Οι LoadOut είναι μία μπάντα από τον Πειραιά που παίζει stoner. Με αφορμή το live που θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Παρασκευή στο The Crow Club αλλά και επειδή τους γνωρίζω προσωπικά, βρέθηκα μαζί τους για να μάθω κάποια παραπάνω πράγματα για την ιστορία της μπάντας και τα σχέδιά τους για το μέλλον. Βρεθήκαμε σε μία ζεστή καφετέρια του Πειραιά που έχει γίνει στέκι πλέον, όπου έγινε μια συζήτηση ενδιαφέρουσα αλλά και αστεία! Όπως διαπίστωσα καλύτερα, όλα τα μέλη είναι ανοιχτόμυαλα άτομα, μουσικοί με διάφορες επιρροές, τις οποίες ενσωματώνουν στις δημιουργίες τους. Περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέντευξη των LoadOut που ακολουθεί.

LoadOut

Photo credits to Μάριος Τσαμπάζογλου

Μέλη LoadOut

Βίκτωρας: Φωνή, κιθάρα

Γιώργος: Κιθάρα

Θάνος: Μπάσο

Νίκος: Ντραμς

 

Γεια σας παιδιά! Αρχικά θα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια για το ξεκίνημα της μπάντας. Πώς γνωριστήκατε, πότε αποφασίσατε να την φτιάξετε;

Βίκτωρας: Στα τέλη του 2013, τον Οκτώβριο συγκεκριμένα, ξεκινήσαμε με άλλον κιθαρίστα και άλλον μπασίστα, οπότε ξεκινήσαμε εγώ και ο Νίκος ουσιαστικά αυτή τη μπάντα. Είπαμε να το πάμε λίγο πιο σοβαρά γιατί είχαμε πολλές μπάντες στο παρελθόν. Ουσιαστικά δεν είχαμε κάνει κανένα live μέχρι το 2015 που ξεκινήσαμε ούτε βγάλαμε δίσκο. Βγάλαμε κάποια κομμάτια, μετά λόγω αντιπαραθέσεων και διαφόρων άλλων προβλημάτων έφυγαν τα δύο προηγούμενα μέλη και ήρθαν αυτά τα δύο μέλη (δείχνοντας τον Γιώργο και τον Θάνο).

Εδώ ο Βίκτωρας με ρωτάει εάν θέλω να μου πει γιατί έφυγαν από τη μπάντα. Φυσικά λόγω ανθρώπινης περιέργειας τον αφήνω να μου πει.  Όπως μαθαίνω, ο κιθαρίστας και ο μπασίστας είναι κοντινοί φίλοι των παιδιών και απλώς έφυγαν, χωρίς μπερδέματα και τσακωμούς. Απ’ ότι καταλαβαίνω το θέμα χειρίστηκε με ωριμότητα και ειλικρινά θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά καθώς ακούω ιστορίες φρίκης κατά καιρούς για διάλυση μπάντας ή αλλαγή μελών της.

 

Ποιες είναι οι επιρροές σας ως μπάντα και για τον καθένα ξεχωριστά;

Νίκος: Σαν μπάντα οι μουσικές μας επιρροές δεν υπάρχουν.

Βίκτωρας: Είναι τόσο τέλειες που δεν υπάρχουν. (γέλια)

Θάνος: Δεν μπορούμε να έχουμε μουσικές επιρροές γιατί αυτός εδώ –δείχνοντας τον Γιώργο ακούει stoner, alternative metal, ενώ αυτός –δείχνοντας τον Νίκο-

Νίκος: …folk metal.

Θάνος: εκείνος -δείχνοντας τον Βίκτωρα- ακούει progressive rock και εγώ death και thrash. Τα έχουμε συνδυάσει όλα αυτά, ουσιαστικά είναι stoner το είδος μουσικής της μπάντας αλλά σε κάθε κομμάτι ο καθένας βάζει κάτι δικό του. Υπάρχει ένα κομμάτι που το λες thrash, άλλο που το λες stoner και άλλα που τα λες progressive.
 

Εκτός από metal και rock, άλλα είδη μουσικής ακούτε;

Βίκτωρας/Νίκος: Έχουμε γράψει κάποια κομμάτια παλιότερα οι δυο μας αλλά δεν θα ταίριαζαν στους LoadOut, επειδή είναι blues rock. H drums έχει επηρεαστεί από blues rock αλλά και funk.

Γιώργος: Όλοι έχουμε ακούσματα και από άλλα είδη.

 

Η stoner έχει πολλή απήχηση τελευταία στην ελληνική μουσική σκηνή. Πώς νομίζετε ότι θα καταφέρετε να ξεχωρίσετε από τις υπόλοιπες μπάντες;

Νίκος: Έχει σημασία να κάνεις πράγματα που γουστάρει το κοινό. Δηλαδή αυτό που λένε όλοι «Να παίζεις μουσική για τον εαυτό σου», προφανώς ισχύει, αλλά θα πρέπει το κοινό να έχει όρεξη να χτυπηθεί, όταν γυρίσει σπίτι το βράδυ να του έχει μείνει το κομμάτι μας. Έχω ακούσει άτομο εκτός της μπάντας να τραγουδάει το κομμάτι μας και είναι τέλειο. Αυτό έχει σημασία. Το να παίζεις μονάχα για τον εαυτό σου και να μη σε νοιάζει δεν νομίζω ότι θα σε πάει πουθενά.

Βίκτωρας: …και η διαφήμιση. Στη συγκεκριμένη χώρα δεν γίνεται να μην διαφημίζεις τη δουλειά σου.

