Μάθε όσα δεν ξέρεις πριν ξαναρχίσεις το ποτό, το ξενύχτι και το μεθύσι

 Διάβασε αυτό το άρθρο ακούγοντας αυτό και θα με θυμηθείς !

Επειδή είσαι νιάτο και το κέφι σου θα κάνεις και θα πιεις κι ένα ποτήρι παραπάνω, σου έχουμε εύκολες συμβουλές για να αποφύγεις το μεθύσι.

ποτό

Αν απ΄ την άλλη είσαι αποφασισμένος να το τσούξεις για να πάνε κάτω τα φαρμάκια, σου έχουμε παρακάτω ότι πρέπει να κάνεις για να συνέλθεις και να ξεπεράσεις το hangover όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

ποτό

  • Πριν αρχίσεις να πίνεις, είναι απαραίτητο να έχεις φάει ένα καλό γεύμα που να περιέχει γαλακτοκομικά, ή ακόμα κι ένα ποτήρι γάλα.
  • Απόφυγε να ανακατεύεις τα ποτά, καθώς αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μεθύσεις ακόμα πιο άσχημα και να είσαι ακόμη χειρότερα την επόμενη μέρα.
  • Επίσης, προσπάθησε να καταναλώνεις όσο περισσότερο νερό, αλλά και να αραιώνεις το ποτό σου, αυξάνοντας έτσι την ποσότητα κι όχι την αλκοόλη.
  • Πιες το ποτό σου όσο πιο αργά μπορείς, ενώ προτίμησε κρασί ή μπύρα που έχουν λιγότερο αλκοόλ.
  • Τα σφηνάκια είναι ύπουλα, προσπάθησε να μην τα καταναλώνεις, ή τουλάχιστον φρόντισε να είναι τα ίδια με το ποτό που πίνεις ήδη.
  • Τέλος, όταν νιώθεις ότι φτάνεις στα όριά σου καλό είναι να σταματήσεις να πίνεις και να καταναλώσεις μεγάλες ποσότητες νερού για να προλάβεις την αφυδάτωση.

ποτό

ΠΡΟΣΟΧΗ :  Αν κάποιος απ’ τους φίλους σου είναι πολύ μεθυσμένος –δεν έχει δηλαδή επαφή με το περιβάλλον ή έχει λιποθυμικές τάσεις- μην το σκεφτείς, καρφί στο νοσοκομείο. Ακόμη, σε βαριά μέθη το φαγητό ή ο καφές πριν τον ύπνο απαγορεύονται δια ροπάλου, καθώς υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης, λόγω μειωμένων αντανακλαστικών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Σε πιο ελαφρά περιστατικά, συνίσταται ένα τοστ με τυρί κι ένα ποτήρι φρέσκο χυμό. Ακόμη, προσπάθησε να κοιμηθείς στο πλάι.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ.

ποτό

                       Έχουμε hangover και γοητεία!

Του έδωσες και κατάλαβε χτες, οπότε έχεις ξυπνήσει με πονοκέφαλο, ναυτία, απώλεια μνήμης και κόπωση.

Για να αντιμετωπίσεις την αφυδάτωση πιες νερό σε θερμοκρασία δωματίου κατά προτίμηση, μέσα στο οποίο ιδιαίτερα ευεργετικός είναι ο φυσικός χυμός λεμονιού!

Πάρε ένα αναλγητικό κι αν νιώθεις πάρα πολύ την ανάγκη πιες έναν ελαφρύ καφέ χωρίς ζάχαρη, ή ακόμη καλύτερα τσάι.

Απαγορεύονται τα τηγανητά, η ζάχαρη και τα βαριά φαγητά.

Προτίμησε λευκές φρυγανιές ή ψωμί, απλά ζυμαρικά χωρίς σάλτσες, τοστ, αυγά και μέλι. Ακόμη, μπορείς να καταναλώσεις μπανάνες και μήλα που θα σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα.

Τέλος, κοιμήσου όσο περισσότερο μπορείς κι επέτρεψε στον οργανισμό σου να ξεκουραστεί για να συνέλθει το συντομότερο. Για το νερό στα είπα ε;

Τώρα που έχετε τις βασικές γνώσεις κι εφόδια πάρτε κι εσείς ένα ποτό στο χέρι και φωνάξτε:

ποτό
Μ’ ευχαριστείτε αργότερα!

Ότι είχα να πω το ήπια! ΧΙΚ! Καλά μεθύσια και καλά hangover..

ποτό

 

Σχόλια