Επιλέχτηκαν οι 24 φοιτητές που θα βιώσουν
τη μοναδική εμπειρία του Educational Trip

Επιλέχτηκαν οι 24 φοιτητές που θα λάβουν μέρος στο Πρόγραμμα Educational Trip 2016 και θα βιώσουν μία συναρπαστική ακαδημαϊκή εμπειρία σε πέντε διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια. Το Educational Trip 2016, διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά από το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S.), UC Berkeley (Hestia), MIT (HSAMIT), Georgia Tech (GTHS) και του UC San Diego (HSAUCSD).

Το Πρόγραμμα έχει δώσει μέχρι σήμερα τη δυνατότητα σε περισσότερους από 90 φοιτητές από Ελληνικά και Κυπριακά ακαδημαϊκά ιδρύματα να βιώσουν αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία και να δημιουργήσουν συνεργασίες που οδήγησαν στη βελτίωση της ακαδημαϊκής πραγματικότητας στα πανεπιστήμιά τους. Το Educational Trip 2016 υποστηρίζεται από την ευγενική χορηγία των: Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης ΟΛΥΜΠΟΣ, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Cisco, Sunlight Systems (silver sponsors) και Pharmathen (bronze sponsor).

Επιβεβαιώνοντας το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα, ο αριθμός των φετινών υποψηφίων από την Ελλάδα και την Κύπρο έφτασε στις 433 αιτήσεις αυξάνοντας το ποσοστό των συμμετέχων κατά 10% σε σχέση με το 2015.

Με κριτήρια την αριστεία στο πεδίο των σπουδών τους, καθώς και την επίδειξη ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου, οι επιτροπές αξιολόγησης των πέντε φοιτητικών συλλόγων, ανέδειξαν τους 24 φοιτητές που θα συμμετέχουν στο Educational Trip 2016. Οι φετινοί συμμετέχοντες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και θα ταξιδέψουν στις 2 Απριλίου στα κάτωθι πανεπιστήμια των ΗΠΑ που συνάδουν με τα επιστημονικά τους ενδιαφέροντα:

Stanford: Παπαδοπούλου Αθηνά, Δημοκρίτειο Παν. Θράκης, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Μηχ. Υπολογιστών, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, ΑΠΘ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Μηχ. Υπολογιστών, Πέτρου Δήμητρα, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής, Σιδηρόπουλος Ζαφείρης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

UC Berkeley: Ντράχα Αναστασία, ΑΠΘ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Μηχ. Υπολογιστών, Λουτζίδης Ανδρέας, ΑΠΘ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Μηχ. Υπολογιστών, Λάττας Αλέξανδρος, ΟΠΑ, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Κουτρουμπέλης Ανδρόνικος, ΟΠΑ, Τμήμα Πληροφορικής, Δραπανιώτη Αικατερίνη, ΟΠΑ, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

MIT: Κουμτζής Αργύρης, ΑΠΘ, Τμήμα Φυσικής, Μακρίδου Ανδριάνα, ΑΠΘ, Τμήμα Φυσικής, Κυριάκου Άρτεμις, ΑΠΘ, Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Συμεντής Παύλος, ΟΠΑ, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Σπαντιδάκης Ιωάννης, ΕΜΠ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Μηχ. Υπολογιστών.

Georgia Tech: Στεφανόπουλος Κοσμάς, ΕΜΠ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Μηχ. Υπολογιστών, Σιαραφέρα Τατιάνα,      ΑΠΘ, Τμήμα Φυσικής, Μαρινάκη Μαρία, ΑΠΘ, Τμήμα Χημικών Μηχανικών , Φιλιππιτζής Μενέλαος, ΑΠΘ, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Τσιούτσιος Ιωάννης, Δημοκρίτειο Παν. Θράκης, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

UC San Diego: Μιτζέλος Ζαχαρίας, Παν. Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων, Κούσιας Νικόλαος, ΑΠΘ, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Γεωργούλα Κλειώ, Παν. Κρήτης, Τμήμα Βιολογίας, Βουτυράκου Διαλεκτή Αθηνά, ΕΜΠ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Μηχ. Υπολογιστών, Σταυρόπουλος Γεώργιος, Παν. Θεσσαλίας, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Μηχ. Υπολογιστών

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Educational Trip επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος www.edutrip.gr.

Σχετικά με το Educational Trip

Το Educational Trip διοργανώνεται από το το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S.), UC Berkeley (Hestia), MIT (HSAMIT), Georgia Tech (GTHS) και UC San Diego (HSAUCSD) και δίνει την ευκαιρία σε φοιτήτριες και φοιτητές από ελληνικά και κυπριακά πανεπιστήμια να επισκεφθούν κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως και να εφοδιαστούν με νέες ιδέες και γνώσεις, που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν και να αξιοποιήσουν στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον με την επιστροφή τους. Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα έχουν σχηματίσει μια προκαταρκτική άποψη για τις σπουδές τους, δεν βρίσκονται δηλαδή στο πρώτο έτος των σπουδών τους, αλλά έχουν ακόμα ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν αποφοιτήσουν, ώστε να επιδιώξουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία προπτυχιακών σπουδών. Περισσότερες πληροφορίες: www.edutrip.gr.

Σχόλια