Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή αγάπης και συμπόνοιας, αλλά είναι και μία γιορτή δώρων μέσα από τα οποία δείχνουμε στους αγαπημένους μας πως τους σκεφτόμαστε. Ρωτήσαμε μερικούς αρθρογράφους μας να μας πουν τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα για αυτούς αλλά και τι δώρα μας προτείνουν να κάνουμε αυτές τις γιορτές.

feel the spirit!!

 

Χριστούγεννα για μένα σημαίνει οικογένεια, αγαπημένα πρόσωπα και χαμόγελα.Σημαίνει ένα ζεστό σπίτι με το τζάκι να καίει στο σαλόνι, σημαίνει χριστουγεννιάτικες ταινίες, ταινίες ίδιες που τις βλέπεις κάθε χρόνο τέτοια εποχή, και παρόλα αυτά δεν τις βαριέσαι ποτέ. Σημαίνει φυσικά και πολύ φαγητό και πολλά γλυκά, σημαίνει πολλά τραπέζια με συγγενείς. Εκτός αυτών όμως, τα Χριστούγεννα είναι ημέρες αγάπης, ημέρες που όλοι μας γινόμαστε κάπως πιο στοργικοί και φιλάνθρωποι. Λίγο το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, λίγο ο φωτισμός παντού, οι ημέρες αυτές είναι για όλους μας ξεχωριστές από όλες τις άλλες. Απολαύστε τες! Καλά Χριστούγεννα!

Ιωάννα Αλεξοπούλου


 

Τα Χριστούγεννα για εμένα είναι η περίοδος που επικρατεί μέσα σου αυτό το αίσθημα που αναζητάς περισσότερο να χουχουλιάσεις μέσα στο σπίτι, είτε μόνος είτε κατά προτίμηση με παρέα, παρά να βγεις έξω. Ανυπομονείς να γυρίσεις σπίτι από τις δουλειές σου, να βάλεις τις ζεστές σου πιτζαμούλες, τις χοντρές κάλτσες με τα πατουσάκια από κάτω, να ξαπλώσεις στον καναπέ μπροστά από το τζάκι (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με καλοριφέρ ή σόμπα), να βάλεις λίγο κρασάκι και να χαζεύεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο, έχοντας φυσικά το κατάλληλο μουσικό background, όπως πχ. το κλασικό πια (που να το φανταζόντουσαν οι WhamLast Christmas, και με την ελπίδα ότι έξω χιονίζει τόσο ώστε να μην μπορείς να πας στη δουλειά αλλά όχι τόσο ώστε να μην μπορείς να βρεθείς με τους φίλους σου.

-Μαρία Βλασοπούλου


 

Τα Χριστούγεννα για μένα είναι απλά κάποιες μέρες όπως και οι υπόλοιπες του χρόνου. Δεν είμαι καθόλου φαν των γιορτών και κυρίως δεν είμαι καθόλου φαν της γιορτινής κατάθλιψης που φέρνουν αυτές μαζί τους. Τα λίγα πράγματα που μου αρέσουν στη Χριστουγεννιάτικη περίοδο είναι η ευκαιρία συνάντησης με φίλους που είναι busy τον υπόλοιπο χρόνο, οι οικογενειακές συνάξεις αλλά και τα άφθονα εδέσματα που τρώμε μόνο σε περίοδο Χριστουγέννων. Η ζεστασιά που προσφέρει το αναμμένο τζάκι αλλά και η καλή παρέα όπως ανέφερα και παραπάνω με κάνουν να ξεχνώ το δήθεν εορταστικό πνεύμα που προσφέρει η Χριστουγεννιάτικη περίοδος. Κάτι που με εκφράζει πλήρως είναι το ακόλουθο στάτους που είδα πρόσφατα στο Facebook: Αυτό που νοσταλγώ τις γιορτές είναι τα οικογενειακά τραπέζια και οι σοφές νουθεσίες του πατέρα μου τύπου “Σιγά ρε βοϊδομούσχαρο θα πνιγείς”.

-Χρήστος Ρούκος

δώρα!!!!

