Όλοι μας έχουμε διαβάσει ή έχουμε ακούσει ή έστω κάπου έχει πάρει το μάτι μας το μικρό ξανθό αγόρι με τα αστέρια γύρω του, που είναι ζωγραφισμένα στο εξώφυλλο του γνωστού παραμυθιού του Γάλλου συγγραφέα,  Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, «Ο Μικρός Πρίγκιπας».

005291

Γι’ αυτούς που δεν είναι οικείοι με το βιβλίο, πρόκειται για μία παιδική ιστορία, η οποία όμως έχει υπαρξιακό – θα μπορούσαμε να πούμε και φιλοσοφικό – υπόβαθρο και εμμέσως πραγματεύεται και θίγει μείζονα θέματα της ανθρώπινης ζωής.

Το θέμα του είναι η ιστορία ενός ανθρώπου, ο οποίος πέφτει με το αεροπλάνο του στην έρημο και συναντά τον μικρό πρίγκιπα.  Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτησή τους λοιπόν, ο μικρός πρίγκιπας μοιράζεται τις εμπειρίες του από τις επισκέψεις του στους άλλους πλανήτες.

Βασισμένη στη γνωστή νουβέλα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, «Ο Μικρός Πρίγκιπας», μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη με τίτλο «The Little Prince», και κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 31 Δεκεμβρίου. Η παρθενική εμφάνιση της ταινίας έγινε στο Φεστιβάλ των Καννών στις 22 Μαΐου του 2015.

Πρόκειται για μια ταινία animation, σκηνοθετημένη από τον Mark Osborne, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του και άλλες παιδικές ταινίες, όπως το Kung Fu Panda (2008) και το The SpongeBob SquarePants Movie (2004).

Το σενάριο είναι βασισμένο στο παραμύθι «Ο Μικρός Πρίγκιπας» και είναι ένα ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο της φαντασίας. Συγκεκριμένα, αφορά ένα μικρό κορίτσι το οποίο μένει με την μαμά του σε έναν κόσμο για μεγάλους. Γείτονας τους είναι ο πιλότος που συνάντησε τον μικρό πρίγκιπα, ο οποίος προσεγγίζει το μικρό κορίτσι. Η ταινία επικεντρώνεται στην σχέση που αναπτύσσουν ως φίλοι το κορίτσι με τον πιλότο, στην εξιστόρηση της συνάντησης του πιλότου με τον μικρό πρίγκιπα και πως εν τέλει αυτή η ιστορία επηρεάζει τη μονότονη καθημερινότητα και συνολικά τη ζωή του κοριτσιού. Το σενάριο έχουν επιμεληθεί η Irena Brignull, η οποία υπήρξε script editor στην πολυβραβευμένη με όσκαρ ταινία Ερωτευμένος Σαίξπηρ (1998) και ο Bob Persichetti, ο οποίος ήταν story artist στην ταινία Σρεκ 2 (2004).

Ως προς την παραγωγή της ταινίας, υπήρξε μια συνεργασία τεσσάρων εταιρειών παραγωγής. Αυτές είναι οι Paramount Animation Αμερικής, Onyx Films Γαλλίας, Orange Studio Γαλλίας και On Entertainment Γαλλίας.

Τις φωνές τους δανείζουν στους πρωταγωνιστές της ταινίας γνωστοί ηθοποιοί, όπως η Marion Cotillard, ο Paul Rudd, η Rachel McAdams, ο James Franco και άλλοι.

Είναι μια ταινία για μικρούς και μεγάλους που αξίζει όλοι να δείτε και θα έχετε την δυνατότητα από την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου.

 

 

Σχόλια