ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Συστατικά Δημοκρατίας από την Ισλανδία στην Ελλάδα

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Ώρα προσέλευσης: 19.30
Είσοδος ελεύθερη κατόπιν εγγραφής

 

Blueberry Soup: ισλανδική συνταγή από βατόμουρα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθάει στην ανανέωση του οργανισμού.

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου πραγματοποιείται η προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο Blueberry Soup της Eileen Jerrett, η οποία παρουσιάζει το κοινωνικό φαινόμενο της Ισλανδίας που, μετά την οικονομική κατάρρευση, δημιούργησε ένα νέο Σύνταγμα για τη χώρα, από τους πολίτες, για τους πολίτες.

Μετά την ευρωπαϊκή περιοδεία στην Σκωτία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Αυστρία, η “ισλανδική συνταγή” παρουσιάζεται και στην Αθήνα!

Ελληνικές πρωτοβουλίες πολιτών παρουσιάζουν τη δράση τους και η σκηνοθέτιδα βιντεοσκοπεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, καθώς αναζητούνται τα συστατικά της Δημοκρατίας και οι δυνατότητες επαναπροσδιορισμού της σήμερα, στην Ελλάδα και ευρύτερα.


Δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2.0

Την εκδήλωση διοργανώνει η πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2.0, η οποία αναπτύσσει δράσεις για τον επαναπροσδιορισμό της Δημοκρατίας στην Ελλάδα από το 2012. Μέσα από έρευνα, δράσεις ενημέρωσης, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια πολιτών, αναπτύσσει το εγχείρημα Σύνταγμα 2.0, μία δομημένη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου Συντάγματος για την Ελλάδα από τους πολίτες, για τους πολίτες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα γίνεται άτυπη διερμηνεία στα ελληνικά εφόσον χρειαστεί.

Εγγραφές

https://www.eventora.com/en/Events/politikh-kainotomia-systatika-

Περισσότερες πληροφορίες

Στεφανία Ξυδιά 6934438748

stephania.xydia@gmail.com

www.politeia2.org

www.syntagma.politeia2.org

Χορηγοί επικοινωνίας

ΜΤV, www.mtvgreece.gr, www.rise.gr, www.didee.gr, www.debop.gr, www.frapress.gr

Μεγάλος Χορηγός

Vodafone CU

Σχόλια