Τα μυστικά του Google Search !

Αν σε ρωτήσουν, το πιο πιθανό είναι να πεις ότι είσαι επαγγελματίας στο να χειρίζεσαι το Google Search,  σωστά; Αφού το χειρίζεσαι κάθε μέρα! Δε θες να τα παραλές, αλλά είναι ο κολλητός σου κατά κάποιο τρόπο – τουλάχιστον όσο μπορεί να είναι μια μηχανή αναζήτησης, όπως το Google Search.

Αλλά, ήξερες ότι υπάρχουν μερικά καταπληκτικά κόλπα που μπορούν να κάνουν τις αναζητήσεις σου ακόμα καλύτερες; Μιλάμε για πέρα από τα βασικά (τα οποία ξέρουμε ότι ξέρεις). Όπως όταν δεν μπορείς να θυμηθείς εκείνη τη λέξη που λείπει απ’ το quote που χρειάζεται να στείλεις στο αφεντικό σου – μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αστερίσκο. Ή, δες αυτό, μπορείς να αναζητάς το πακέτο που περιμένεις αμέσως από την μπάρα αναζήτησης χωρίς να μπεις στο mail σου.

Προετοιμάσου να ερωτευτείς το Google.

#1. Αναζήτησε ακριβείς φράσεις

Αν ψάχνεις για μία ακριβή φράση, χρησιμοποίησε εισαγωγικά.

#2. Εξαίρεσε μία λέξη

Πρόσθεσε μία παύλα πριν από τη λέξη για να αποφύγεις έναν όρο αναζήτησης. Αυτό είναι αρκετά χρήσιμο, όταν ψάχνεις για μία λέξη με πολλές έννοιες.

#3. Ψάξε σε μία συγκεκριμένη ιστοσελίδα

Βρες αποτελέσματα από συγκεκριμένα τμήματα. Γράψε τη λέξη που σ’ ενδιαφέρει, άνω και κάτω τελεία και μετά το site που σ’ ενδιαφέρει.

18201 - Αντίγραφο (6)

#4. Ψάξε τα παρόμοια

Βρες ιστοσελίδες με σχετικό περιεχόμενο με βάση το URL που ήδη ξέρεις. Γράψε related: και μετά το link που σ’ ενδιαφέρει.

#5. Ψάξε για λέξεις μέσα στο κείμενο

Βρες σελίδες όπου όλοι οι όροι της αναζήτησής σου εμφανίζονται στο κείμενο. Γράψε allintext: και μετά τους όρους που αναζητάς.

#6. Ψάξε για λέξεις μέσα σ’ έναν τίτλο

Βρες ιστοσελίδες των οποίων οι τίτλοι περιέχουν όσες λέξεις ψάχνεις. Γράψε allintitle: και μετά τις λέξεις που ψάχνεις. Επίσης, αν πατήσεις intitle: θα βρεις σελίδες των οποίων οι τίτλοι περιέχουν μία συγκεκριμένη λέξη που ψάχνεις, με άλλους όρους να εμφανίζονται μέσα στο κείμενο ή στο URL.

18201 - Αντίγραφο (7)

#7. Ψάξε για λέξεις μέσα στο link

Βρες σελίδες με τον όρο που αναζητάς μέσα στο link. Γράψε allinurl: και μετά τις λέξεις που ψάχνεις.

#8. Αναζήτησε ειδήσεις σχετικές με μία συγκεκριμένη τοποθεσία

Χρησιμοποίησέ το στο Google Ειδήσεις για να βρεις ειδήσεις προερχόμενες από ένα συγκεκριμένο μέρος. Γράψε την είδηση που ψάχνεις, μετά location: και στο τέλος τη γεωγραφική περιοχή που σ’ ενδιαφέρει.

