Είσαι λίγο μικρός; Είσαι λίγο μεγάλος; Νομίζουμε ότι δεν έχει σημασία η ηλικία, όταν χρειάζεσαι και θες να μείνεις μόνος σου!

Σίγουρα το ότι δε μένεις μόνος σου ακόμα και μένεις με τους γονείς σου, τους φίλους σου ή άλλου είδους συγκατοίκους, σε βοηθά οικονομικά. Λιγότερο ή μηδενικό ενοίκιο, έτοιμος καφές στην καφετιέρα, καθαρό σπίτι: όλα σου έρχονται εύκολα! Ωστόσο, υπάρχει και αυτό το πίσω μέρος του εγκεφάλου σου που διαφωνεί λιγάκι.

Εμείς θα μιλήσουμε σε αυτό και θα του πούμε τους 8 λόγους να μείνεις μόνος σου στο (δικό σου) σπίτι, επιτέλους. Το χρειάζεσαι εξάλλου. Αν οι παρακάτω λόγοι να μείνεις μόνος σου στο (δικό σου) σπίτι δε σε ικανοποιούν, τότε μάλλον θα είσαι πολύ άνετος τύπος, οπότε θα θέλαμε ένα σχόλιό σου για να πούμε στη συντακτική μας ομάδα να κάνει καλύτερη δουλειά την επόμενη φορά.

Τα 8 πλεονεκτήματα του να μένεις μόνος σου:

1. Είσαι ο προσωπικός σου διακοσμητής:

Επιλέγεις ο ίδιος τι θα μπει και τι δεν θα πλησιάσει σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων το σπίτι σου, διαλέγεις εσύ τις κουρτίνες, τα αντικείμενα, και τις αφίσες.
Κοινώς: Κανενός το kitsch γούστο δεν πρόκειται να σκεπάσει το δικό σου kitsch γούστο!

2. Έχεις την απόλυτη ελευθερία.

Μπορείς να ξυπνήσεις ό,τι ώρα θες, να γευματίσεις για μεσημέρι την ώρα που κάποιοι τρώνε το απογευματινό τους και να επιστρέψεις το βράδυ στο σπίτι, χωρίς περιορισμούς σε ώρα. Κοινώς να κάνεις ό,τι θέλεις, όπως το θέλεις ΚΑΙ ό,τι ώρα θέλεις!

3. Γίνεσαι πιο υπεύθυνος και ωριμάζεις!

Αναλαμβάνεις τις ευθύνες του χώρου που ζεις. Και το κυριότερο, όταν φτάσεις σ’ ένα στάδιο συνειδητοποίησης (αφού τα δύσκολα περάσουν) φτιάχνεις ένα πρόγραμμα καθαρά για σένα, και συνειδητοποιείς την αξία του, ή αλλιώς τους στόχους σου και ότι αφού έχεις το ελεύθερο… ό,τι κάνεις το κάνεις για σένα.!

4. Δεν έχεις φωνές πάνω απ’  το κεφάλι σου.

( Τώρα αν έχεις μέσα ακόμη, κάτι άλλο φταίει, πρέπει να το κοιτάξεις.)

Έχεις τον χώρο σου, που σε βάζει να κατανοήσεις την αξία του προσωπικού χώρου. Επίσης, δεν έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου, που πολλές φορές νιώθεις ότι σε πιέζει, εάν ζείτε στο ίδιο σπίτι.

5. Έρχονται οι φίλοι σου όποτε θες εσύ!

Μπορείς να τους καλέσεις σπίτι σου για φαγητό, για ταινία, για πάρτι μέχρι ό,τι ώρα θες, χωρίς να αγχώνεσαι για το αν θα ενοχλήσεις γονείς, αδέρφια, παππούδες και γιαγιάδες! Μπορείς να τους αφήσεις να κοιμηθούν και μαζί σου στο σπίτι, χωρίς να έχεις τύψεις για το αν επιβαρύνεις την οικογένειά σου. Είσαι ο άρχοντας και οι άρχοντες κάνουν ό,τι επιθυμούν!

6. Δεν είναι κανείς άλλος στο σπίτι:

Δεν ξυπνάς από φασαρία. Δεν έχεις κανέναν να σου πει «τι ώρα είναι αυτή που σηκώνεσαι;»

Δεν είναι κανείς άλλος στο σπίτι: Μπαίνεις, πετάς κλειδιά, ανοίγεις φώτα, βάζεις μουσική, δεν σε νοιάζει μην ενοχλήσεις κανέναν.

Δεν είναι κανείς άλλος στο σπίτι: Μπορείς να φέρεις όποιον θες. Τους φίλους σου, τη ζαργάνα σου, ό,τι ώρα θες.

Δεν είναι κανείς. Άλλος. Στο σπίτι.

7. Ούτε έλεγχος. Ούτε σχόλια!

Δεν έχεις τους γονείς  σου πάνω απ’ το κεφάλι σου για να σου πει τι ώρα είναι αυτή που γύρισες σπίτι ή να βάλεις ζακέτα για να μη κρυώσεις άσχετα αν έξω έχει 70 βαθμούς Κελσίου. Βέβαια χάνεις και κάποια συν όπως το σπιτικό φαγητό και τη βγάζεις συνέχεια με τα σουβλάκια του κυρ Μπάμπη στη γωνία αλλά δεν γίνεται να τα έχουμε όλα δικά μας. Κατά τα άλλα κάνεις ό,τι θέλεις όποια ώρα το θέλεις και χωρίς να ρωτήσεις κανέναν.

8. Ω ναι! Μόνος στο σπίτι!

Είσαι μόνος στο σπίτι;! Ξυπνάς, τεντώνεσαι ευτυχισμένα, χαϊδεύεις τις μπούκλες σου… Τις καλημερίζεις… Παίρνεις αγκαλιά το νιαούρι… Το καλημερίζεις και αυτό! Κατευθύνεσαι στην κουζίνα, απολαμβάνεις την σιωπή, φτιάχνεις καφέ-πρωινό, βάζεις μουσική, ηρεμείς και σκέφτεσαι: “Τι να κάνω σήμερα;”

Ξανασκέφτεσαι: “Είμαι μόνος στο σπίτι!!!”

Σχόλια