Μιλώντας για τις οικονομικές δυσκολίες, τι έχει μεγαλύτερη επιρροή στο τελικό αποτέλεσμα: ο εξοπλισμός ή η ιδέα;

Μια καλή ιδέα με τον κατάλληλο εξοπλισμό είναι ιδανικοί παράγοντες για την επιτυχία ενός έργου. Εντούτοις, έχει τύχει μια καλή ιδέα να πραγματοποιηθεί με επιτυχία χωρίς τον απολύτως άρτιο εξοπλισμό ή και το αντίθετο ή μια όχι και τόσο καλή ιδέα, να αναδειχθεί μέσω του άρτιου και σύγχρονου εξοπλισμού.

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την ψηφιακή τέχνη σήμερα;

Να παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και τον διάλογο μεταξύ αυτών και της τέχνης, να εξοικειωθεί με τη σύγχρονη ιστορία της τέχνης που συμπεριλαμβάνει τις ψηφιακές τέχνες, και να πειραματιστεί με ό,τι τεχνολογικό μέσο μπορεί να διαθέτει. Παράλληλα, να ενημερώνεται μέσα από τις διαδικτυακές καλλιτεχνικές κοινότητες, να ερευνά έργα άλλων καλλιτεχνών και να παρακολουθεί τι γίνεται σε φεστιβάλ, εκθέσεις και εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον ψηφιακό πολιτισμό.

Επιστρέφοντας και πάλι στην διοργάνωση, υπάρχουν περιορισμοί ως προς τους συμμετέχοντες;

Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τους συμμετέχοντες. Το κάλεσμα συμμετοχής είναι ανοιχτό προς όλους, με τη μόνη προϋπόθεση το έργο ή τα έργα που θα υποβάλλει κάποιος να αφορούν στον ψηφιακό πολιτισμό και να αξιοποιούν τεχνολογικά μέσα.

Γιατί κάποιος να λάβει μέρος στο Athens Digital Arts Festival;

Το Athens Digital Arts Festival είναι το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα που προάγει τον ψηφιακό πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις ενώ αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους θεσμούς σχετικά με τις ψηφιακές τέχνες. Συμμετέχοντας, λοιπόν, στη διοργάνωση οι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να παρουσιάσουν το έργο τους αλλά και να έρθουν σε διάλογο με άλλους καλλιτέχνες και το ευρύτερο κοινό. Παράλληλα, έρχονται σε επαφή με διεθνείς φορείς και φεστιβάλ, συντονίζουν εργαστήρια, παίρνουν μέρος σε ημερίδες και παράλληλες δράσεις, διευρύνοντας τους καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες και ενδυναμώνοντας τη συζήτηση σχετικά με την τέχνη και τις νέες τεχνολογίες.

Το Athens Digital Arts Festival, αφορά όλες τις ηλικίες ή ψηφιακή τέχνη φαίνεται να ελκύει περισσότερο την νέα γενιά;

Το Athens Digital Arts Festival απευθύνεται στο ευρύ κοινό, από παιδιά 5 ετών μέχρι ενήλικες κάθε ηλικίας. Καθώς το πρόγραμμά του περιλαμβάνει διαφορετικές κατηγορίες και θεματικές, καταφέρνει να δημιουργεί ερεθίσματα και να εξοικειώσει το κοινό όλων των ηλικιών με τη σύγχρονη δημιουργία και τον ψηφιακό πολιτισμό.

Πότε και που θα λάβει χώρα το Festival, φέτος;

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί 19 με 22 Μαΐου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Υπό τη θεματική Digital Pop, επιχειρεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως, τι είδους ψηφιακό περιεχόμενο καταναλώνουμε και τι πολιτισμό δημιουργούμε; Πώς τροφοδοτούμε τις σημερινές ψηφιακές αγορές; Πόσο εφήμερη είναι η ψηφιακή ποπ κουλτούρα και πώς έχει επηρεάσει την καθημερινότητα μας; Τι είδους αισθητική έχει προκύψει και πώς η καλλιτεχνική κοινότητα ανταποκρίνεται σε αυτές τις νέες συνθήκες; Το φεστιβάλ επιχειρεί να διερευνήσει τις διαφορετικές πτυχές της Ποπ κουλτούρας στη ψηφιακή εποχή, επικεντρώνοντας σε 5 διαφορετικές κατηγορίες: Digital Aesthetics, Digital Technologies, Digital Economies, Digital Identities και  Digital Music.

Τέλος, ποιες είναι οι βλέψεις σας για το μέλλον;

To Athens Digital Arts Festival έχει ως κύριο στόχο για το μέλλον, να επεκτείνει τις δράσεις του, προωθώντας όλες τις όψεις της ψηφιακής δημιουργίας. Χωρίς ποτέ να επαναπαύεται, κάθε χρόνο το Φεστιβάλ εμπλουτίζει το περιεχόμενο και τις θεματικές όντας πάντα ένα βήμα πιο μπροστά, ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον.

OPen_Call_Extended_yellow_poster_FINAL

Οι συμμετοχές παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις 14 Φλεβάρη.

Επίσημη σελίδα

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2