Αν ακούσεις κάποιον να λέει πως μισεί τις γιορτές των Χριστουγέννων, σίγουρα ένα από τα επιχειρήματα του είναι η ταλαιπωρία στο στόλισμα και το ξεστόλισμα, καθώς και το πόσο δαπανηρό είναι αυτό. Αυτό το άρθρο, λοιπόν, είναι ιδανικό για τους φοιτητές, που όσο να ‘ναι δεν θέλουν να δαπανήσουν αρκετά χρήματα στο φοιτητικό τους σπίτι, που θα μείνει άδειο για τις γιορτές, αλλά και για τους υπόλοιπους που δυστυχώς στην Ελλάδα της κρίσης δεν μπορούν να διαθέσουν πολλά χρήματα στον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Αν, λοιπόν, θέλεις ιδέες για χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στολισμό, σου έχω μερικές. Επίσης, κάποια από τα παρακάτω είναι καλές ιδέες για να διακοσμήσεις το δωμάτιο σου, αν μένεις με τους δικούς σου και δεν έχεις φροντίσει να στολίσεις το υπνοδωμάτιο σου ή αν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι και θες να τα απασχολήσεις τις ημέρες των εορτών.

  • Φωτάκια

    Χριστουγεννιάτικος Στολισμός - Φωτάκια

Εντάξει, όπως και να το κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς λαμπάκια και φωτάκια, δεεεεν γίνεται! Είτε αυτά θα είναι χρωματιστά, είτε κίτρινα ή λευκά. Γενικά νομίζω πως όταν αναβοσβήνει κάτι μες το σπίτι προσφέρει ευτυχία. Οπότε, σίγουρα είναι κάτι must για την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι –κατ’ εμέ τουλάχιστον- και το καλό είναι πως μπορεί να είναι αρκετά οικονομικά και σε πολλά σχέδια και χρώματα. Γενικά, μπορείς να βρεις και σε καταστήματα όπως Ikea, Jumbo, Tiger και supermarkets, αλλά υπάρχουν και σε εποχιακά μαγαζιά που πουλάνε μόνο χριστουγεννιάτικα αυτήν τη περίοδο, και αν βρεις κάποιο συνοικιακό, μάλλον θα σου βγει φθηνότερα. Τα 200 λαμπάκια εσωτερικού χώρου θα σου στοιχίσουν κοντά στα 8,οο-10,00€. Απλά, επειδή πρόσεξα πως αρκετοί δεν το γνώριζαν αυτό, να ξέρεις πως είναι καλό να τα κλείνεις το βράδυ και όταν λείπεις από το σπίτι.

  • Γιρλάντες ζαχαρωτών για χριστουγεννιάτικο στολισμό


Εντάξει, πέραν των φωτακίων, χρειαζόμαστε και καμιά γιρλάντα, έχω άδικο; Και τι τελειότερο από μια γιρλάντα που μπορεί να φαγωθεί κιόλας μετά (προσοχή, είπαμε… μετά! Όχι κατά το στόλισμα, όχι λίγα λεπτά μετά το στόλισμα!). Δεν είναι κάτι τρομερό για να φτιαχτεί και σίγουρα όχι κάτι ακριβό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι σπάγκο (ή μια κόκκινη κορδέλα ή σκοινί) και από αυτές τις γλυκές χριστουγεννιάτικες κόκκινο-λευκές ράβδους. Μαζί και τα δύο θα σου στοιχίσουν κοντά στα 3,οο-5,οο€, ανάλογα με το πόσα ζαχαρωτά θες να φτιάξεις και πόσο μακριά θες να είναι η γιρλάντα σου. Οι τρόποι για να τη φτιάξεις είναι δύο: 1. Να κρεμάσεις τον σπάγκο στον τοίχο και να κρεμάσεις πάνω τα ζαχαρωτά ή 2. Να δέσεις τα ζαχαρωτά με τον σπάγκο και να την κρεμάσεις μετά. Μπορείς να την στολίσεις οριζόντια, αλλά και κάθετα και να στολίσεις τόσο τους τοίχους, όσο και τα κουφώματα ή την βιβλιοθήκη σου.

