Εξεταστική είναι, θα περάσει… αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές.

Η εξεταστική είναι μια περίοδος αξέχαστη θα έλεγα, από όλες τις πλευρές. Το άγχος κυριαρχεί, τα μούτρα κατεβασμένα μέχρι το πάτωμα, τα νεύρα σου τσατάλια. Και στο τέλος πάντα καταλήγεις αγκαλιά με μια κουβέρτα, και ένα πακέτα χαρτομάντιλα κλαίγοντας την μοίρα σου; NOT!!!

Από την μια λες δεν θα βγω έξω και από την άλλη κοντεύεις να φας τα πατώματα από τα νεύρα σου. Και καταλήγεις να κάνεις γενική το σπίτι άλλη μια φορά;

Γενικά η εξεταστική είναι μια πολύ περίεργη περίοδος στην ζωή του φοιτητή.  Από την μια δεν θέλεις τίποτα και από την άλλη θέλεις τα πάντα. Ή η γενική ιδέα ότι δεν ξέρεις τι θέλεις.Αυτό είναι που θα μας «φάει» εμάς τους φοιτητές.

Αλλά μην αγχώνεσαι φίλε φοιτητή για αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σου πούμε πώς να calm down για λίγο και να ανανεωθείς από αυτήν την εξαντλητική για σένα περίοδο της εξεταστικής.

1. Βάλε στόχους για τα μαθήματα που θα δώσεις και στην συνέχεια επιβράβευσε τον εαυτό σου. Για παράδειγμα ενώ διαβάζεις, πες από μέσα σου, γιατί όχι και από έξω σου, πώς αν περάσεις τα μαθήματα που έβαλες στόχο θα επιβραβεύσεις τον εαυτό σου με ένα ταξιδάκι για παράδειγμα.
εξεταστική

2. Κάνε ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα για μέσα στην εξεταστική. Και θα σου δώσει δυνάμεις και ενέργεια.  Ή κάνε ένα τοστ, φρόντισε όμως να είναι θρεπτικό.  Και για περισσότερη επιβράβευση, τάξε στον εαυτό σου το αγαπημένο σου γλυκό μετά το μάθημα.

3. Κάνε μια βόλτα σε ένα μέρος της πόλης που δεν έχεις πάει. Ή ακόμη και σε αυτά που έχεις πάει. Μην μου πεις πως δεν έχεις χρόνο. Απλά βάλε τα αθλητικά σου και κάνε την βόλτα σου. Μην το παρακάνεις όμως, έχεις και διάβασμα!
εξεταστική

4. Ένα tip που συνήθως πιάνει! Χώρισε το διάβασμά σου σε 20λεπτα. Αυτό σημαίνει μην διαβάζεις απανωτές ώρες αλλά κάνε ένα 5λεπτο διάλειμμα ανά 20 λεπτά. Η τεχνική αυτή και θα βοηθήσει το μυαλό σου να ξεκουραστεί και θα σε ξεκουράσει από το διάβασμα.

5. Καθάρισε το σπίτι σου. Ναι! Γενικά η γενική μέσα στην εξεταστική είναι must. Αλλά το καθαρό σπίτι δείχνει οργάνωση. Και όταν βλέπεις κάτι τόσο οργανωμένο σου μπαίνει υποσυνείδητα στα μυαλό ότι είσαι και εσύ οργανωμένος και σιγά σιγά η ιδέα του διαβάσματος είναι όλο και πιο κοντά και πραγματοποιήσιμη.
εξεταστική

6.Δώσε χρόνο στον εαυτό σου! Το χρειάζεται! Με όλες τις έννοιες που μπορείς να φανταστείς.

 

7.Γίνε πιο δημιουργικός! Φαντάσου διάφορα πράγματα και προσπάθησε να τα υλοποιήσεις. Λίγες χειροτεχνίες θα σε βοηθήσουν να ξεχαστείς για λίγο. Και να μην το καταφέρεις στην τελική, θα έχει ξεφύγει λίγο ο νους σου από τα βιβλία.

8.Άμα σε πάρουν οι φίλοι σου και σε πουν να βγείτε για ένα χαλαρό ποτάκι, μην πεις όχι. Πήγαινε να ξεφύγεις λίγο. Απλά μην το κάνεις και συνήθειο μέσα στην εξεταστική.

Και μην ξεχνάς θα περάσει ο καιρός χωρίς να το πάρεις χαμπάρι!

Σχόλια