Από τα must θεάματα των ημερών ως τα party της παραμονής κι από τις βόλτες με τα παιδιά ως τις οθόνες με Xmas spirit ακολουθούν μερικά από τα πιο γιορτινά snapshots της πόλης. 20+ προτάσεις για την καλύτερη Πρωτοχρονιά στην Αθήνα!

Από τα πιο ιδιαίτερα θεάματα των ημερών μέχρι γιορτινά spots για μικρούς και μεγάλους, ακολουθούν μερικές από τις πιο festive στιγμές της γιορτινής πρωτεύουσας για να απολαύσετε τις καλύτερες στιγμές την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα.

Η Αθήνα σε ρυθμούς street party

Αθήνα

Κάθε χρόνο και πιο… μητροπολιτικά ζει η Αθήνα τις γιορτές στους δρόμους και στις γειτονιές, με εκδηλώσεις για κάθε ηλικία και διάθεση. Η πλατεία Συντάγματος ως τις 27 Δεκεμβρίου θα αποτελεί το κέντρο της μουσικής με 25 συναυλίες, ενώ στον Εθνικό Κήπο και στην πλατεία Κοτζιά χτυπά η καρδιά των παιδικών εκδηλώσεων. Μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, μυστικές διαδρομές, αλλά και περιπλανήσεις με οδηγό τ’ αστέρια, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον Εθνικό Κήπο, ενώ στην πλατεία Κοτζιά θα ζωντανέψουν το αστέρι τους και θα φτιάξουν το δικό τους έργο κινούμενης εικόνας.

«Musical Christmas» by the sea

Αθήνα

Με open air ρεσιτάλ πιάνου και χορωδίες, κατασκευές και σεμινάρια… μαγείας για τα παιδιά, μπαζάρ από το Χαμόγελο του Παιδιού, παιδικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και διάφορες δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα η Μαρίνα Φλοίσβου. Ο Αϊ-Βασίλης ήρθε και φέτος με το άρμα του και έριξε άγκυρα πλάι στο κύμα, ενώ ως τις 3/1 έχει προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων κάτω από την ομπρέλα Musical Christmas.

Γιορτές στα μουσεία

Αθήνα

Γιορτές στο μουσείο υδροκίνησης

Οι έξοδοι στα μουσεία αποτελούν αγαπημένη γιορτινή συνήθεια. Φέτος το Ίδρυμα Θεοχαράκη με το δίπτυχο Πικάσο-Κοκτό σίγουρα θα είναι από τις τοπ επιλογές. Δημοφιλείς στάσεις στο museum mile της Βασιλίσσης Σοφίας, βέβαια, και τα μουσεία Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης, με το πρώτο να παρουσιάζει τη Συλλογή Βαλαδώρου και το δεύτερο τον master της arte povera Mario Merz. Στο Μπενάκη της Πειραιώς την παράσταση κλέβει ο Τάσος Βρεττός με τη φωτογραφική καταγραφή των χωρών λατρείας των θρησκευτικών μειονοτήτων της πόλης, ενώ με δράσεις για παιδιά και μια χριστουγεννιάτικη συναυλία μάς υποδέχεται το Μουσείο Ακρόπολης στις 27/12 στις 12 το μεσημέρι.

Αν θέλετε το δώρο σας να κάνει αίσθηση, το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη (τόσο στο κεντρικό κτίριο της Βασ. Σοφίας όσο και σ’ αυτό της Πειραιώς ) είναι εγγύηση. Και φέτος οι προτάσεις του ξεχωρίζουν με κοσμήματα και ντιζάιν αντικείμενα ιδιαίτερων δημιουργών, πανέμορφα παιχνίδια και αξεσουάρ, όπως αυτή η βάση για tablet με ασπρόμαυρα μοτίβα από φορεσιές που εκτίθενται στο μουσείο, δημιουργία της ομάδας metoo.

