Κι όμως, single at Christmas δεν σημαίνει απαραίτητα μελαγχολία!

Έφτασαν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και βέβαια ξεκίνησε ο βομβαρδισμός με τις διαφημίσεις των δώρων, των ζευγαριών και των ρομαντικών νυχτών κάτω από το φως των λαμπιονιών του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Έτσι, κάθε έναν που αυτή η εποχή τον βρίσκει μόνο του, αργά ή γρήγορα θα τον κάνει να σκεφτεί το γεγονός πως είναι single και όλα τα παραπάνω είναι –μάλλον- αδύνατο να τα πραγματοποιήσει. Οπότε καταλήγει να «πνίγει τον πόνο του» στα μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες και να κλαίει με τις κλασσικές ρομαντικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στη TV.

ΟΧΙ, φίλε αναγνώστη!

Σε περίπτωση που δεν έχεις συνειδητοποιήσει ήδη το πόσο τυχερός είσαι που περνάς τις γιορτές των Χριστουγέννων μόνος σου, τότε μάλλον ήρθε η στιγμή να σου εξηγήσω το γιατί. Καταλαβαίνω πως ίσως το να είχες ένα ταίρι δίπλα σου για όλα τα παραπάνω θα ήταν σίγουρα πολύ ωραίο, αλλά αυτό συνεπάγεται αρκετά ακόμα πράγματα που θα έπρεπε να γιορτάζεις που δεν χρειάζεται να ζήσεις.

single

Θα ξεκινήσω, λοιπόν, μιλώντας για τον μεγαλύτερο –ίσως- «εφιάλτη» των γιορτών… τα δώρα! Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, όσο κι αν μας κάνει χαρούμενους η στιγμή που τα αγαπημένα μας πρόσωπα ανοίγουν τα δώρα τους, το άγχος για να τα βρούμε και μέχρι να βεβαιωθούμε ότι όντως τους αρέσουν, είναι στο μέγεθος τους ή οτιδήποτε άλλο, δεν περιγράφεται. Θα μου πεις, πως ούτως ή άλλως έχεις να πάρεις δώρα σε φίλους και συγγενείς, αλλά έχε στο νου σου πως όλους αυτούς τους γνωρίζεις και η επιλογή είναι ευκολότερη.

Ενώ, μια σχέση που πρόσφατα ξεκίνησε ή ακόμα και αν υπάρχει αρκετό καιρό, κάνει πάντα αρκετά δύσκολη την επιλογή του δώρου. Επιπλέον, τα χρήματα που θα ξόδευες για ένα τέτοιο πιθανότατα ακριβό δώρο, μπορείς να τα ξοδέψεις σε χίλια δύο άλλα πράγματα. Και σε συνδυασμό με όλα όσα προείπα, γλιτώνεις και την πρωινή βόλτα για ψώνια την παραμονή των Χριστουγέννων με το ταίρι σου –ιδίως αν είναι γυναίκα ή έχει μανία με τα ψώνια-, κάνοντας βόλτες γύρω –γύρω, χωρίς να κάνετε τελικά καμία αγορά.

Άλλη μια μεγάλη αλήθεια σχετικά με τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι το άγχος που κατακλύζει τα πλήθη σχετικά με τα παραπανίσια κιλά που βρίσκονται προ των θυρών, ειδικά με όλα αυτά τα τραπέζια και τα γλυκά που κυκλοφορούν ελεύθερα στο σπίτι. Αν και προσωπικά ενδοιασμούς στο φαγητό δεν είχα ποτέ, αυτό θα πέσει σαν θέμα συζήτησης σίγουρα μια φορά πριν ή μετά τις γιορτές.

single

Αν είσαι, λοιπόν, σε σχέση το όλο θέμα σε αγχώνει για έναν λόγο παραπάνω, αλλά αν όχι, μπορείς να αφεθείς και να αποφασίσεις να διαχειριστείς την κατάσταση των κιλών μετά τις γιορτές. Επιπλέον, τώρα δεν έχεις κανέναν για να πρέπει να μοιραστείς μαζί του τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Γενικότερα, πολύ φαγητό, καμία τύψη και ησυχία στο κεφάλι σου. Ζήσε το και με ευχαριστείς αργότερα!

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως μια βόλτα ή το χουχούλιασμα με ταινία στο σπίτι με τον/την αγαπημένο/η σου είναι ωραίο. Αλλά πολλές φορές μπορεί να σου πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που θες να διαθέσεις μες τις γιορτές για την σχέση σου, ειδικά όταν έχεις γυρίσει στο πατρικό σου για να δεις την οικογένεια και τους φίλους.

Για σένα φίλε single έχω καλά νέα φέτος, έχεις όσο χρόνο θες για να χορτάσεις την οικογένεια και τους φίλους σου και να γιορτάσεις μαζί τους, χωρίς να πιεστείς ούτε να είσαι συνέχεια στο κινητό αναλύοντας που είσαι, με ποιους, τι ώρα θα γυρίσεις, πόσο θα πιεις και αν τελικά η γιαγιά σου προτιμάει τα σεμεδάκια της λευκά ή ζαχαρί.

Συνεχίζοντας την παραπάνω σκέψη, όντας single και σε όλα αυτά τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια και γιορτές με γνωστούς, φίλους, αλλά και φίλους φίλων, έχεις τη δυνατότητα και την όρεξη για νέες γνωριμίες. Δεν σου λέω πως μπορεί να καταλήξει σε φλερτ ή οτιδήποτε τέτοιο, αλλά σίγουρα όταν είσαι ελεύθερος έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να γνωρίσεις κόσμο, κυρίως γιατί έχεις και την ανάλογη διάθεση. Και σίγουρα αυτό είναι ένας καλός λόγος για να χαίρεσαι που είσαι «μόνος».

Κι αν όλα όσα σου είπα παραπάνω δεν σε έπεισαν για να γεμίσεις τον χρόνο σου και να ξοδέψεις την ενέργεια σου, τότε υπάρχουν χίλια δύο ακόμα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Μπορείς να ξεκινήσεις μια νέα δραστηριότητα και να ξοδέψεις δημιουργικά το χρόνο σου, να κάνεις ατελείωτους μαραθωνίους ταινιών, να διαβάσεις βιβλία και να πας εκδρομές στη φύση.

Τέλος, επειδή ο νέος χρόνος έρχεται πάντα με νέους στόχους και όνειρα, βρίσκω πολύ ωραίο το γεγονός πως εκείνη τη χρονική στιγμή μπορείς να δεις τι θες από τον εαυτό σου μεμονωμένα και να θέσεις τους ανάλογους στόχους για σένα και μόνο.

Εύχομαι να σε έπεισα και να είσαι ευτυχισμένος με το πόσο καλές μπορεί να είναι αυτές οι γιορτές για σένα. Καλές γιορτές, λοιπόν!!!!

ΥΓ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα του Frapress για την συμβολή της στο άρθρο αυτό 😉

Σχόλια