Τα πιο εντυπωσιακά skateparks

FDR Skatepark, Pennsylvania, Η.Π.Α

skateparks

Το FDR skatepark στην Pennsylvania των Η.Π.Α. δημιουργήθηκε αρχικά με σκοπό να απομακρύνει τους skaters από το κοντινό πάρκο Love, όταν το τελευταίο το 2003 κρίθηκε ως “unskateable”. Και ενώ η αρχική του διάσταση δεν ενθουσίασε, ο μετέπειτα σχεδιασμός του υπήρξε καθοριστικός, μετατρέποντάς το σε ένα από τα πλέον όχι μόνο διάσημα, αλλά και καλύτερα skate spots. Στα συν, πέρα από την ίδια την πίστα, προστίθεται η περιοχή στην οποία βρίσκεται, η οποία δεν είναι άλλη από εκείνη κάτω από τον διακρατικό αυτοκινητόδρομο/γέφυρα Interstate.


House of Vans, Waterloo station, London, U.K

skateparksΣυνηθισμένοι να μας εκπλήσσει ευχάριστα, η Vans μεταμόρφωσε τις παλιές σήραγγες κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Waterloo του Λονδίνου στο πρώτο κλειστό skatepark της βρετανικής πρωτεύουσας. Ωστόσο, δεν πρόκειται απλά για μια πίστα, καθώς επίσης περιλαμβάνει εστιατόριο, μουσική σκηνή, καφέ, μπαρ, κινηματογραφικό χώρο και γκαλερί. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να μη βγεις ξανά στο φως! Παράλληλα, πραγματοποιούνται ομιλίες και εργαστήρια, ενώ μεταδίδονται ακόμα και σεμινάρια για τους εκκολαπτόμενους skaters.


True Skate

skateparksΑναρωτιέσαι γιατί δεν υπάρχει τοποθεσία; Το True Skate αποτελεί ένα εικονικό πάρκο, δημιούργημα του προγραμματιστή True Axis (βλέπε jet car stunds). Οκ, ναι ξέρω! Δεν είναι καν πραγματική! Όμως, τίποτα δεν με εμποδίζει να την βάλω στην λίστα με τις πιο εντυπωσιακές πίστες. Εξάλλου τα geeks την λάτρεψαν, γιατί όχι και εσύ, 2016 έχουμε!


ZAP ADOS, Calais, Γαλλία

skateparksΤο γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Bang Architects μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο φιστικιού στο Calais της Γαλλίας σε Skatepark. Προκειμένου να αυξηθεί το φυσικό φως στο εσωτερικό της αποθήκης απομακρύνθηκαν οι τσιμεντένιοι τοίχοι από τα ανατολικά και δυτικά και αντικαταστάθηκαν με τζάμια πίσω από στρώμα μεταλλικών πλεγμάτων. Μάλιστα, τα μεταλλικά αυτά πλέγματα επιτρέπουν στους αδιάκριτους περαστικούς ή ακόμα και στις μητέρες να ρίχνουν κλεφτές ματιές στα ανήσυχα τέκνα τους!


Cave House, Itanhaém, Βραζιλία

Είναι εκείνοι, τους οποίους ακόμα και αν δεν είχες, θα πέθαινες να κάνεις φίλους σου! Τα αδέρφια Arruda τόλμησαν αυτό που δεν θα μπορέσεις να κάνεις ποτέ, μετέτρεψαν την εξοχική τους κατοικία σε ένα non-stop-skating park. Οκ, ναι, αφού πέθαναν οι γονείς τους! Το γνωστό και ως Cave House, πλέον, χρησιμοποιείται από ολόκληρη την τοπική κοινότητα ως ένα άτυπο πολιτιστικό κέντρο, όχι μόνο για skaters, αλλά επίσης για μουσικούς και καλλιτέχνες.


Bob Burnquist’s Floating Skate Ramp,Lake Tahoe, Η.Π.Α.

Η πλεούμενη αυτή ράμπα ανήκει στον επαγγελματία skater Bob Burnquist, πλέει στην λίμνη Tahoe των Η.Π.Α., ενώ επιτρέπει στους αναβάτες της μερικά από τα πιο εντυπωσιακά άλματα. Δεδομένου, όμως, ότι το κόλπο με το νερό έχει πολλά χρόνια να επαναληφθεί, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να βραχείς, όπως επίσης να βουτήξεις για τη σανίδα σου!


Μουσείο για το Ωκεανό και το Surf, Biarritz, France

skateparks Το Cité de l’Océan et du Surf ή αλλιώς Μουσείο για τον Ωκεανό και το Surf άνοιξε το 2011 στην πόλη Biarritz της Γαλλίας. Με δημόσιο χώρο άκρως φιλικό προς τους skaters δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα!


La Inglesia Skate, Llanera, Ισπανία

skateparksΣτη Llanera της βόρειας Ισπανίας, ο street artist Okuda san Miguel, με την σύμφωνη γνώμη των περισσοτέρων και την αρωγή της τοπικής κοινωνίας, καθώς επίσης και της Red Bull, επαναπροσδιόρισε μια εκκλησία 103 ετών, μετατρέποντας την σε ψυχεδελικό χώρο λατρείας για skaters. Απαλλαγμένος από το εκνευριστικό και παρωπιδικά κολλημένο παπαδαριό, ο Ισπανός καλλιτέχνης προσέφερε ένα από τα καλύτερα skateparks για το 2015. Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Αν θες να μάθεις περισσότερα για τον ναό του skate, δές εδώ

Σχόλια