Μπαλέτο και όπερα για τα παιδιά από τη Λυρική Σκηνή

Αθήνα

Μια διπλή έκπληξη σας επιφυλάσσει η ιδανική για γιορτινές εξόδους φετινή παραγωγή της Λυρικής Σκηνής για τα παιδιά. Η «Καρμενσίτας», δημιούργημα της πρώτης χορεύτριας του Μπαλέτου της ΕΛΣ Μαρίας Κουσουνή, συνδυάζει την όπερα, το μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό. Στη σκηνή Ολύμπια, υπό τους ήχους της «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ, μια παρέα παιδιών περνά ένα χαρούμενο κυριακάτικο πρωινό στο πάρκο.

Festive linkΑθήνα

Το σινιέ χάζι (Hermes, Cartier, Dolce & Gabbana κ.ά.), οι χρυσές «θεατρικές» βιτρίνες του Attica, που είναι στολισμένες με κομψά ξωτικά και νοσταλγικά αλογάκια, ο στρωμένος με φωτάκια, κόκκινες μπάλες και μπαστουνάκια-ζαχαρωτά ουρανός της στοάς Σπυρομήλιου… Όλο το «τετράγωνο» του CityLink ακτινοβολεί γιορτή και σου δίνει πολλές αφορμές να το βάλεις στη χριστουγεννιάτικη ατζέντα σου: ψώνια, στάση για καφέ στο «Clemente», για φαγητό και ποτό στο «City Bistro» και το «Pasaji», το νέο πρόσωπο του «Ζοnar’s», που αυτές τις ημέρες συζητιέται πολύ, ή κάποια παράσταση στις θεατρικές σκηνές του συγκροτήματος.

 

 

Divine ladiesΑθήνα

Μια απαλή swingin’ μουσική μάς σπρώχνει στην αγκαλιά των Divinas, τριών εξαίσιων, σχεδόν θεϊκών σε ό,τι αφορά τις φωνητικές αρμονίες Ισπανίδων, που μας υποδέχονται στη σκηνή του “Half Note Jazz Club”, ένα γυναικείο σχήμα που αναβιώνει το glamorous feeling που εξέπεμπαν τα θρυλικά γυναικεία τρίο της mid-swing περιόδου των ‘30’s. Με μακριά γάντια και ρούχα εποχής, οι τρεις ντίβες, με τα fiction ονόματα Σοφία, Νικόλ και Λούλου, παίζουν ένα τζαζικό παιχνίδι αποπλάνησης μέσα από ένα σόου που μας μαγεύει. Και οι Divinas το συνεχίζουν ως τις 29/12 – λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά.

Αντισυμβατικές γιορτές στη Στέγη

Αθήνα

Πώς στήνεται ένα αλλιώτικο εορταστικό πρόγραμμα; Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών γνωρίζει τον τρόπο. Σε όπερα για όλες τις ηλικίες μεταμορφώνει την παραμυθένια «Βασίλισσα του χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ο συνθέτης Θοδωρής Αμπαζής, έως τις 30/12. Η διαδραστική έκθεση «Digital Revolution», που εξιστορεί την ψηφιακή επανάσταση από το Atari και το Pac-Man έως τις γιγάντιες οθόνες που μας μεταμορφώνουν σε… Ίκαρους, επίσης ενδείκνυται για οικογενειακή εξόρμηση έως τις 10/1Τα «Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ είναι μεν η εφηβική παράσταση του Δημήτρη Καραντζά, αλλά ποιος ενήλικας δεν θέλει να δει επί σκηνής αυτό το εμβληματικό μυθιστόρημα-ύμνο στις ηλικίες του ανθρώπου; «Πίστη, αγάπη, ελπίδα»: ένα ειρωνικό αστείο είναι ο τίτλος του αιρετικού έργου του Χόρβατ, το οποίο ο Ακύλλας Καραζήσης ανεβάζει με την τρέλα που του αρμόζει, έως τις 3/1!

