Όλοι μας πέφτουμε σε παγίδες κατά τα φοιτητικά χρόνια και καλά κάνουμε, αλλά υπάρχουν κάποια πράγμα που ένας φοιτητής θα ήταν καλό να αποφύγει.

Και ήρθε η στιγμή που περίμενες! Πέρασες στο πανεπιστήμιο και επιτέλους φεύγεις από το σπίτι, χωρίς να έχεις τους δικούς σου, πάνω από το κεφάλι σου (άμεσα τουλάχιστον).  Πόσο καιρό το περίμενες; Αρκετό! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Και μπαίνεις στο φοιτητικό σου σπίτι ως φοιτητής…

Αφού λοιπόν το φτιάχνεις όπως το θες εσύ, κάθεσαι και η πρώτη ατάκα που σκέφτεσαι-λες: σπίτι μου σπιτάκι μου. Και είσαι πλέον επίσημα φοιτητής. Ναι, φοιτητής! Και κάπως έτσι χορεύεις μέσα σ’όλο το σπίτι. Μπορείς πλέον να κάνεις τα πάντα και να μην σε εμποδίζει κανείς και τίποτα.

Μπορείς να κάνεις άπειρα πράγματα. Αλλά να θυμάσαι. Με μέτρο. Παρακάτω σου παραθέτω μια λίστα συμβουλών για το “τι να μην κάνεις σαν φοιτητής“:

  • Μην μείνεις αποκλειστικά στην παρέα σου από το λύκειο. Είναι απαράδεκτο! Αυτοί όσο πάνε και χάνονται, να το βάλεις καλά στο μυαλό σου αυτό. Αργά ή γρήγορα θα γνωρίσεις κόσμο, και μάλιστα άπειρο κόσμο. Δώσε μια ευκαιρία να τους γνωρίσεις ακόμη καλύτερα. Όλοι αξίζουν μια ευκαιρία να μπουν στην ζωή σου. Εξάλλου άλλη αξία έχει η φοιτητική φιλία. Ποτέ δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσουν οι γνωριμίες σου στο πανεπιστήμιο.
  • Μην χρησιμοποιείς αποκλειστικά λεωφορείο. Άμα μένεις μακριά από το κέντρο και την σχολή σου είναι δεκτό, αλλά άμα μένεις δίπλα… πήγαινε με τα πόδια στην σχολή σου. Γενικά περπάτα την πόλη! Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από έναν περίπατο στην πόλη. Έτσι θα μάθεις γειτονιές, στενά, σοκάκια, μαγαζιά και πολλά άλλα. Βασικά έτσι θα μάθεις τα πάντα! Και μην φοβάσαι ότι θα χαθείς. Ειδικά άμα είσαι στην Θεσσαλονίκη, όλοι οι δρόμοι στο κέντρο είναι εύκολοι, και προφανώς όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη θάλασσα! Και είναι όμορφο όταν βλέπεις νέους ανθρώπους να κυκλοφορούν.

    φοιτητής

    Στενό στα Λαδάδικα

  • Μην περιορίζεις την έξοδο σου. Μην πηγαίνεις μόνο σε μαγαζιά για καφέ, ποτό κλπ. Βγες έξω! Και όταν λέω έξω, δεν εννοώ να βγεις έξω για να πας να κλειστείς σ’ένα μαγαζί. Φίλε μου, ζεις στην Ελλάδα, όπου σχεδόν όλο τον χρόνο ο καιρός είναι καλός, αλλά κυρίως φωτεινός. 18 στις 24 ώρες να έχουμε μέρα δεν είναι και λίγο. Εκμεταλλεύσου τότε! Άμα βρίσκεσαι Θεσσαλονίκη, μπορείς απλά να πας παντού και να αράξεις. Πήγαινε για καφέ στο Λευκό Πύργο και για μπυρίτσα το βράδυ στο λιμάνι. Εκτός από ανέξοδο, είναι και απίστευτο, όσον αφορά την θέα.

    φοιτητής

    Όταν μας βοηθάει ο καιρός, πάμε στη Νέα Παραλία για καφέ!

  • Γενικότερα, είμαι λάτρης της κουζίνας και θα σου πρότεινα να μαγειρεύεις. Αλλά ας πούμε πώς θέλεις να φας κάτι από έξω! Είναι απόλυτα φυσιολογικό να βαριέσαι να μαγειρέψεις ή ακόμη πιο πολύ να ζηλέψεις το «βρώμικο». Αλλά μην παραγγέλνεις συνέχεια delivery. Σήκω από τον καναπέ σου και πήγαινε να το παραλάβεις εσύ ο ίδιος από το μαγαζί. Δίνει άλλη νοστιμιά στο φαγητό αυτό. Κάνεις και την βόλτα σου παράλληλα.
  • Αν είσαι κοντά στην πόλη σου , μην γυρνάς κάθε σαββατοκύριακο. Έχεις αποδεχτεί ότι έχεις φύγει και κάνε και τους δικούς σου να καταλάβουν ότι έχεις φύγει. Τα καλύτερα events εξάλλου είναι το Σαββατοκύριακο. Δεν αξίζει να τα χάνεις συνέχεια!

    φοιτητής

    Back to base?

  • Μην είσαι σπιτόγατος. Γενικά μην κάθεσαι πολύ σπίτι, μόνος. Αν μπορείς ακόμη πήγαινε σπίτι μόνο για μπάνιο και ύπνο. Ή όταν θέλεις να είσαι σπίτι, φώναξε την παρέα σου να κάτσετε όλοι μαζί σπίτι.

 

Και να θυμάσαι πως από την στιγμή που γίνεσαι φοιτητής, το σπίτι σου είναι ο δρόμος. Εξάλλου μετά από την φοιτητική σου ζωή θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Επομένως εκμεταλλεύσου τα φοιτητικά σου χρόνια όσο καλύτερα μπορείς. Δεν θα ξαναέρθουν, και αυτό φίλε μου είναι το μόνο σίγουρο!

Σχόλια