Το τέλος της ημέρας μας βρίσκει συχνά κομμάτια. Τι μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση;

Όλοι μας λίγο πολύ, «τρέχουμε» ( ναι, μου αρέσει να χρησιμοποιώ μεταφορές, αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη). Η καθημερινότητα μας τρώει ολοένα και περισσότερο και ο ελεύθερος μας χρόνος είναι πραγματικά πολύ λίγος πλέον.

Από το πρωί που ξυπνάμε μέχρι και το βράδυ (όπου και θεωρητικά είναι το τέλος της μέρας μας) πριν κοιμηθούμε είμαστε γεμάτοι υποχρεώσεις, δουλειές, αγγαρείες, άντε και κάποιες φορές οι ασχολίες μας είναι μέρος των ενδιαφερόντων μας και των χόμπι μας (Σπάνια βέβαια- αλλά κάποιες μέρες είναι όντως Πασχαλιά– το αντίθετο από το ΔΕΝ είναι κάθε μέρα Πασχαλιά.). Αλλά είναι κάποιες στιγμές –ή και όχι- μέσα στην μέρα που σκεφτόμαστε να έρθει το τέλος αυτής της βασανιστικής μέρας-βραδάκι να χαλαρώσουμε (ή τουλάχιστον το ελπίζουμε)!

Για αυτό και εγώ σας παρουσιάζω την παρακάτω λίστα προσμονής, που όλοι μας λίγο ή πολύ παρακαλούμε να έρθει το τέλος της μέρας και να χαλαρώσουμε! ( ή ελπίζουμε τουλάχιστον!)

1.Να γυρνάς σπίτι σου, σπιτάκι σου στο τέλος της μέρας, και να αράζεις. Δεν νομίζω να έχει επεξήγηση…ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΡΑΖΕΙΣ

2.Ένα άκυρο τηλέφωνο που σου κάνουν και σου λένε έλα από μένα να αράξουμε. (ΝΑΙ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΑΓΜΑ).

3.Ή το καλύτερο από το παραπάνω να σε παίρνουν τηλέφωνο και να σου λένε: «Πού είσαι; Έλα από μένα, έκανα φαγητό (και σας μιλάει ένας λάτρης του φαγητού), έλα να φάμε» ( ειδικά άμα είναι και από τα αγαπημένα σου ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!).

4.Άμα έχεις κατοικίδιο, σκύλο ή γάτα συγκεκριμένα, οι χαρές που θα σου κάνει με το που σε δει (μυρίσει βασικά) από 2 τετράγωνα μακριά. Η αμέριστη αγάπη των ζώων προς εμάς.

5.Ένας ζεστό ρόφημα. Από μια ζεστή σοκολάτα, ένα τσάι μέχρι και για τους πιο extreme καφές (ναι, μπορεί να είναι το τέλος της ημέρας φαινομενικά, αλλά ξεκόλλα είναι καφές).

6.Ένα ποτήρι από το αγαπημένο σου ποτό. Θα σου πρότεινα ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα, αλλά επειδή όλοι παρακολουθούμε αμερικάνικες παραγωγές (ή αλλιώς αμερικανιές) ένα ποτηράκι ουίσκι. (ξέρεις το κλασσικό που κάθονται στον καναπέ μετά από μια κουραστική μέρα ντυμένοι κυριλάτα και πίνουν το ουισκάκι τους; Ε ναι, αυτό ακριβώς)

7.Ωραία φτάνει το σκηνικό Hollywood τώρα, και ας μπούμε στις πιο συνηθισμένες καταστάσεις. Μια αγκαλιά! Τι καλύτερο από μια αγκαλιά για το τέλος της μέρας! Μια αγκαλιά από ένα φίλο σου, από το αγόρι/κοπέλα σου, από την μάνα σου. Εξάλλου να σου θυμίσω ότι οι αγκαλιές βοηθάνε στην χαλάρωση και στην ξεκούραση, και έχουν την μαγική ικανότητα να επαναφέρουν τους καρδιακούς χτύπους στο φυσιολογικό τους πλαίσιο.Η λυτρωτική αγκαλιά από τον σύντροφο σου στο τέλος της μέρας.

8.Ένα φιλί! Απλά να γυρνάς από μια εξαντλητική μέρα και να σε υποδέχονται με ένα φιλί. Δεν μπορώ να περιγράψω κάτι άλλο εδώ.

9.Ένα καυτό θα έλεγα μπάνιο. Είναι πιστεύω το κομμάτι της μέρας που συνειδητοποιείς την μέρα σου και τι έχεις κάνει μέσα σε αυτήν και αναπολείς καταστάσεις, χαρούμενες, λυπημένες, ευχάριστες και μη. Αλλά θα με ρωτήσεις τώρα πώς συνδέεται το μπάνιο με το παραπάνω; Απλά παραδέξου ότι στο μπάνιο σκέφτεσαι τα πάντα, από το τι θα φας αύριο μέχρι και το τι θα μπορούσες να κάνεις σε περίπτωση που θα καταστρεφόταν ο κόσμος. Εξάλλου σου μιλάει ένα άτομο που τις σημαντικότερες αποφάσεις στην ζωή του, τις έχει πάρει μέσα στο μπάνιο.

10.Το τελευταίο αλλά φίλε μου καθόλου αμελητέο είναι το «καληνύχτα». Απλά να ακούσεις ένα καληνύχτα και τα πάντα μετά γίνονται πολύ καλύτερα και πολύ πιο αισιόδοξα θα έλεγα. Ένα καληνύχτα φτάνει για να σε ανακουφίσει και να σε απαλλάξει από τις σκέψεις που σε βασανίζουν. Καληνύχτα αγάπη μου, μου είπε όταν τέλειωσε η μέρα.Το αυτονόητο κομμάτι προφανώς και δεν το ανέφερα, το οποίο είναι η μουσική. Θα γυρίσεις σπίτι θα βάλεις τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη, τον αγαπημένο σου δίσκο, σε όποιο είδος και αν ανήκει. Εξάλλου τα αυτονόητα παραλείπονται!

Και μαντέψτε αγαπητοί μου φίλοι πότε μου ήρθαν αυτές οι σκέψεις;
Προφανώς και στο τέλος της μέρας!

 

Σχόλια