Οι Sleepin Pillow ήρθαν και το Ρομάντσο βούλιαξε!

Ήμουν μπορώ να πω από τις τυχερές που έχουν παρακολουθήσει και στο παρελθόν (ακόμα και αν δεν ήταν σχεδιασμένο) τους Sleepin Pillow να μαγεύουν με τη μουσική τους ακόμα και τον πιο επικριτικό από το κοινό. Μια φορά είναι αρκετή για να σε παρασύρουν. Αλήθεια.
Οπότε έχοντας την ανάμνηση της εμπειρίας αυτής, με την ανακοίνωση του live τους στο Ρομάντσο, έσπευσα αμέσως να ενημερώσω όσους γνωστούς ήξερα πως θα λάτρευαν μονομιάς. Έτσι κι έγινε.

DSC_0680 Η setlist της Lia Hide

Παρασκευή λοιπόν 18/12 η μέρα και με το που μου ανοίγει η πόρτα του Ρομάντσο, εκπλήσσομαι από το πόσος κόσμος υπάρχει ήδη στο χώρο, αφού ήταν αρκετά νωρίς ακόμα. Τη βραδιά ανοίγει η Lia Hide με τον progressive pop ήχο της και σκηνική παρουσία που τραβάει τα βλέμματα. Επικοινωνιακή με το κοινό της, μοιράστηκε μαζί μας λίγο απ’ το παρασκήνιο των τραγουδιών της, όπως το «Dad», αφιερωμένο στον πατέρα της.

DSC_0646Η Lia Hide τραγουδώντας το “Dad”

DSC_0677

DSC_0765

Μετά το τέλος της performance της Lia, το Ρομάντσο ήταν πλέον ασφυκτικά γεμάτο, με το κοινό να αδημονεί για να ανέβουν στη σκηνή οι Sleepin Pillow. Η ώρα επιτέλους έφτασε….

DSC_0819DSC_0795DSC_0797Ίσως η λέξη κλειδί για να χαρακτηρίσεις τη μπάντα αυτή είναι η πολυμορφία. Είναι από τους λίγους στο είδος τους που καταφέρνουν να εναρμονίσουν ψυχεδελική ροκ, ελληνική και ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική, trip hop και αγγλόφωνο στίχο. Το αποτέλεσμα σε άλλη περίπτωση, ίσως (ή μάλλον σίγουρα) θα ήταν χαοτικό, κάτι το οποίο όμως δε συμβαίνει εδώ. Η μουσική σε ταξιδεύει ολοκληρωτικά και σ’αυτό συμβάλλει σίγουρα και το video που προβάλλεται πίσω στον τοίχο, προσθέτοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο όλο show. Προσωπικά μου θύμισε show των God Is An Astronaut, όσον αφορά το οπτικό ερέθισμα.

DSC_0841

Τα κομμάτια που ακούστηκαν προέρχονταν και από τους τρεις δίσκους της μπάντας, ενώ ο τελευταίος τους “Τhis world is over, it’s time for a new one” ήχησε για πρώτη φορά στα αυτιά των Αθηναίων. Το προσωπικά αγαπημένο μου “Amplifier in my heart”, μια από τις πρώτες τους δουλείες, έπαιξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά και κατάφερε να τραβήξει αμέσως την προσοχή των “αρχαρίων” στο συνονθύλευμα των ειδών μουσικής που χαρακτηρίζει τους Sleepin Pillow. Αν μη τι άλλο ήταν μια χαρακτηριστική εισαγωγή! Για το encore (φυσικά και υπήρξε) η μπάντα μας φύλαξε όπως ήταν αναμενόμενο το “Black Sea”  και άφησε το κατάμεστο Ρομάντσο ενθουσιασμένο λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα…

DSC_0843


Συνέντευξη της μπάντας αποκλειστικά στο Frapress.gr και στο Στάθη Αγγελάκο, με αφορμή το live της Παρασκευής, μπορείτε να διαβάσετε εδώ


 

Οι Sleepin Pillow είναι:

• Nomik-vocals
• Aisha_sama-bass
• Rispa-guitars
• Antoine-keys and guitars
• Nick Jacqueline-wind pipes and percussions
• The Skinman-drums

Σχόλια