Με αφορμή την επέτειο για τον ένα χρόνο ίδρυσής του, το Mindspace εγκαινιάζει τον χώρο του, για να γνωρίσει στο κοινό την πρωτοβουλία για δράση που πήραν ορισμένοι φοιτητές του ΕΜΠ και της ΑΣΟΕΕ πριν από δύο χρόνια, όταν συνέλαβαν την ιδέα για τη δημιουργία του Mindspace.

Τί είναι λοιπόν το Mindspace;

Πρόκειται για έναν Μη Κυβερνητικό Οργανισμό που αποτελείται από φοιτητές και αποφοίτους, με σκοπό την προώθηση της επιχειρηματικότητας ως επιλογής, της τεχνολογίας, αλλά και την υποστήριξη νεοσύστατων επιχειρήσεων (start-ups). Έτσι λοιπόν, το Mindspace στοχεύει στην σύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας, ανεξάρτητα από το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους, βοηθώντας τις ιδέες νέων ατόμων να υλοποιηθούν μέσα στο χώρο της σχολής. Γι αυτό το λόγο, μετά από αίτημα των μελών του Mindspace, δόθηκε πριν δύο μήνες ένας πραγματικός χώρος, μία αίθουσα μέσα στο ΕΜΠ, όπου θα μπορεί η ομάδα να αναπτύξει τη δράση της.

Ο χώρος αυτός αποτελεί το mindspace lab του οργανισμού, μία αίθουσα δηλαδή όπου συναντώνται άτομα με κοινά ενδιαφέροντα με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και τη δημιουργία. Το mindspace lab – όπως ονομάζουν το χώρο τους τα μέλη του Mindspace- πέρα από την ατμόσφαιρα ενός οργανωμένου χώρου συνάντησης της ομάδας, προσφέρει και τα μηχανήματα που μπορεί να χρειαστεί ο καθένας για την υλοποίηση της ιδέας του. Για παράδειγμα, πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν 3D εκτυπωτή; Τί υλικά θα χρειαστούμε; Η υλοποίηση παρόμοιων τεχνολογικών projects, όπως το παραπάνω, που είναι πιο διαδραστικά και πραγματοποιούνται άμεσα μέσα στο mindspace lab είναι υπό επεξεργασία, με προοπτική να ”τρέξουν” σύντομα.

Mindspace lab

Ενώ το Mindspace συνεχίζει να οργανώνεται, τα events που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα είναι τρομερά ενδιαφέροντα. Ξεκινάμε με το How to start a start-up?, στο οποίο γίνονταν προβολές μαθημάτων του Stanford με ομιλητές που εξηγούσαν το θέμα των νεοσύστατων επιχειρήσεων με τα προβλήματα που προκύπτουν, ενώ ακολουθούσε συζήτηση μετά τη διάλεξη. Το Μάρτη θα ξεκινήσει κι άλλος κύκλος, αφού ο προηγούμενος προσέλκυσε πολλούς ενδιαφερόμενους. Ο δεύτερος κύκλος events λέγεται Fuck up nights και αναφέρεται σε επιχειρήσεις που όπως δηλώνει ο τίτλος… απέτυχαν! Οργανώνεται μια φορά το εξάμηνο και συμμετέχουν τρεις ομιλητές που είχαν δημιουργήσει μία start-up, αλλά δυστυχώς απέτυχαν. Ευτυχώς όμως για το κοινό, μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, όπως και τα do και τα don’t για τη σύσταση μιας επιχείρησης. Στο τέλος του event μοιράζεται free beer κι έτσι απαλύνεται η ατμόσφαιρα της αποτυχίας! H επόμενη Fuck up night κανονίζεται για τον Απρίλη. Ο τρίτος κύκλος events συνίσταται από σεμινάρια με ομιλητές που πραγματεύονται θέματα, όπως τα Front End Web Development, HTML, CSS, Javascript και θα ξεκινήσουν ξανά από το Μάρτη.

mindspace1

Η ομάδα του Mindspace κατά τη διάρκεια σεμιναρίου

Το Mindspace προσφέρει επίσης γόνιμο έδαφος σε όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις soft skills. Για παράδειγμα, η ικανότητα να κάνεις μια πετυχημένη παρουσίαση, να προμοτάρεις σωστά τον εαυτό σου στην αγορά εργασίας ή να ηγηθείς ανθρώπινου δυναμικού, αναπτύσσοντας έτσι τις επικοινωνιακές σου ικανότητες (networking) είναι εφόδια απαραίτητα στο νέο που εισέρχεται στην αγορά εργασίας. Η επαφή με role models κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, δηλαδή με άτομα που έχουν δραστηριοποιηθεί στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας και έχουν τη σχετική εμπειρία, αποτελεί κινητήριο μοχλό για τους εν δυνάμει νέους επιχειρηματίες.

Εάν, λοιπόν, ενδιαφέρεσαι να δραστηριοποιηθείς πάνω στο αντικείμενο της τεχνολογίας συνδυάζοντας και την επιχειρηματικότητα, δεν έχεις παρά να απευθυνθείς στον ίδιο το χώρο του Mindspace (βρίσκεται στην Πολυτεχνειούπολη, κτίριο Δ των Μηχανολόγων, ισόγειο), που είναι ανοιχτός καθημερινά 11.00- 17.00, ή διαφορετικά να επισκεφτείς το site (mindspace.gr ) ή τη σελίδα του Mindspace στο Facebook (Mindspace). Εκεί θα βρεις όλα τα στοιχεία επικοινωνίας που χρειάζεσαι για να γίνεις κι εσύ μέλος του πιο ανερχόμενου τεχνολογικού οργανισμού!

omada.mindspace

Η ομάδα του Mindspace

Σχόλια