Ο Ιορδάνης Σιδηρόπουλος  δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ “Χειμώνας” το 2013, επιστρέφει με τον ολοκαίνουριο δίσκο του, με τίτλο “Ψάχνω στο φως”.

Ο Ιορδάνης Σιδηρόπουλος  δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ “Χειμώνας” το 2013, επιστρέφει με τον ολοκαίνουριο δίσκο του, με τίτλο “Ψάχνω στο φως”, που περιέχει 9 ολοκαίνουρια  τραγούδια σε μουσική και στίχους του ίδιου  εκτός απ’ το τραγούδι  ”Το ιδανικό”, σε στίχους  του Λευκαδίτη ποιητή Δημοσθένη Ζαβιτσάνου  από την σπάνια ποιητική του συλλογή ”Πελαγίσιες αύρες”.

Τα τραγούδια του δίσκου, είναι μία προσωπική ματιά του δημιουργού στην εποχή που  ζούμε αλλά και στον έρωτα. Ο δίσκος μπλέκει την αναζήτηση του ονείρου, με την επανάσταση,  σε τραγούδια όπως ”Τσιμεντένια σοκάκια” και ”Τα παιδιά του δρόμου”, την ξενιτιά και τις δυσκολίες, με την αγάπη και τον έρωτα σε τραγούδια όπως το ”Μας προδώσαν” και το ”Ο κόσμος άλλαξε νωρίς”.

fdgdf

Το υλικό του Ιορδάνη προδίδει ένα ταλαντούχο νέο τραγουδοποιό που εξελίσσεται ανοδικά, έναν καλλιτέχνη με κοινωνικές ευαισθησίες που εκφράζονται μέσα από ένα ιδιαίτερα ποιοτικό στίχο και μέσα από έντεχνες μουσικές αναφορές στη ροκ, και όχι μόνο, μουσική σκηνή μας .

Με εναλλασσόμενα δυνατό ήχο σε κάποια του τραγούδια, αλλά και με την ευαισθησία της μπαλάντας σε κάποια άλλα πάντα με προσεγμένες και επίσης δυνατές στιχουργικές αναφορές δίνει το στίγμα ενός διαχρονικού καλλιτέχνη που ήρθε για να έχει συνέχεια στη μουσική μας πραγματικότητα.

Τα τραγούδια του

« Μας προδώσαν» που ερμηνεύει μοναδικά στο δίσκο ο  Βασίλης Παπακωνσταντίνου

«Ο κόσμος άλλαξε νωρίς»  που ερμηνεύει ο Ιορδάνης μαζί με την εξαίρετη Ρίτα Αντωνοπούλου

Και τα « Τσιμεντένια σοκάκια» που ερμηνεύει δυνατά ο ίδιος, έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί απ’ το κοινό.

Ο Ιορδάνης Σιδηρόπουλος Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 21.30  παρουσιάζει το νέο του Άλμπουμ « Ψάχνω στο Φως» στο Σταυρό του Νότου (+ Plus)  , μαζί με τραγούδια από τον πρώτο του δίσκο, καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια της έντεχνης και ροκ σκηνής.

043e73b839db90609986021246f462bf

Στη live παρουσίαση θα συμμετέχουν ευγενικά επί σκηνής μαζί με τον Ιορδάνη, ερμηνεύοντας τα τραγούδια που έχουν ήδη ερμηνεύσει στο δίσκο ο μεγάλος και αγαπημένος τραγουδιστής της ελληνικής ροκ σκηνής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, καθώς και  η εξαιρετική και διακεκριμένη Ρίτα Αντωνο-πούλου σε μια ερμηνεία που έχει ήδη συζητηθεί.

normal_SLIDER

Ο Ιορδάνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σε ηλικία 13 ετών, ξεκινά να παίζει κλασική και ηλεκτρική κιθάρα συνθέτοντας παράλληλα τις πρώτες μελωδίες. Συμμετείχε σε διάφορα τοπικά σχήματα, ενώ στην πορεία συνέπραξε ως opening act με καταξιωμένους καλλιτέχνες ( Γιάννης Αγγελάκας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης κ.ά) Το 2013 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Χειμώνας»,  που αποτέλεσε αφορμή να γνωριστεί και να συνεργαστεί στο Βόλο με τον Θάνο Μικρούτσικο και τη Ρίτα Αντωνοπούλου.

Το  Άλμπουμ με γενικό τίτλο « Ψάχνω στο Φως» κυκλοφορεί από την ProtΑsis Music και διανέμεται και ψηφιακά σε παγκόσμια διανομή από όλα τα ψηφιακά καταστήματα.

αφίσα Σταυρός του Νότου A3ext

Χορηγοί επικοινωνίας: Unblock, Musicity, Frapress, Radio Paris, MUSEEKart, WebMusicRadio, ΕνΤεχνο, Boem Radio, Fresh Radio, Αθήνα 984

Σχόλια