Χριστούγεννα,γιορτινές μέρες.Κουβερτούλα,ζεστός καφές,ζεστή σοκολάτα,οικογένεια,ταινία,βιβλίο,τζάκι(αχ πόσο θέλω ένα τζάκι !).

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες αναλογιζόμαστε τη χρονιά που πέρασε(βοηθάει και η ανασκόπηση του facebook),τι θ’αλλάζαμε,τι μας άλλαξε,τι σκοπεύουμε να διορθώσουμε για το καινούριο έτος.Συνήθως οι αποφάσεις που παίρνεις 31 Δεκεμβρίου-1 Γενάρη διαρκούν λίγες μέρες,όπως και η χαρά των Χριστουγέννων μαζί με τη διάθεση να αποκτήσεις τον “καινούριο σου εαυτό”.Οι άνθρωποι όμως δεν αλλάζουν και τόσο εύκολα και όταν μπεις πάλι στην καθημερινή σου βολική ρουτίνα, δε θα βρεις ψεγάδι ούτε σε αυτή ούτε στον ίδιο τον εαυτό σου.Παρ’όλα αυτά φέτος κάνω 11 ευχές στον Άγιο Βασίλη.

Άγιε μου καλέ Βασίλη, δεν ήμουνα καλό κορίτσι φέτος,το παραδέχομαι.Να όμως τι θέλω να μου φέρεις για το 2016:

nap all day sleep all night
1. Ξεκόλλα με από τον καναπέ/κρεβάτι.

Δώσε μου τη διάθεση να περνάω λιγότερες ώρες στο λάπτοπ και περισσότερες έξω.Ακόμα και για καφέ να πηγαίνω,είναι πιο δημιουργικό από το να χαζεύω στο facebook ή να βλέπω τη μια σειρά μετά την άλλη.Φτιάξε μου ένα πρόγραμμα για το τρέξιμο,το διάβασμα,τις βόλτες με τους φίλους μου.Δε θα τα καταφέρω χωρίς εσένα!

2. Πήγαινέ με στη σχολή.

Άγιε μου Βασίλη,ξύπνα με στις 8 το πρωί,ετοίμασε μου το πρωινό,βάλε με στο λεωφορείο και φρόντισε να είμαι στις 9 στη σχολή.Επίσης,εξασφάλισε μου μια θέση μπροστά μπροστά.Ευχαριστω !

3. Βάλε στο mute τη μάνα μου.

Αχ ωραία τα Χριστούγεννα,υπέροχη η οικογενειακή ατμόσφαιρα,αλλά όταν έχεις συνηθίσει την ησυχία του σπιτιού σου και την ελευθερία να κάνεις ό,τι θέλεις,ό,τι ώρα θέλεις,η γκρίνια της μάνας σου μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική !

4. Βοήθησέ με να ξεχάσω.

Άγιε μου Βασίλη,μη με αφήσεις να αναπτύξω απωθημένα κι εμμονές.Κάνε με να ξεχάσω τα καλά,τα κακά και κυρίως το χαμόγελό του.

5. Βάλε μου λιγάκι μυαλό !

Με τον καιρό συνειδητοποιώ ότι έχω φερθεί άσχημα άθελά μου.Το άρθρο αυτό γράφεται μετά από μια σύντομη συζήτηση με ένα άτομο από τα παλιά που με έκανε να καταλάβω ότι μάλλον κάτι δεν κάνω καλά.Είμαι όμως σίγουρη ότι δεν είμαι η μόνη!Όλοι μας έχουμε φερθεί άσχημα ή έστω με αγένεια σε κάποιους χωρίς να το κάνουμε επίτηδες. Προσωπικά,το δεύτερο κυρίως, το κάνω συχνά και δε μιλάω μόνο για άτομα που κάνω παρέα,αλλα και για σένα συμφοιτητή που κάνω ότι δε σε βλέπω. Άγιε βασίλη,εσένα κατηγορώ γι’αυτό ! Άλλαξε το !

speak before you speak

6. Bούτα τη γλώσσα στο μυαλό μου !

Μη με αφήνεις να μιλάω χωρίς να σκέφτομαι πρώτα,γιατί οι συνέπειες είναι καταστροφικές!Οι καλύτερες φιλίες χάλασαν έτσι…

keep calm...
7. Συγκράτησε τα νεύρα μου!

Μη με αφήνεις να βάζω τις φωνές με το παραμικρό και κλείσε μου το στόμα όταν πρόκειται να εκσφενδονίσω κάτι που θα με έβαζε τιμωρία στα δέκα μου.

8. Τακτοποίησέ μου το σπίτι.

Φτάνει πια με αυτή την τρέλα,η μάνα μου έχει πλέον κουραστεί.

θέλω πτυχίο...

9. Φέρε μου το πτυχίο σε 3,5 χρόνια από τώρα.
….

10. Επειδή έχω φανεί αρκετά εγωκεντρική,θα σου πω και τα παρακάτω και άκου με καλά !Πέρα από τα κλασσικά περί παγκόσμιας ειρήνης,που δεν είναι και πραγματοποιήσιμα αλλά τα γράφω έτσι για το καλό, θέλω να μη γίνουν άλλες εκλογές για φέτος(κουραστήκαμε πια να ψηφίζουμε),να μην έχουμε άλλα μνημόνια, τουλάχιστον για φέτος, και το διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους. Αμβρόσιε, στην πυρά κι εσύ και το διήμερο πένθους για το σύμφωνο συμβίωσης που,όπως λέει και μία εικόνα που κυκλοφορεί στο facebook,γίνεται παρά τους άλλους, πολύ πιο σημαντικούς λόγους για να γίνει,όπως την πείνα,την ανεργία κτλ. Ας γίνει επιτέλους δεκτή η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια,μιας που αυτό είναι το επίκαιρο θέμα,το οποίο δεν το αναλύω τώρα γιατί δεν είναι το θέμα του άρθρου.Επίσης πέτα τη Χ.Α από τη βουλή! Όμως Άγιε μου Βασίλη πρέπει να παραδεχτώ δύο καλά που,αποκλειστικά εσύ και κανένας άλλος,κατάφερες πριν φύγει το 2015.Έκανες δεκτό το σύμφωνο συμβίωσης (από 194 βουλευτές νομίζω) κι επίσης δεν άφησες τον Άδωνη να γίνει πρόεδρος ΝΔ.

Good game Άγιε μου Βασίλη!

11. Πραγματοποίησε όλες τις ευχές των αναγνωστών αυτού του άρθρου(οι υπόλοιποι ας προσέχατε,εμένα ο Άγιος Βασίλης με ακούει.)

Μη με απογοητεύσεις ξανά,τα λέμε σ’έναν χρόνο.

Καλές γιορτές σε όλους !

Σχόλια