Η TV φοράει τα γιορτινά της

Αθήνα

Σε λίγες ημέρες θα αποχαιρετήσουμε το «Downton Abbey» παρακολουθώντας το τελευταίο (εορταστικό ) επεισόδιο (Σάββατο 26/12 στο OTE CINEMA 4HD ), αλλά ο OTE TV έχει φροντίσει να μη μελαγχολήσουμε: θα μας γλυκάνει με τη φωνή της Αντέλ στη σπέσιαλ συναυλία «Adele Live in London» (31/12) και νέο επεισόδιο «Sherlock» (1/1 ). Τα animation και οι οικογενειακές ταινίες θα έχουν την τιμητική τους στον OTE TV, στα ιδιωτικά κανάλια (ειδικά στο STAR ) αλλά και στη Nova, η οποία «ανοίγει» το ειδικό κανάλι Novachristmas από τις 19/12 έως τις 9/1.

Γιορτινά vibes στην κονσόλα των clubs

Αθήνα

Με ένα μεγάλο πάρτι θα κάνει ρεβεγιόν το Blend , το  _Blakksheep showcase, στις 31/12 στο «Gazi Music Hall» , ενώ η ομάδα Playground προσκαλεί τον Len Faki στο «Monastiraki Center» (26/12 ). Για Πρωτοχρονιά με στιλ εγγύηση το «Galaxy» του Χίλτον, με DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο. Για τους disco fans υπάρχει το αστραφτερό Mirror Mirror της στιλίστριας D’Arcy Foxx στις «33 Στροφές» (26/12).

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» στην οθόνη

Αθήνα

Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών, είναι πανέτοιμο να τρέξει με 24 καρέ το δευτερόλεπτο αυτές τις γιορτές. Εναλλάσσοντας computer animation και παραδοσιακές τεχνικές stop motion, η γαλλική παραγωγή των 80 εκατ. δολαρίων που βγαίνει στις αθηναϊκές αίθουσες στις 31/12 μάς μεταφέρει στον γεμάτο συναίσθημα κόσμο του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί, από το έργο του οποίου εμπνέεται το σενάριο. Ένας γερο-αεροπόρος αφηγείται στην πολυάσχολη μαθήτρια που μένει στο διπλανό σπίτι τη γνωριμία του με τον Μικρό Πρίγκιπα ύστερα από μια αναγκαστική προσγείωση στην έρημο, πιλοτάροντας λεκτικά ανάμεσα στα μπαομπάμπ, στο τριαντάφυλλο, στην αλεπού και στον αστεροειδή Β612…

Ζιζέλ: ύμνος στον έρωτα από τη Ζαχάροβα

Αθήνα

Ταιριάζει γάντι στο πνεύμα των γιορτών και μας ζεσταίνει νοσταλγικά η ιστορία αγάπης της «Ζιζέλ» με πρωταγωνίστρια τη Σβετλάνα Ζαχάροβα. Η περιζήτητη πρίμα μπαλαρίνα επιστρέφει στη χώρα μας με έναν ρόλο που καθόρισε τη λαμπρή καριέρα της και με τον Σεργκέι Πολούνιν ως ιδανικό παρτενέρ. Μαζί, οι δύο προεξάρχοντες χορευτές των Κρατικών Κλασικών Μπαλέτων της Μόσχας θα «χτίσουν» με εκφραστικότητα και δεξιοτεχνία το pas de deux της Ζιζέλ με τον Άλμπρεχτ, αποθεώνοντας την ομορφιά και τη δύναμη του έρωτα. Στο μπαλέτο του Λούντβιχ Μίνκους η απόγνωση, ο θάνατος και ο άνευ ορίων έρωτας διέγραψαν ανεξίτηλη τροχιά στον χώρο του κλασικού χορού που ενθουσιάζει, συγκινεί και συναρπάζει με την έντονη εναλλαγή συναισθημάτων και την τελική επικράτηση της αληθινής αγάπης. Οι λάτρεις του μπαλέτου έχουν ήδη σπεύσει να κρατήσουν θέση για την παράσταση και, αν κινηθείτε γρήγορα, ίσως καταφέρετε να εξασφαλίσετε εισιτήριο. Κάντε «ρομαντικά» Χριστούγεννα με τη «Ζιζέλ» στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», στις 26 με 28 Δεκεμβρίου.