#9. Ψάξε για ένα συγκεκριμένο είδος εγγράφου

Το Google θα περιορίσει τις αναζητήσεις σου σε αποτελέσματα από ειδήσεις που τελειώνουν με το είδος του εγγράφου που ψάχνεις. Γράψε  το αντικείμενο της αναζήτησής σου, μετά filetype: και στο τέλος το είδος του εγγράφου που σ΄ενδιαφέρει (pdf, doc, jpeg κλπ)

18201 - Αντίγραφο (8)

#10. Ψάξε για ένα εύρος αριθμών

Ξεχώρισε τους αριθμούς σε δύο περιόδους για να βρεις τα αποτελέσματα που περιέχουν τους αριθμούς του εύρους που αναζητάς με δύο τελείες.

#11. Κενό

Ο αστερίσκος λειτουργεί ως μπαλαντέρ και σε βοηθά να βρεις τη λέξη που σου λείπει σε μια φράση.

#12. Και οι δύο λέξεις

Αν θες να βρεις σελίδες με μία ή περισσότερες λέξεις, χρησιμοποίησε το OR με κεφαλαία γράμματα. Χωρίς αυτό τα αποτελέσματα, που θα σου εμφανιστούν, θα περιλαμβάνουν όλους τους όρους.

18201 - Αντίγραφο (9)

Εκτός από τα παραπάνω παραδείγματα, το Google δεν αναγνωρίζει τη στίξη ή τη γραμματική. Ωστόσο, η στίξη και τα σύμβολα που λειτουργούν στο Google Search περιλαμβάνουν:

+ Όταν αναζητάς όρους όπως οι τύποι αίματος

@ Όταν αναζητάς social tags

& Όταν αναζητάς για πολύ έντονα συνδεδεμένες ιδέες και φράσεις

% Όταν αναζητάς ποσοστά

$ Όταν αναζητάς τιμές

# Όταν αναζητάς για trending θέματα που χρησιμοποιούν hashtags

Όταν αναζητάς λέξεις που είναι έντονα συνδεδεμένες

18201 - Αντίγραφο (10)

Το Google διαθέτει, επίσης, μερικά ειδικά χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να βρεις αυτό που ψάχνεις πιο γρήγορα.

18201 - Αντίγραφο (11)

Και πέρα από τους όρους αναζήτησης, το Google σου προσφέρει μια ποικιλία από άλλους τρόπους για να βρεις αυτό που ψάχνεις:

  • Google Search Tricks: Μια εύκολη εφαρμογή για να ενισχύσεις τις αναζητήσεις σου και να βρίσκεις περισσότερα από τη μηχανή αναζήτησης.
  • Google Images: σε βοηθά να αναζητήσεις τις εικόνες που σχετίζονται με μία συγκεκριμένη λέξη ή φράση. Μπορείς, επίσης, να συνδεθείς με μια εικόνα για να βρεις περισσότερα γι’ αυτήν ή αυτές.
  • Google Goggles: σου επιτρέπει να αναζητήσεις το web χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού σου αντί για λέξεις. Απλά, φωτογραφίζεις το αντικείμενο για το οποίο θες να κάνεις αναζήτηση και βλέπεις τα αποτελέσματα.
  • Google Trends: σε βοηθά να ανακαλύψεις τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο google και να δεις τι αναζητούν οι άλλοι
  • Google Books: σε βοηθά να αναζητήσεις και να δεις βιβλία εκατομμυρίων εκδοτών στον κόσμο
  • Google Scholar: σε βοηθά να αναζητήσεις διατριβές, επιστημονικά άρθρα κλπ

18201 - Αντίγραφο (12)

Και γι’ αυτούς που θέλουν να διασκεδάσουν, κάντε κλικ στα παρακάτω:

18201 - Αντίγραφο

Για τους περισσότερους, το Google είναι ήδη μια απίστευτα χρήσιμη εφαρμογή, αλλά με τα παρακάτω κόλπα μπορείς να το μεταμορφώσεις σε ένα ανεκτίμητο εργαλείο αναζήτησης.

18201 - Αντίγραφο (2)

Πηγή

Σχόλια