Βράβευση της Προέδρου της ΜΕΤΑδρασης, Λώρας Παππά,
με το διεθνές βραβείο του Συμβουλίου της Ευρώπης!

H Λώρα Παππά, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης, τιμήθηκε με το βραβείο «Βορρά-Νότου» του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2015.

Το βραβείο «Βορρά-Νότου» απονέμεται κάθε χρόνο από το 1995 σε δύο υποψήφιους που διακρίθηκαν για την εξέχουσα αφοσίωσή τους στην προώθηση της αλληλεγγύης Βορρά-Νότου. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική υποψηφιότητα επικρατεί για το βραβείο, παρά την από εικοσαετίας συνεχή συμμετοχή της Ελλάδας στο Κέντρο Βορρά-Νότου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η «ΜETAδραση» κέρδισε το βραβείο ύστερα από τρεις γύρους επιλογής υποψηφίων, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν προσωπικότητες διεθνούς φήμης. Ανάμεσά τους η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, που εκπροσωπούσε τα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως δήλωσε η ίδια η κα Λώρα Παππά: «είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που αναγνωρίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το έργο της ΜΕΤΑδρασης, μιας ελληνικής Οργάνωσης της Κοινωνίας των Πολιτών που αθόρυβα, εδώ και πέντε χρόνια, προσπαθεί να καλύψει μακροχρόνια κενά στον τομέα κυρίως της διερμηνείας και της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων.

ΜΕΤΑδραση

»Όλοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που μέσα από τη ΜΕΤΑδραση αναδείχθηκε η αλληλεγγύη χιλιάδων Ελλήνων προς τους πρόσφυγες και επιβραβεύθηκε η σκληρή δουλειά, η συνέπεια και η αφοσίωση των ανθρώπων της ΜΕΤΑδρασης. Θα θέλαμε να μοιραστούμε το βραβείο αυτό με όλους τους συνοδοιπόρους, με τους οποίους αγωνιζόμαστε δίπλα-δίπλα καθημερινά, είτε είναι εθελοντές, είτε προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, όπως τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Υπηρεσίας Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, της αστυνομίας, του λιμενικού, καθώς και άλλων οργανώσεων και φορέων, καθώς και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων.

»Και βεβαίως, αισθανόμαστε απέραντη ευγνωμοσύνη προς όλους όσους πίστεψαν σε εμάς, μοιράστηκαν το όραμά μας και συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται, υποστηρίζοντας το έργο μας».

ΜΕΤΑδραση
Η ΜΕΤΑδραση, στα 5 χρόνια δράσης της, έχει συνδράμει περισσότερα από 3.000 ασυνόδευτα παιδιά και μέσω της διερμηνείας έχει διευκολύνει την επικοινωνία σε πάνω από 250.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Είναι η μόνη Οργάνωση που δίνει δυναμικά το παρόν, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο, την Κω, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, την Ορεστιάδα και την Ειδομένη.

Παράλληλα, προσφέρει την ευκαιρία σε εκατοντάδες εθελοντές να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών των προσφύγων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης.

Ο δεύτερος βραβευόμενος με το βραβείο «Βορρά-Νότου» του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2015, ο Joaquim Alberto Chissano, είναι ιδρυτικό μέλος του Μετώπου για την Απελευθέρωση της Μοζαμβίκης (FRELIMO) και έπαιξε βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις το 1974 σχετικά με την ανεξαρτησία της Μοζαμβίκης, μεταξύ FRELIMO και πορτογαλικής κυβέρνησης.

Σημ.: στις ομαδικές φωτογραφίες βλέπετε ένα μικρό μέρος των ανθρώπων της ΜΕΤΑδρασης Φωτογράφος: Vasilis Kouroupis / Fill in the gap

Ένα προσφυγόπουλο με….. ονοματεπώνυμο.

Σχόλια