούλου 4,Ιλίσια
Τηλ : 2107210045
Παραστάσεις :
Πληροφορίες : Απόγ.: Τετ., Κυρ. 7 μ.μ., Σάβ. 6 μ.μ. Βραδ.: Πέμ.-Σάβ. 9 μ.μ.
Τιμη : € 18, 16, 14, 12.

Marvin’s Room, στον πολυχώρο Vault!

σαββατοκύριακο

Δυο αδελφές που είχαν να ειδωθούν 20 χρόνια συναντιούνται ξανά στο πατρικό σπίτι και κάνουν έναν απολογισμό της ζωής τους.
Σκηνοθ.:Δ. Καρατζιάς
Ερμηνεύουν: Αθ. Τσιλύρα, Αλ. Παλαιολόγου, Δ. Καρατζιάς, Ι. Ιωσηφίδης, Γ. Σταυράκη, Στρ. Στρατηγαρέας

Μελενίκου 26, Βοτανικός ,Βοτανικός
Τηλ : 2130356472, 6945993870
Παραστάσεις : Έως : 24/4
Πληροφορίες : Απόγ.: Κυρ. 6 μ.μ. Βραδ.: Παρ., Σάβ. 9 μ.μ.
Τιμη : € 12, 10.

Χειρόγραφο, στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου!

σαββατοκύριακο

Σκηνοθ.:Γ. Νανούρης
Ερμηνεία: Χ. Αλεξίου.

Μόνη στην σκηνή με ένα βιολοντσέλο, ένα ακορντεόν και μια κιθάρα, πιάνει το νήμα απ τα παιδικά της χρόνια ως σήμερα και μας αποκαλύπτει πώς η μικρή Χαρίκλεια έγινε η Χάρις Αλεξίου.

Προφήτη Δανιήλ 3-5 & Πλαταιών,Κεραμεικός
Τηλ : 2110132002-5, 2121042777
Παραστάσεις :
Πληροφορίες : Απόγ.: Τετ. Κυρ. 7 μ.μ. Βραδ.: Παρ. 9 μ.μ., Σάβ. 10 μ.μ.
Τιμη : € 20, 15.

Με το ταίρι σου

Μερικές φορές φτιάχνουμε μια νοητή λίστα με πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, να δούμε ή να ζήσουμε με το ταίρι μας, που δεν καταφέρνουμε ποτέ να κάνουμε πράξη. Τι χρειαζόμαστε; Λίγη αποφασιστικότητα και χρόνο που θα αφιερώσουμε στον πιο αγαπημένο μας άνθρωπο.

Είχατε πει ποτέ ότι θέλετε να δείτε μια ταινία βωβού κινηματογράφου ή ένα θρίλερ και δεν το έχετε δει;

Παίξατε εκείνο το καταπληκτικό παιχνίδι που είχατε υποσχεθεί ότι θα νοικιάσετε ένα Σαββατοκύριακο;

σαββατοκύριακο

Είχατε συζητήσει ποτέ ότι θα θέλατε να πάτε για ποτό σε εκείνο εκεί το μαγαζί;

Είχατε μιλήσει ποτέ για μια διαφορετική κουζίνα που θα θέλατε να δοκιμάσετε και δεν το κάνατε;

Μήπως να πάτε σε εκείνο το dance club ή τη ντισκοτέκ που θέλατε από παλιά;

Έχετε μείνει σπίτι για 1-2 μέρες χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο από το να είστε μαζί, όπως το λέγατε παλιότερα; σαββατοκύριακο

Επισκεφτήκατε εκείνο το μουσείο ή εκείνο το μέρος που πάντα θέλατε;

Μιας και ο καιρός είναι πολύ καλός, τι θα λέγατε να βγαίνατε στο πάρκο ή για βόλτα κοντά στη θάλασσα;

Καταφέρατε να μαγειρέψετε μαζί μέχρι τώρα;

Κάνατε εκείνη την εκδρομή που σχεδιάζατε τόσο καιρό;

σαββατοκύριακο

Αυτά και τόσα πολλά ακόμα, θα πρέπει να σας δώσουν μερικές ιδέες (ή αναμνήσεις) από όσα έχετε ξεχάσει ότι θέλετε να κάνετε και να απολαύσετε μαζί.

Μερικές ιδέες για καινούρια σχέδια δε θα είναι ποτέ αυτό που θέλετε. Μερικές, όμως, προτροπές για να κάνετε τα παλιά σας σχέδια πραγματικότητα, είναι και αυτές που χρειάζεστε για να περάσετε ένα πανέμορφο, διασκεδαστικό, αξέχαστο Σαββατοκύριακο!

 

Σχόλια