“Δον Κιχώτης” από τα Μπολσόι

Αθήνα

Πώς να αντισταθείς στο κάλεσμα του ονειροπόλου ιππότη «Δον Κιχώτη», όταν μάλιστα η ιστορία του ζωντανεύει από τα πιο διάσημα μπαλέτα της Ρωσίας; Οι καλύτεροι χορευτές των Μπολσόι και των Κρατικών Κλασικών Μπαλέτων της Μόσχας συμπράττουν για να μας αφηγηθούν από τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής τις περιπέτειες του πιο επιδραστικού αντιήρωα όλων των εποχών που έπλασε η πένα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Για λίγες παραστάσεις, στις 29 και 30/12, σε χορογραφία του Αλεξάντερ Γκόρσκι, από εξήντα συντελεστές, κορυφαίους, σολίστ αλλά και πρώτους χορευτές.

Διαδραστική βόλτα στην Αγία Σοφία

Αθήνα

Η συναρπαστική ιστορία του εμβληματικού μνημείου της χριστιανοσύνης ξαναζωντανεύει με την τεχνολογία αιχμής των τεσσάρων διαστάσεων στη νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Αγία Σοφία, 1.500 χρόνια ιστορίας», προσκαλώντας μας σε μια διαδραστική βόλτα, ιδανική για όλη την οικογένεια. Από την αναπαράσταση του ναού μέχρι την επιρροή που άσκησε μετέπειτα, η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από διαφορετικά σενάρια περιήγησης (Πειραιώς 254, Ταύρος).

Τα πιο γιορτινά σλάλομ

Αθήνα

Οι Αθηναίοι έχουν αγκαλιάσει τα τελευταία χρόνια το ice skating και, ειδικά τις ημέρες των γιορτών, τα παγοδρόμια αποτελούν αγαπημένο προορισμό για μικρούς και μεγάλους. Φέτος η νέα άφιξη στο κέντρο της πόλης είναι το παγοδρόμιο στο Μέγαρο Μουσικής, με ειδικούς εκπαιδευτές και café για τους συνοδούς σε οπτική επαφή με την πίστα. Παγοδρόμια μας περιμένουν όμως και σε χριστουγεννιάτικα πάρκα, όπως το Christmas Factory στην Τεχνόπολη με ένα οκτάγωνο παγοδρόμιο 270 τ.μ. στην πλατεία και το Santa Claus Kingdom στην Παιανία με ένα τεράστιο παγοδρόμιο 400 τ.μ., αλλά και σε εμπορικά κέντρα, όπως το Athens Heart στην Πειραιώς και ο πολυχώρος Village Shopping & More στου Ρέντη.

Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο camp για μικρούς επιστήμονες!

Αθήνα

Μια ιδιαίτερη ιδέα είχε για τους μικρούς μας φίλους (αλλά και τους εργαζόμενους γονείς ) το Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο. Το Χριστουγεννιάτικο mathemARTics camp «Τρίγωνα-Κάλαντα» υπόσχεται διασκεδαστικές και επιμορφωτικές διακοπές με βιωματικά εργαστήρια 2-5 ημερών που εξερευνούν τα ήθη και τα έθιμα του Δωδεκαημέρου μέσα από τις τέχνες, αλλά και το πώς παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια (28, 29, 30/12, 4-5/1, πληροφορίες: 2103461981 ).

7 must κλασικές θεατρικές έξοδοι

Αθήνα

“Φάουστ” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Από τον «Γάμο του Φίγκαρο», ένα διασκεδαστικό θέα­μα συνόλου διά χειρός Στάθη Λιβαθινού (Μέγαρο Μουσικής ) μέχρι τη «Μεγάλη χίμαιρα» ως πρωτοκλασάτη αστική τραγωδία (Πορεία). Από τον «Θεό της σφαγής» της Γιασμίνα Ρεζά, μια πνευματώδη σάτιρα δωματίου με μια χρυσή τετράδα πρωταγωνιστών (Αθηνών ) μέχρι τον κλασικότροπο και ατμοσφαιρικό «Θείο Βάνια» με Φέρτη, Μάινα και Καλτσίκη να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους (Νέο θέατρο Βασιλάκου ). Και από τον «Ριχάρδο ΙΙΙ» σαν σκοτεινό καρτούν με all-star-cast από τον Γιάννη Χουβαρδά (Εθνικό) μέχρι τον «Βίο του Γαλιλαίου» του Μπρεχτ από τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο με τον Χρήστο Στέργιογλου (Εθνικό Rex-Kοτοπούλη ) και τον «Φάουστ» του Γκαίτε με τον Νίκο Κουρή σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ), αυτές είναι μερικές από τις πιο hot παραστάσεις με κλασική αύρα για τις γιορτινές εξόδους.

