Στις 22 Δεκέμβρη, στο White Rabbit στα Εξάρχεια, έγινε η εκδήλωση της Blogovision για την ανάδειξη των καλύτερων άλμπουμ της χρονιάς που μας πέρασε. Η blogovision για όσους δεν ξέρετε, ξεκίνησε από τον blogger gone4sure και έχει γίνει θεσμός πλέον, όπου από την 1η  Δεκέμβρη μέχρι τις 20 του μήνα, όλοι οι bloggers που έχουν λατρεία με τη μουσική, ψηφίζουν τα αγαπημένα τους άλμπουμ και ανάλογα με την ημέρα δημιουργείται και η αντίστοιχη κατάταξη. Δηλαδή 1η του μήνα ψηφίζεις τον δίσκο που έχεις στην 20η θέση, στις 2 Δεκέμβρη, τον δίσκο στη 19η θέση κοκ. Μετά, μέσω ενός αλγορίθμου υπολογίζεται η τελική θέση των άλμπουμ, ανάλογα με τα ratings και τον αριθμό των bloggers που ψήφισαν τον εκάστοτε δίσκο, και στο τέλος κάνουν ένα πάρτι με πολλή -και πολύ καλή- μουσική όπου ανακοινώνουν την τελική κατάταξη.

Στη φετινή λίστα, υπάρχουν ονόματα όπως η Βjork, οι Βlur και οι Νew Οrder,  ενώ ο Larry Gus είναι ο μοναδικός Έλληνας που κατάφερε και μπήκε στην εικοσάδα. Νικητής αναδείχθηκε ο Sufjan Stevens (προφέρεται Σούφγιαν) με έναν indie folk δίσκο με τίτλο Carrie & Lowell.

Πιο αναλυτικά, ως τα 20 καλύτερα albums της χρονιάς από τη blogovision αναδείχτηκαν τα εξής:

  1. Sufjan Stevens – “Carrie & Lowell”
  2. Tame Impala – “Currents”
  3. Courtney Barnett – “Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit”
  4. Father John Misty – “I Love You, Honeybear”
  5. Jamie XX – “In Colour”
  6. Björk – “Vulnicura”
  7. Kendrick Lamar – “To Pimp A Butterfly”
  8. Julia Holter – “Have You In My Wilderness”
  9. Blur – “The Magic Whip”
  10. Low – “Ones And Sixes”
  11. Sleater-Kinney – “No Cities To Love”
  12. Grimes – “Art Angels”
  13. Susanne Sundfør – “Ten Love Songs”
  14. Florence And The Machine – “How Big How Blue How Beautiful”
  15. Chelsea Wolfe – “Abyss”
  16. Kamasi Washington – “The Epic”
  17. Weeknd – “Beauty Behind The Madness”
  18. CHVRCHES – “Every Open Eye”
  19. New Order – “Music Complete”
  20. Larry Gus – “I Need New Eyes”

Όσοι, λοιπόν, έχετε το μικρόβιο της μουσικής μέσα σας, και ψάχνετε συνέχεια ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε του χρόνου τον Δεκέμβρη: να κάνετε ένα blog για να ψηφίσετε στη blogovision. Οι υπόλοιποι πάλι, μπορείτε απλά να πηγαίνετε στο πάρτι, να περνάτε όμορφα, να βλέπετε το top 20, να μαθαίνετε κατευθείαν τα καλύτερα, και να το παίζετε μετά ψαγμένοι μουσικόφιλοι (όχι εγώ καλέ, μια φίλη).

Σχόλια