Η Barcode Music παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους, εκ Νέας Ζηλανδίας ορμώμενους post rockers, Jakob στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο και Μάιο του 2016.

Πιο συγκριμένα το Σάββατο 16 Απριλίου, μία μέρα πριν την εμφάνισή τους στη σκηνή του επερχόμενου Roadburn Festival, αποτελώντας προσωπική επιλογή των Neurosis, οι Jakob κάνουν μια στάση επί αθηναϊκού εδάφους ώστε να μας παρουσιάσουν το υλικό τους στο χώρο του An Club.

Οι Jakob ιδρύθηκαν τον Ιούλιο του 1998 στην Νέα Ζηλανδία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Hawkes Bay του Napier, ενώ η δισκογραφία τους περιλαμβάνει 4 albums -Subsets of Sets (2001), Cale:Drew (2003), Solace (2006), Sines (2014)- 2 EPs -Jakob (1999), Dominion (2004)- καθώς και πλήθος συμμετοχών σε δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

Το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου “Sines, Blind Them With Science αποτελεί έναεκρηκτικό άκουσμα με σκοπό να δείξει στον κόσμο ότι οι Jakob “ξύπνησαν” μετά από έναν μεγάλο χαλαρό ύπνο. Οι fans των Jakob περίμεναν μια τέτοια ηχογράφηση τα τελευταία 8 χρόνια. Η πιο αξιοθαύμαστη instrumental τριάδα της Νέας Ζηλανδίας , δημιουργήθηκε στο Hawke’s Bay του Napier το 1998. Με το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Subsets of Sets” το 2002 έκαναν την εμφάνισή τους στον μουσικό χάρτη ενώ το 2ο άλμπουμ “Cale: Drew”  το 2005 τους καθόρισε ως ένα από τα πιο αληθινά εξερευνητικά μουσικά σχήματα της χώρας. Το 3ο άλμπουμ τους “Salace” το 2006 τους έκανε γνωστούς και στον υπόλοιπο κόσμο , αφού με αφορμή την κυκλοφορία του έκαναν περιοδεία σε Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Αμερική μαζί με τους Isis, Pelican, Cog και The Hidden Hand. Στη συνέχεια και ενώ η φήμη τους μεγάλωνε, καλέστηκαν 2 φορές να κάνουν περιοδεία σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία με τους Tool και μαζί με τον Damo Suzuki, τον frontman της γερμανικής psychedelic μπάντας Can. Εδώ και χρόνια οι Jakob έχουν κερδίσει τη φήμη τους σε όλη την υφήλιο σαν μια πραγματικά μοναδική μουσική οντότητα, η οποία έχει εμπλουτίσει σε μεγάλο βαθμό τη μουσική κληρονομιά της Νέας Ζηλανδίας.

Ενώ οι συγκρίσεις με μπάντες όπως οι Mogwai, Sonic Youth, Sigur Ros και ISIS ακολουθούν την μπάντα για να τους δώσει ένα πλαίσιο, οι  Jakob έχουν κερδίσει εδώ και πολύ καιρό τη φήμη τους σε όλο τον κόσμο ως μία πραγματικά μοναδική καλλιτεχνική και ηχητική οντότητα. Το ραντεβού για αυτή τη μοναδική ηχητική εμπειρία είναι στις 16 Απριλίου 2016 στο θρυλικό Αν Club στα Εξάρχεια.

JAKOB EURO 2016 A2 DATES

Jakob’s European Tour Dates

Σχόλια