Όλα στο «Gazarte»

Αθήνα

Ποικιλία μουσικών ακουσμάτων χαρακτηρίζουν αυτές τις γιορτές το «Gazarte». Με σπέσιαλ ήχους γεμίζουν το Roof και το Theater Stage: η jazz plus του Δημήτρη Καλαντζή (24, 26/12) με τις τρεις εξαιρετικές κυρίες του στα vocals, η electric pop του Monsieur Minimal (26/12), η out jazz με τα ιδιαίτερα εικαστικά ηχοτοπία του Alex Drakos Trio (28/12), η Speakeasies Swing Band (28/12) με το swingin’ της, η neo-soul της Esterina (30/12 ), το συνδυαστικό και εκλεκτικό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν των Wedding Singers και των Swingin’ Cats… Ποιος θα μείνει ατάραχος;

H γιορτή ανήκει στα παιδιά

Αθήνα

Στο Christmas Factory στο Γκάζι θα κάνουμε πατινάζ και γύρους στην τεράστια ρόδα με θέα στην Ακρόπολη, στο Εργοστάσιο Σοκολάτας στο Μαρούσι θα μπούμε στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου αναζητώντας τους δρόμους του κακάο και θα φτιάξουμε μπισκότα, στο Santa Claus Kingdom που φέρνει αέρα Ροβανιέμι στο ΜEC Παιανίας θα παίξουμε στην Καστροπολιτεία-action game και θα πάμε βόλτα με το Christmas express… Τα Χριστούγεννα ανήκουν πρώτα απ’ όλα στα παιδιά, και τα θεματικά πάρκα διασκέδασης της πόλης έχουν στήσει ένα μαγικό σκηνικό ειδικά γι’ αυτά.

Ο Άγιος Βασίλης έχει μετακομίσει ήδη από το Ροβανιέμι στο μεγαλύτερο γιορτινό παιδότοπο της πόλης, το Santa Claus Kingdom, στο MEC Παιανίας, μαζί με αγαπημένους ήρωες των παιδιών. Όλοι μαζί σας περιμένουν για γιορτινή εκτόνωση σε κάποιο από τα σαράντα και πλέον παιχνίδια, στα εργαστήρια και στις παραστάσεις. Ανακαλύψτε το Παγωμένο Βασίλειο, ακούστε παραμύθια, ξεφαντώστε στη Μαγική Χώρα του Λούνα Παρκ, ταξιδέψετε με το Christmas Express, μπείτε στην Καστροπολιτεία, στο μεγαλύτερο action game που έχετε δει ποτέ. Κι όλα αυτά με ένα εισιτήριο, το οποίο καλύτερα να προαγοράσετε.

Εσένα ποιος καλλιτέχνης έφτιαξε την κάρτα σου;

Αθήνα

Από τις καρτ ποστάλ του κινήματος Fluxus μέχρι αυτές των Gilbert and George, οι κάρτες-έργα καλλιτεχνών έχουν τη δική τους ιστορία. Η έκθεση Artists’ Cards που διοργανώνει ως τις 9/1 η γκαλερί «Elika» στο Κολωνάκι καλεί νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα σε μορφή καρτ ποστάλ, πρωτότυπα (σχέδια, ακουαρέλες, κολάζ ), ή/και πολλαπλά (φωτογραφίες, μεταξοτυπίες ), τα οποία διατίθενται σε τιμές € 10-150 (Ομήρου 27, 2103618045 ).