  • Τάρανδοι από… μπύρα

    Χριστουγεννιάτικος χειροποίητος στολισμός

Αυτή είναι μια πολύ εύκολη κατασκευή. Θα χρησιμοποιήσετε μπουκάλια μπύρας ή κρασιού, καλύτερα σε καφέ χρώμα και θα κολλήσετε δύο ματάκια από αυτά που κινούνται, ένα κόκκινο pompon για μύτη και δυο κλαριά για κέρατα ή καλύτερα αυτά τα συρματάκια, όπως της φωτογραφίας. Τα υλικά που σας είπα μπορείτε να τα βρείτε με πολύ λίγα ευρώ στα Jumbo, Tiger ή βιβλιοπωλεία. Για τα μπουκάλια μπύρας ή κρασιού μην ρωτήσετε, αυτά που ήπιατε χθες βράδυ. Δεν είναι δύσκολο 😉 Αυτή είναι μια πολύ ωραία λύση για ράφια, την βιβλιοθήκη σας και γωνιές μέσα στο σπίτι. Αν θέλετε να φαίνεται λίγο πιο ιδιαίτερο, μπορείτε να βρείτε μπουκάλια διαφορετικού μεγέθους και σχήματος, όπως π.χ. είναι των κρασιών ή της Amstel, Septem κλπ

  • Ένα περιοδικό που ήθελε να γίνει δένδρο.

Και επειδή ένα χριστουγεννιάτικο σπίτι χωρίς δέντρο δεν γίνεται, να μια εύκολη και οικονομική λύση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα περιοδικό, οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνετε φαίνεται απλά και λεπτομερειακά στην παρακάτω εικόνα. Ουσιαστικά διπλώνετε τις σελίδες έτσι ώστε να φτιάξετε το σχήμα του δένδρου και μετά ενώνεται με ταινία την τελευταία με την πρώτη σελίδα για να είναι στρογγυλό.

Αν θέλετε να του προσθέσετε λίγη άποψη, μπορείτε να το βάψετε με σπρέι πράσινο, λευκό ή οποιοδήποτε χρώμα θέλετε και να κολλήσετε πάνω κορδέλες ή γιρλάντες ή γλομπάκια που μπορείτε να βρείτε σε κάποιο από τα μαγαζιά που προανέφερα. Προσωπικά το προτιμώ βαμμένο με χρώμα και πασπαλισμένο με λίγη χρυσόσκονη στη κορυφή, οπότε και το προτείνω σαν ιδέα.

  • Δέντρο του φοιτητή

Και σε περίπτωση που το παραπάνω δένδρο δεν σε έπεισε, να κάτι λίγο πιο ιδιαίτερο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι βιβλία και είμαι σίγουρη πως στη βιβλιοθήκη σου υπάρχουν πολλά που στέκουν και σκονίζονται. Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς, ούτε σε αυτές τις γιορτές ή την εξεταστική δεν θα τα ανοίξεις. Οπότε σκέψου πρακτικά και άσε τα να φανούν χρήσιμα για αυτές τις γιορτές! Η κατασκευή είναι εύκολη και νομίζω φαίνεται από την φωτογραφία. Τοποθετείς βιβλία σε έναν κύκλο αρχικά και στο επόμενο επίπεδο, βάζεις τα βιβλία στα κενά και ελαφρώς πιο μέσα. Οπότε καθώς ανεβαίνεις το δέντρο σχηματίζει μια μύτη όπου μπορείς να τοποθετήσεις κάτι λαμπερό, σαν αστέρι. Μπορείς να βάλεις και τα λαμπάκια που πήρες γύρω από αυτό για να φωτίσει.

 

Ελπίζω να σας άρεσαν οι παραπάνω ιδέες και να τις χρησιμοποιήσετε στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό σας.

Καλές γιορτές!!!

Σχόλια