Οι συμμορίες του Λονδίνου έχουν τη δική τους λειτουργία στο Google!

Σύμφωνα με τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Daniel Birmingham, ενός συνταξιοδοτημένου αρχιφύλακα στο Sky News, οι περιοχές των συμμοριών στο Λονδίνο δεν ελέγχονται, αφού η αστυνομία έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο των δρόμων.

Η δυστοπική εικόνα της πόλης που ζωγράφισαν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας μπορεί να μην είναι εντελώς ακριβής. Λέγοντας αυτό, η Google Maps έχει μια νέα λειτουργία που δείχνει το Λονδίνο με βάση τις περιοχές των συμμοριών. Κάτι που φαίνεται σαν να έχει βγει από το Grand Theft Auto.

Από μόνο του το Ανατολικό Λονδίνο περιθάλπτει περισσότερες από 35 συμμορίες.

Από μόνο του το Ανατολικό Λονδίνο περιθάλπτει περισσότερες από 35 συμμορίες.

Απαντώντας στους παραπάνω ισχυρισμούς, η Αστυνομία απάντησε στην Independent:

«Είναι προτεραιότητα της Αστυνομίας να κάνει το Λονδίνο μία από τις ασφαλέστερες πρωτεύουσες στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ο βαθμός δολοφονιών έχει μειωθεί με συνέπεια και το 2014 ο αριθμός έπεσε κάτω από τις 100 ανά έτος για πρώτη φορά μετά το 1970.

Κάθε πρόταση που αναφέρεται στο ότι η Αστυνομία αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει το έγκλημα των συμμοριών είναι ανακριβής αντικατοπτρισμός της δουλειάς που γίνεται κάθε μέρα από τους αστυνομικούς».

Η ορολογία των συμμοριών είναι τελείως αμφίσημη. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι μια ευρεία ποικιλία κυρίως συμμοριών του δρόμου ή ομάδων νέων με συλλογική ταυτότητα έχουν συμπεριληφθεί στην ιστοσελίδα, κάποιες όντας πιο σοβαρές από άλλες.

Από όλες τις υπόλοιπες ομάδες που είναι αυτή τη στιγμή ενεργές στη λίστα, μόνο το 35% αυτών έχουν αναμιχθεί σε αντιπαλότητες που κατέληξαν σε φόνους. Οι πιο επικίνδυνες συμμορίες δρουν σε περιοχές μέσα στην πόλη.

google_maps

συμμορίες του Λονδίνου

Άθροισμα του συνολικού αριθμού των παραβάσεων, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία

συμμορίες του Λονδίνου

Πηγή

Σχόλια