Και τα δώρα; Τι γίνεται με τα δώρα;

Κάθε Χριστούγεννα σπάω το κεφάλι μου να βρω τι δώρα θα πάρω στα αγαπημένα μου πρόσωπα και πώς θα καταφέρω αυτό το δώρο να είναι τελικά κάτι σημαντικό για αυτούς. Κατά τη γνώμη μου η σημασία του χριστουγεννιάτικου δώρου δεν βρίσκεται στην αξία του αλλά στο τι συμβολίζει. Επιλέξτε αντικείμενα μικρά και συμβολικά, αν δε το αγαπημένο σας πρόσωπο δεν έχει κάποιο προσωπικό τυχερό αντικείμενο, κάντε του δώρο ένα γούρι. Εκτός αυτών, εκτιμώ πολύ ως χριστουγεννιάτικα δώρα τα ημερολόγια τοίχου , τα όμορφα σημειωματάρια και ατζέντες για το νέο έτος, και σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα ειδικά αν το άτομο στο οποίο απευθύνονται είναι ιδιαίτερα οργανωτικό και του προγράμματος.

-Ιωάννα Αλεξοπούλου


Πάρε ένα δώρο χρήσιμο για όλη τη χρονιά!

Δυστυχώς, ζούμε σε δύσκολες γεμάτες άγχος εποχές. Παρόλα αυτά, με το κατάλληλο δώρο, το αγαπημένο σου πρόσωπο μπορεί να το αντιμετωπίσει και να σε σκέφτεται κάθε φορά που το χρησιμοποιεί και γιατί όχι, να σε ευγνωμονεί κιόλας! Αυτές τις γιορτές προτίμησε ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο και αγχολυτικό δώρο. Οι επιλογές πολλές. Κυκλοφορούν ειδικά βιβλία γεμάτα ζωγραφιές τις οποίες χρωματίζεις και χαλαρώνεις. Τα αντιστρές μπαλάκια θα σε βγάλουν και φέτος ασπροπρόσωπο ενώ τα παζλ με πολλά κομμάτια θα κρατήσουν απασχολημένο το μυαλό απ’ τα προβλήματα της καθημερινότητας. 

-Αποστολία Πασχαλούδη


 

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα-DIY

Χειροποίητα γάντια, φτιαγμένα από κάλτσες. Είναι απλό διαλέγεις τις κάλτσες ( επειδή είναι Χριστούγεννα διάλεξε κάτι αντίστοιχο σε σχέδιο-χρώμα), κάνεις 5 πολύ μικρές τρύπες με ένα ψαλίδι-για να βγαίνουν τα δάχτυλα, και ιδού έτοιμα τα χριστουγεννιάτικα γάντια! Το πολύ πολύ για να μην ξεχειλώσουν τα ράβεις λίγο γύρω από το σημείο των δαχτύλων.

Κουμπαράς- βάζο. Είναι απλό, παίρνεις ένα απλό βάζο, κάνεις μια τρύπα στο καπάκι, και το κολλάς με μια πολύ ισχυρή κόλλα για να μην ανοίξει. Το διακοσμείς όπως εσύ θέλεις.

Μια απολογία της χρονιάς με φωτογραφίες. Παίρνεις ένα άλμπουμ φωτογραφιών. Εκτυπώνεις τις φωτογραφίες που σε έχουν στιγματίσει, ανάλογα με το άτομο που θα το παραλάβει, γράφεις και κάποια αφιέρωση πίσω από τις φωτογραφίες. Και voila!

-Φάνη Κραγιοπούλου


 

Τα Χριστουγεννα είναι αυτή η υπέροχη γιορτή του χρόνου που ξέρει να βγάζει από μέσα μας τα πιο όμορφα συναισθήματα. Να μοιραστούμε και, πάνω από όλα να δούμε τους δικούς μας ανθρώπους να χαίρονται. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα…Να τους δούμε, να περάσουμε χρόνο μαζί τους, το σημαντικότερο. Αλλά κι ένα μικρό δωράκι ολωνών η καρδιά το χαίρεται. Το Χριστουγεννιάτικο δώρο, κατά τη γνώμη μου, δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο και ακριβό. Τα πιο όμορφα δώρα, απλά και συμβολικά, είναι εκείνα που θα θυμίσουν στον άλλον ένα όμορφο κομμάτι της ζωής, του εαυτού του ή των ικανοτήτων του. Για παράδειγμα, ένα βιβλίο με μια ιστορία που σας άρεσε πολύ και θα θέλατε να μοιραστείτε με κάποιον που αγαπάτε. Παράλληλα σκεφτείτε, ποια είναι τα όνειρά του, και θυμίστε τά του. Νομίζω, τα Χριστούγεννα χρειαζόμαστε δώρα που θα μας δώσουν κίνητρο να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας τη νέα χρονιά. Χρειάζεται απλά να σκεφτούμε δημιουργικά και να θυμίσουμε στους άλλους όμορφα πράγματα. Το buzzfeed δίνει μερικές ιδέες, για ανθρώπους με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Εντάξει, δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να αγοράσουμε από το Ίντερνετ, αλλά μπορεί να πάρετε ιδέες!

