CU ΦΟΙΤΗTOUR: Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Την προηγούμενη Παρασκευή είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας που ακόμα είναι αρκετά ζεστό για μέσα Νοέμβρη. Την ευκαιρία μας έδωσε το Vodafone CU με το πρωτοποριακό πρόγραμμά CU ΦΟΙΤΗTOUR. Το πρόγραμμα αυτό δίνει την δυνατότητα σε παιδιά από την επαρχεία ως επί το πλείστον να γνωρίσουν καλύτερα το κέντρο της πόλης στην οποία φοιτούν.

CU ΦΟΙΤΗTOUR

Το team του CU ΦΟΙΤΗTOUR

Υπεύθυνοι για την περιήγηση μας που διήρκησε περίπου 3 ώρες ήταν ο Νίκος, η Έλενα και ο Χρήστος που φρόντισαν να μας δείξουν λίγη από τη μαγεία που κρύβει το κέντρο της Αθήνας. Η βόλτα μας ξεκίνησε από την οδό Βουκουρεστίου και κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας στο Ρομάντσο. Σημείο συνάντησης ορίστηκε το θέατρο Πάλλας που συμπεριλαμβάνεται στο ανακαινισμένο κτήριο City Link το οποίο έδωσε μια άλλη όψη στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος.

Facebook-20151118-041948

Γνωρίζοντας την πρωτεύουσα με το CU ΦΟΙΤΗTOUR

Σε αυτές τις τρεις ώρες είχαμε την δυνατότητα να δούμε όλους τους πολυσύχναστους δρόμους και δρομάκια της πρωτεύουσας, να μάθουμε που συχνάζουν οι διάσημοι και πολλά ακόμα.

Για τους λάτρεις των μουσείων στην Οδό Πανεπιστημίου υπάρχει το Νομισματικό Μουσείο ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται η παλιά Βουλή η οποία σήμερα αποτελεί το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο μέσα στο οποίο φυλάσσεται η καρδιά μιας ηρωικής φιγούρας της Επανάστασης του 1821, του Κωνσταντίνου Κανάρη (είσοδος 3 ευρώ).

Το πολυσύχναστο Drunk Sinatra στην οδό Θησέως

Το πολυσύχναστο Drunk Sinatra στην οδό Θησέως

Οι Αθήνα είναι γεμάτη μυστηριώδης μικρά στενά γεμάτα εκπλήξεις και μακρύ παρελθόν, που καλούν τους κατοίκους της να τα ανακαλύψουν και να πάρουν λίγο από την αίγλη τους. Σε μια από αυτές τις στοές στην οδό Κολοκοτρώνη βρίσκεται ένα από τα πιο παλιά και classy cocktail bar των Αθηνών, το 42. Λίγο πιο κάτω δύο μαγαζιά ακόμα που μας κάνουν εντύπωση το Booze Cooperativa, το οποίο είναι σημείο συνάντησης σκακιστών και δίπλα το Νοέλ, ένα μαγαζί που προτείνεται για κάτι πιο ξεχωριστό. Ένας ακόμη ιδιαίτερος δρόμος είναι αυτός της στοάς Θησέως. Εκεί αξίζει να δοκιμάσει κανείς τα μπαράκια που βρίσκονται εκεί τριγύρω όπως το Drunk Sinatra, το  I.P.P.O.

Street Art στην Οδό Καραγιώργη Σερβίας

Street Art στην Οδό Καραγιώργη Σερβίας

Ο δρόμος που ξεκινάει από το Σύνταγμα και καταλήγει στην πολυσύχναστη Πλατεία Ειρήνης ονομάζεται Καραγιώργη-Σερβίας. Είναι ιδιαίτερος δρόμος καθώς μέχρι το τέλος του αλλάζει τρία ονόματα Περικλέους, Αθηναϊδος και Αγίας Ειρήνης. Λίγο παραδίπλα, στην οδό Λέκκα υπάρχει ένα από τα πιο περίεργα μπαρ. Το Speak Easy, ένα μέρος που μπορείτε να πάτε τους φίλους σας αν θέλετε να τους εντυπωσιάσετε. Η είσοδος σε αυτό γίνεται πατώντας ένα κουδούνι έτσι είναι δύσκολα διακριτό για τον περισσότερο κόσμο. Καταλήγοντας στην πλατεία Αγίας Ειρήνης με τον μοντέρνο Ιερό Ναό βρισκόμαστε σε ένα ξεχωριστό πεζόδρομο με πολλά καφέ για όλες τις προτιμήσεις. Εκεί δίπλα βρίσκεται η λέσχη φίλων κόμικς αλλά και η καφετέρια poems and crimes που δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις των βιβλίων να διαβάσουν ακόμα και να δανειστούν βιβλία. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά μέρη της Αθήνας το Six d.o.g.s (d.egrees o.f g.lobal s.eparation). Ένας πολυχώρος που προσφέρεται για καφέ, για ποτό, ως εκθεσιακός χώρος και για Live.

Το μικρότερο bar της Αθήνας

Το μικρότερο bar της Αθήνας

Παράλληλη της Αγίας Ειρήνης είναι η Ερμού που οδηγεί στην Πλατεία Μοναστηρακίου. Εκεί με μαγευτική θέα βρίσκονται το 360° και το Α for Athens. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται το Ψυρρή μια περιοχή με μεγάλη ιστορία και τον Παπαδιαμάντη κάτοικό της για πολλά χρόνια. Το όνομά της το πήρε μάλλον από τους κατοίκους των Ψαρρών που κατοικούσαν εκεί. Κακόφημη περιοχή στα παλιά τα χρόνια με τους μόρτιδες και τους τραμπούκους να προέρχονται από τούτη την περιοχή. Στου Ψυρρή υπάρχουν πάρα πολλά μεζεδοπωλεία καθώς και πολύ ωραία γλυκά στην πλατεία Ηρώων.

Μάλλον το πιο alternative σπίτι της Αθήνας

Μάλλον το πιο alternative σπίτι της Αθήνας

Τέλος οι δρόμοι της Αθήνας αποτελούν τόπο έμπνευσης για πολλούς street art καλλιτέχνες.  Η οδός Ηφαίστου και η οδός Σαρρή φημίζονται για τις τοιχογραφίες.

Η εμπειρία ήταν μοναδική. Αξίζει να βρείτε λίγο χρόνο και να σεργιανίσετε τα στενάκια της Αθήνας. Ειδικά για τους φοιτητές, που θα περάσουν τα επόμενα τουλάχιστον χρόνια της ζωής τους στην πρωτεύουσα.

Street Art Οδό Θησέως

Street Art Οδό Θησέως

Η περιπλάνηση μας είχε θετικό αντίκτυπο στα παιδιά που πήραν μέρος στο CU ΦΟΙΤΗTOUR.

Η Κατερίνα μας είπε:

Καινούρια μέρη, όμορφα στενά, δημιουργικά Graffiti, ωραία εμπειρία.

Ο Βασίλης μας είπε:

Η Αθήνα είναι μαγική και προτείνω σε όλους ανεπιφύλαχτα να την ανακαλύψουν.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες που έβγαλε ο Βασίλης Ζάκκας στο CU ΦΟΙΤΗTOUR:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Σχόλια