3 εύκολες και υγιεινές συνταγές για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα καλό πρωινό

Επειδή, λοιπόν, η ροή μιας μέρας κρίνεται από το πώς θα αρχίσει, πρέπει να είμαστε σίγουροι πως θα ξεκινήσει καλά.

Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει μια μέρα, από το φαγητό, το πρωινό συγκεκριμένα. Όπως λογικά έχεις ακούσει, το πρωινό είναι το βασικότερο μέρος της διατροφής σου μέσα στη μέρα και μπορεί να αλλάξει πολλά τόσο στο μεταβολισμό σου, όσο και στη διάθεση σου.

coffee-cup-bed-bedroom

Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι φοιτητές δεν δίνουν μεγάλη βάση στο πρωινό και το παραμελούν. Κι αυτό αποτελεί τραγικό λάθος στη πραγματικότητα. Άσε με να σου εξηγήσω σύντομα το γιατί. Αρχικά, σε ξυπνάει και σε γεμίζει ενέργεια. Επίσης, σε κρατάει γεμάτο μέχρι το μεσημεριανό, οπότε δεν λυσσάς της πείνας μέχρι τότε και τρως με μεγαλύτερη ευχαρίστηση και κανονική ποσότητα. Τέλος, ενεργοποιεί ο μεταβολισμό σου και μπορείς να ελέγχεις καλύτερα το βάρος σου. Και σίγουρα, έχει πολλά ακόμα που το κάνουν τόσο σημαντικό για τη διατροφή σου.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα σου πω τρεις νόστιμες και πολύ γρήγορες συνταγές (το “οικονομικές” εννοείται), για να μην ξαναπεις πως δεν προλαβαίνεις να το συμπεριλάβεις στη μέρα σου.

Γιαούρτι με φρούτα

Υλικά:
– Γιαούρτι
-Φρέσκα φρούτα (φράουλες, μήλο, σταφύλι – ανάλογα με την εποχή) / σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα / μαρμελάδα φρούτων
– Μέλι (για να συνοδεύσεις τα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα)
– Ξηροί καρποί ή Κουάκερ /Βρώμη ή Δημητριακά ολικής αλέσεως

Δεν υπάρχει διαδικασία, τα αναμειγνύεις όλα μαζί και απολαμβάνεις γρήγορα και εύκολα το πρωινό σου. Και είναι και πολύ οικονομικό, αν εξαιρέσεις τους ξηρούς καρπούς. Επίσης, είναι πλούσιο σε όλα αυτά τα συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου!

bread-food-healthy-breakfast

Ψωμί με φυστικοβούτυρο

Υλικά:
– Ψωμί (προτείνω για καλύτερη γεύση μαύρο φρέσκο ψωμί)
– Φυστικοβούτυρο
– Μαρμελάδα (η τσαχπινιά στη γεύση)

Και πάλι δεν υπάρχει διαδικασία. Απλώνετε το φυστικοβούτυρο στο ψωμί (το οποίο αν δεν είναι φρέσκο, καλύτερα να το έχετε φρυγανίσει) και απο πάνω δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη μαρμελάδα, αν όχι σε όλη τη φέτα του ψωμιού, στη μισή, είναι τέλειο και δίνει πολύ ωραία γεύση. Επίσης, το φυστικοβούτυρο είναι πάρα πολύ χορταστικό, αλλά και παχυντικό παράλληλα, μη το παρακάνετε, μια φορά τη μέρα ανά δύο ημέρες είναι ο,τι πρέπει αν ακολουθείτε κάποια διατροφή.

Σπέσιαλ σάντουιτς

Υλικά:
– Ψωμί (καλύτερα φρέσκο)
– 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο
– 1 βραστό αυγό
– μια φέτα ντομάτα
– ένα φύλλο μαρούλι
– τυρί γκούντα
– γαλοπούλα

Διαδικασία:
Απλώνεις το ελαιόλαδο πάνω στις δύο φέτες ψωμί. Εν τω μεταξύ βράζεις ένα αυγό για 5 λεπτά (μετρώντας αφού αρχίσει το νερό να βράζει) και το κόβεις σε φέτες στη συνέχεια. Και μετά το συναρμολογείς. Βάζεις το τυρί, τη γαλοπούλα, τη ντομάτα και το μαρούλι και έτοιμο. Ίσως να σου φαίνεται ένα απλό σάντουιτς, αλλά το κουταλάκι της σούπας και το αυγό που ο κρόκος ακόμα δεν έχει πήξει τελείως, δίνουν άλλη διάσταση στο γεύμα.

Tip: μπορείς να συνοδεύσεις το πρωινό σου με το καφέ ή το τσάι σου, αλλά σίγουρα θα ήταν προτιμότερο ένα ποτήρι με φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Επίσης, πριν το πρωινό, καλύτερα να πιεις 1-2 ποτήρια νερό.

drink-breakfast-orange-juice

Ελπίζω να σου άρεσε!

Δοκίμασε να βάλεις το πρωινό στη διατροφή σου  για μια βδομάδα και θα με θυμηθείς!

Σχόλια