Νίκος: Όπου και να βρίσκεσαι, η διαφήμιση είναι απαραίτητη.

 

Μιλήστε μας για τη δουλειά σας, έχετε βγάλει δύο ντέμο. Θα ακολουθήσει δίσκος; Ποια είναι τα σχέδιά σας;

Βίκτωρας: Μέσα στο 2016 σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε ένα EP, τη πρώτη μας κίνηση ως μπάντα βγάζοντας μια δική μας δουλειά προς τα έξω. Μέσα στη χρονιά αυτή θα κυκλοφορήσει σίγουρα κάτι αλλά για όνομα δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα.

 

 

 

Πώς γράφετε μουσική; Κυρίως από jams ή με κάποιο άλλο τρόπο;

Νίκος: Συνήθως αυτό που γίνεται είναι το εξής. Ο κιθαρίστας ετοιμάζει ένα κομμάτι στο σπίτι. Έρχεται στη πρόβα, παίζει το κομμάτι που ετοίμασε για να το ακούσουμε, αρχίζουμε να jamάρουμε, βρίσκουμε έναν καλό ρυθμό που να ταιριάζει μέσα στο jam και ο κιθαρίστας ίσως σκεφτεί πως μπορεί να ταιριάζει κάτι που είχε βρει πριν.

Βίκτωρας: Τα καλύτερα κομμάτια που έχουν γραφτεί από εμάς είναι εκείνα που γράφτηκαν μετά από το διάλειμμα της πρόβας, όπου απλώς αρχίζουμε να παίζουμε.

Γιώργος: Είναι αυτό το πολύ τεμπέλικο, που βαριέσαι να σκεφτείς, απλά παίζεις.

 

Σχετικά με τους στίχους, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θεματική;

Βίκτωρας: Όχι. Μέχρι στιγμής τα πιο πολλά κομμάτια είναι τα ψυχολογικά του τραγουδιστή της μπάντας. Ποιος είναι αυτός; (γέλια) Τελευταία έχει μπει στην κλίκα και ο κιθαρίστας της μπάντας και έχει αρχίσει και γίνεται πιο «χαρούμενο».

Νίκος: Οι στίχοι στα κομμάτια είναι όπως στη blues, όταν ο κιθαρίστας κάθεται και λέει τον πόνο του -όχι αναγκαστικά τον δικό του- απλά λέει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι, αρκεί να πονάει.

Γιώργος: Είμαστε emo stoner metal (γέλια)

 

Την παραγωγή θα την κάνετε εσείς; Τη διαδικασία την βρίσκετε εύκολη ή δύσκολη;

Βίκτωρας: Σίγουρα θα την κάνουμε εμείς. Εύκολη καθώς υπάρχουν δύο ηχολήπτες στη παρέα, εγώ και ο Θάνος.

 

 

Videoclip σκοπεύετε να βγάλετε;

Βίκτωρας: Το έχουμε σκεφτεί βασικά, γιατί εγώ πέρυσι σπούδαζα στον Ant1. Είχα γνωριμίες με κάποια παιδιά που σπούδαζαν εικονοληψία και για πρακτική φτιάχνουν videoclip για διάφορες μπάντες. Το έχουν κάνει πολλές φορές, οπότε άμα θελήσουμε γίνεται. Τώρα ωστόσο δεν γίνεται γιατί ο μπασίστας μας ο Θάνος θα μπει στρατό.

 

Εφόσον φεύγει ο μπασίστας λοιπόν, όσο λείπει θα κάνετε ένα break ή θα συνεχίσετε πρόβες;

Βίκτωρας: Ναι θα κάνουμε ένα pause δυστυχώς. Θα ήταν πολλά υποσχόμενη η χρονιά αυτή για μας αλλά δυστυχώς θα κάνουμε ένα μεγάλο pause επειδή όταν γυρίσει ο μπασίστας μας θα μπω εγώ στρατό και μετά από αυτό ίσως –δεν είναι σίγουρο ακόμα- να μπει ο Γιώργος. Δεν αποκλείουμε όμως τελείως τα lives, άμα είμαστε τυχεροί κάτι θα γίνει.

 

Τέλος, πείτε μας τι να περιμένουμε από το live της Παρασκευής; Θα ακουστούν νέα κομμάτια;

Βίκτωρας: Είναι το τελευταίο μας live για αρκετό καιρό, οπότε όπως συζητούσαμε με τον Νίκο πριν, σκοπεύουμε να τα δώσουμε όλα!

Γιώργος: …τις κιθάρες μας, τα πετάλια…(γέλια)

Βίκτωρας: Εφόσον δεν ξέρουμε πότε θα γίνει το επόμενο live, αυτό είναι το «τελευταίο» και θα το ευχαριστηθούμε. Η σκηνική παρουσία θα είναι πολύ ωραία πιστεύω. Θα ακουστεί ένα καινούριο κομμάτι το οποίο δένει πολύ ωραία με ένα παλιό μας το οποίο θα είναι το intro του live, όσοι έρθετε θα το ακούσετε.

Θάνος: Πιστεύω θα είναι ένα πολύ δυνατό live.

 

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά για τη συνέντευξη!

Οι LoadOut θα εμφανιστούν στο The Crow Club την ερχόμενη Παρασκευή, μαζί με τους Bus the Unknown Secretary, τους Hungry Dukes και τους Malvorians.

Σελίδα του event

Τους LoadOut μπορείτε να τους βρείτε:

Facebook Youtube

 

Σχόλια