Φταίει λίγο ο χειμώνας, φταίει που θα βγεις έξω μια απογευματινή βόλτα με φίλους και όλο και κάτι θα παραγγείλεις, φταίει που -δυστυχώς- ανακάλυψες που είναι κρυμμένος αυτός ο μικρός θησαυρός σπίτι σου από τη μητέρα σου, φταίει που πλησιάζει η εξεταστική, διαβάζεις και χρειάζεσαι ενέργεια, δυνάμεις και καλύτερη συγκέντρωση, φταίει που γύρισες το βράδυ κουρασμένος από μια γεμάτη και δύσκολη μέρα και χρειάζεσαι το πιο διάσημο και απλό γλυκό…

Γιατί πιστεύεις κι εσύ πως εξ’ορισμού γλυκό είναι μόνο ό,τι έχει σοκολάτα! Τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο προς ενίσχυση της οπτικής αυτής. Με την άποψη των λάτρεων της σοκολάτας συμφώνησαν και διάσημοι κατά καιρούς, προς επίρρωση της θέσης πως η σοκολάτα είναι μια γλυκιά απόλαυση που κανένας δεν θέλει να αποχωριστεί κατά βάθος. Σας παραθέτω, λοιπόν, στη συνέχεια επιλεγμένα αποφθέγματα σοκολατολογίας (αγαπημένη μου αυτή του Μελ Γκίπσον):

  • Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη. Αλλά και λίγη σοκολάτα κατά καιρούς, δεν βλάπτει.

    (All you need is love. But a little chocolate now and then doesn’t hurt.)

    -Charles Monroe Schulz

  • Όπως κάθε πρόγραμμα απεξάρτησης, έτσι και αυτό από τη σοκολάτα έχει, όντως, 12 βήματα: Μη βρίσκεσαι ποτέ πάνω από 12 βήματα μακριά από σοκολάτα.

    -Terry Moore

  • “Δύναμη” στη Φυσική είναι η ικανότητα να σπας με τα δάκτυλά σου μια πλάκα σοκολάτας στα τέσσερα και μετά… να αντέξεις να φας ένα μόνο κομμάτι.

    (Strength is the capacity to break a chocolate bar into four pieces with your bare hands – and then eat just one of the pieces.)

    -Judith Viorst

  • Αυτό που βλέπεις απέναντί σου, αγαπητέ, είναι το αποτέλεσμα μιας ολόκληρης ζωής καταναλώνοντας σοκολάτα.

    -Katherine Hepburn

45824-chocolate-zone-choco-heart

  • Δεν είναι η σοκολάτα υποκατάστατο του έρωτα. Ο έρωτας είναι υποκατάστατο της σοκολάτας. Η σοκολάτα είναι, όπως και να το κάνουμε, πολύ πιο αξιόπιστη από έναν άντρα.

    -Miranda Ingram

  • Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.

    -Tom Hanks, στην ταινία «Forrest Gump» (1994).

  • Μετά από 20 χρόνια έγγαμου βίου, φτάνω επιτέλους να καταλάβω περίπου τι θέλουν οι γυναίκες. Και νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται κάπου ανάμεσα στη συζήτηση και στη σοκολάτα.

    -Μελ Γκίμπσον

  • [Αγάπη] Υπερεκτιμημένη. Βιοχημικά δεν διαφέρει από το να φας μεγάλες ποσότητες σοκολάτας.

    -John Milton, στην ταινία “Ο δικηγόρος του διαβόλου”.

  • Η Βενετία είναι σαν να τρως μια κι έξω ένα ολόκληρο κουτί σοκολατάκια με λικέρ.

    -Truman Capote, δημοσιευμένο στην εφημερίδα The Observer.

  • Εννιά στους δέκα τρελαίνονται για σοκολάτα. Ο δέκατος απλώς λέει ψέματα.

    -John Q. Tullius

  • Οι ιδέες πρέπει να είναι ξεκάθαρες και η σοκολάτα παχύρρευστη.

    – Ισπανική παροιμία: “Las cosas claras y el chocolate espeso”

Λευκή σοκολάτα, πικρή, γάλακτος, ζεστή, κρύα, σε μιλκσέικ, αμυγδάλου, φουντουκιού, λιωμένη σοκολάτα, τούρτα σοκολάτα, παγωτό σοκολάτα, σοκολατάκια, όπως κι αν είναι φτιαγμένη, πάντα θα την αγαπάμε και πάντα θα γίνεται αφορμή για τις δικές μας σοκολατολογίες! Διότι η σοκολάτα είναι πράγματι από τα δημοφιλέστερα προϊόντα ζαχαροπλαστικής του κόσμου, με ολοένα και περισσότερους λάτρεις και με πολλούς να είναι πλέον σίγουροι πως δεν μπορούν να φανταστούν μια ζωή χωρίς αυτή. Είναι το ελάχιστο γλυκό κομμάτι της καθημερινότητάς μας!

chocolate

 

Πηγές: newsbomb.gr, el.wikiquote.org, vergos.net

Σχόλια