κάνε click εδώ!!

-Νάνσυ Τζαλάβρα


 

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που συνηθίζεται να γίνονται ανταλλαγές δώρων μεταξύ αγαπημένων προσώπων. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε μπορεί να έχει χαθεί η χρηματική αξία των δώρων παρόλα αυτά ο θεσμός παραμένει. Έτσι λοιπόν δεν είναι ανάγκη να κάνετε ένα δώρο ακριβό στ’ αγαπημένα σας πρόσωπα αλλά ένα δώρο από καρδιάς. Αν το άτομο στο οποίο κάνετε το δώρο το αξίζει θα εκτιμήσει την χειρονομία και όχι το ποσό που καταβάλλατε. Επίσης, θα μπορούσατε να φτιάξετε κάτι εσείς οι ίδιοι καθώς κάτι τέτοιο εκτός των άλλων θα είχε και συναισθηματική αξία. Τέλος, προσπαθήστε ν’ αποφύγετε τα παραδοσιακά-κλισέ δώρα και προσπαθήστε να γίνετε πρωτότυποι. Αν δεν σας έρχεται κάποια ωραία και δημιουργική ιδέα μπορείτε να καταφύγετε στην κλασική αξία που είναι ένα μεγάλο κουτί με μελομακάρονα.

-Χρήστος Ρούκος


 

Το βιβλίο αποτελεί πάντα μια κλασική επιλογή δώρου. Δεν πάει ποτέ χαμένο και πάντα χαίρεσαι να αποκτάς ένα ακόμη για την βιβλιοθήκη σου, ακόμα κι αν δεν είναι από αυτά που θα επέλεγες να αγοράσεις εσύ. Ωστόσο, αυτά τα Χριστούγεννα μην χαρίσετε πάλι στα αγαπημένα σας πρόσωπα κλασσικά λογοτεχνικά έργα ή ένα οποιοδήποτε μυθιστόρημα. Αντιθέτως, υπάρχουν πολύ πιο πρωτότυπες και δημιουργικές επιλογές για να δωρίσετε σε ανθρώπους που ξέρετε ότι θα τις εκτιμήσουν. Ορίστε, λοιπόν, τα εξής «διαφορετικά» βιβλία:

  • Listography journal: your life in lists: Φτιάξε την αυτοβιογραφία σου μέσα από λίστες. Ιδανικό για τους ψυχαναγκαστικούς φίλους σου, αλλά και γι’ αυτούς που ψάχνουν να βρουν τον εαυτό τους.
  • 1 page at a time: A daily creative companion: Αστείο και πρωτότυπο ημερολόγιο με μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, μία για κάθε ημέρα του χρόνου. Ότι πρέπει δηλαδή για να το χαρίσεις πρωτοχρονιά και να ζητήσεις από εκείνον που του το δώρισες του χρόνου την ίδια μέρα να σου το δείξει συμπληρωμένο.
  • How to Be Happy (Or at Least Less Sad): A Creative Workbook: Ένα καταπληκτικό δώρο για τους πιο down της παρέας.
  • 642 tiny things to write about: Ιδανικό για να το δωρίσεις σε άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με την συγγραφή ή την δημοσιογραφία. Χάρισε τους λίγη έμπνευση λοιπόν!
  • Take a Line for a Walk: A Creativity Journal: Και κάτι για τους πιο καλλιτεχνικούς τύπους…
  • All about us: Και τέλος, το ιδανικό δώρο για τα ζευγάρια της παρέας.

-Δήμητρα Τσώλη

 

 

Μπορεί να  περάσεις τις γιορτινές μέρες λιώνοντας δίπλα στο τζάκι ή  έξω βολτάροντας στην στολισμένη πόλη, όπου και αν είσαι πέρνα χρόνο μαζί με τους αγαπημένους σου ανθρώπους και δείξε τους πως τους σκέφτεσαι, με ένα δώρο, μία αγκαλιά, έναν καλό λόγο.

Από όλη την ομάδα του Frapress καλές γιορτές!!

Σχόλια