Η πόλη γιορτάζειGkazi-Christmas-Market_Editorial-Use-only

Tα παιδιά δίνουν ραντεβού στην Πινακοθήκη στο Μεταξουργείο την Κυριακή 27/12 (11 π.μ.-2 μ.μ. ) για να φτιάξουν στολίδια και την Τετάρτη 30/12 έξω από το Θέατρο Παλλάς για μια φιλανθρωπική χριστουγεννιάτικη γιορτή με θέατρο και μουσική.

Resto… Santa

Αθήνα

Κάτι ανάλογο είχαν κάνει και πέρυσι στο «F+W by Olivier Campanha» και μας άρεσε που αποφάσισαν να το επαναλάβουν! Αν περάσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο δημιουργικό εστιατόριο του Κολωνακίου, θα χαρείτε την πλούσια και λαμπερή γαστρονομική πρόταση του σεφ, που στο menu degustation της πιο γιορτινής νύχτας του χρόνου έρχεται αγκαζέ με ωραία κρασιά. Φεύγοντας, θα σας ξεπροβοδίσουν με ένα δωράκι για το πρώτο πρωινό του χρόνου: ένα κουτί που θα περιέχει (αν και τώρα που σας το λέμε χαλάμε λίγο την έκπληξη ) ένα αφρώδες κρασί, τρούφες σοκολάτας και κομφετί.

Cheap Art ετών 20!

Αθήνα

2014

Είκοσι χρόνια πέρασαν από την πρώτη Cheap Art, που διοργανώθηκε από τον Γιώργο και τον Δημήτρη Γεωργακόπουλο και μια παρέα καλλιτεχνών και φίλων στο ιστορικό κτίριο των οδών Θεμιστοκλέους και Αν. Μεταξά στα Εξάρχεια, και το ραντεβού της προσιτής τέχνης παραμένει αειθαλές και δημοφιλές. Έχοντας πλέον περάσει και τα σύνορα (ταξίδεψε πρόσφατα στη Βιένη στο Künstlerhaus με συμμετοχή 250 καλλιτεχνών, στο πλαίσιο της Vienna Art week ), η Cheap Art μάς περιμένει στο χώρο της με έργα 80 εικαστικών ανάμεσα στους οποίους βρίσκουμε και παλιούς γνώριμους από όλα αυτά τα χρόνια. Σπεύσατε να διαλέξετε ιδιαίτερα δώρα για τους φίλους σας (ή –γιατί όχι;– για τον εαυτό σας ) ανάμεσα σε πρωτότυπα έργα τέχνης (Cheap Art, Ανδρέα Μεταξά 25A, Εξάρχεια, 2103817517 ).

Μέγαρο για παιδιά

Αθήνα

Αυτά τα Χριστούγεννα ακόμη και ο Καραγκιόζης είναι έτοιμος ν’ αφήσει την παράγκα του και να δοκιμάσει νέες εμπειρίες. Πώς θα είναι άραγε «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιένη»; Θα το μάθετε στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής, από τις 19/12 έως τις 29/12. Ο σκιο­παίκτης Ηλίας Καρελλάς και οι μουσικοί-ερμηνευτές Πάνος Μουζουράκης και Παντελής Αμπαζής θα παρουσιάσουν εκεί τη χιουμοριστική γιορτινή παράσταση που συνδυάζει το θέατρο σκιών με τη ζωντανή μουσική. Το Xmas spirit έχει κατακτήσει όλο το Μέγαρο και, αν δεν έχετε δει ακόμα «Το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες» του Βερν, στην έξοχη σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, κλείστε εγκαίρως θέση, διότι οι παραστάσεις τελειώνουν στις 30/12. Το κλασικό έργο μεταμορφώνεται σε ένα περιπετειώδες ταξίδι με βιντεο και μουσική. Η μουσική έχει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στις παραστάσεις της Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» «Απαγορεύεται η μουσική» και «Χίλιες και μία… σελίδες» έως τις 27/12. Και μην ξεχνάτε, στο Μέγαρο σας περιμένει φέτος ένα μεγάλο παγοδρόμιο!

Πηγή: Αθηνόραμα

 

 

Σχόλια