Πέντε Gadgets, με τιμές χαμηλότερες των 10 ευρώ. Η τεχνολογία στα φθηνότερα και καλύτερα της.

Είσαι στα μισά του μήνα, και έχεις ξεμείνει με 40 ευρώ! Εκεί που υπολογίζεις πως θα τη βγάλεις, έρχεται  η κρίση. Η καταναλωτική μανία σου χτυπάει την πόρτα και δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις με άλλο τρόπο πέρα από το να την ικανοποιήσεις. Ακριβώς αυτό το συναίσθημα είχα όταν παραλίγο να αγοράσω, όχι κάποιο από τα αμέτρητα gadgets που κυκλοφορούν, αλλά ένα πιστό αντίγραφο του ραβδιού του Βολντεμορτ.

Ακριβές αγορές, είναι απαγορευτικές. Οπότε αν υπολογίσουμε ότι θα ζήσεις με μακαρόνια για το υπόλοιπο του μήνα, έχεις ένα budget γύρω στα 10 ευρώ! Για να διαβάζεις αυτή τη στήλη, πρέπει να είσαι λίγο geek, λίγο nerd, λίγο γκατζετάκιας, λίγο περίεργο τυπάκι γενικά (welcome to the dark side), οπότε πιστεύω ότι θα τα εκτιμήσεις. Πάμε να δούμε λοιπόν:

 

              1. Θερμαινόμενη Βάση Κούπας USB

thermenomeni-vasi-koupas

Είναι αυτές οι ωραίες μέρες, που αράζεις στην καρέκλα του γραφείου σου, τυλιγμένος με δύο κουβέρτες και παλεύεις με την υποθερμία. Εκεί που βρίσκεσαι στη φάση μεταξύ Ότζι και της διαφήμισης του Νες καφέ που έπαιζε χρόνια στα σινεμά είναι λογικό να έχεις την απαίτηση το ρόφημα σου να παραμένει ζεστό. Αντί λοιπόν να πρέπει να το πιείς μονορούφι, άσε τη βάση να κάνει τη δουλειά για σένα.

Απόλαυσε τρία σερί επεισόδια House of Cards, γράψε 10 σελίδες από την πτυχιακή σου, άκου μια ολόκληρη playlist στο spotify και μετά από όλη αυτή την ώρα πιες μια γουλιά πραγματικά ζεστού καφέ. Με βάρος που δεν ξεπερνά τα 300 γραμμάρια, μπορείς να τη μεταφέρεις πολύ έυκολα στην τσάντα σου και να έχεις ζεστό καφέ παντού (ή τουλάχιστον όπου υπάρχουν θύρες USB). Η θερμαινόμενη βάση είναι ο νέος gadget-κολλητός σου.

2. Προσωπικό Φωτάκι Ανάγνωσης

fotaki-anagnosis

 

Κοιμάσαι συχνά με φίλους; Αν ναι, τότε σίγουρα θα έχεις βρεθει στη φάση όπου όλοι οι υπόλοιποι είναι στο έβδομο όνειρο και εσύ στριφογυρνάς χωρίς καμία ελπίδα να κοιμηθείς. Ο κόσμος των gadgets είναι εδώ για σένα αγαπητέ αναγνώστη. Μην το ρίχνεις στο μελισσόχορτο και τη βαλεριάνα, αλλά αφέσου στα χέρια του αγαπημένου σου συγγραφέα, χωρίς να χρειάζεται να ξυπνήσεις τους άλλους με φωταψίες.

Χρησιμοποίησε το, απλά πιάνοντας το κλιπ που βρίσκεται στη βάση του, πάνω στο εξώφυλλο του βιβλίο. Πάτα το ON, and let the fun begin. Ειδικά σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε κάποιο camping, οι χρήσεις του εντός σκηνής ξαφνικά πολλαπλασιάζονται (μη σκέφτεσαι πονηρά).

3. Kλειδαριά για USB
usb flash driver lock

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να κραταμε για τον εαυτό μας. Όταν όμως η σημαντικότητα αυτών των προσωπικών δεδομένων ξεφεύγει λίγο από το συνηθισμένο, πιθανώς να γινόμαστε και λίγο παρανοϊκοί. Προφανώς με το Internet να έχει εισχωρήσει τρομερά στις ζωές μας, και με τα κενά ασφαλείας σε σελίδες που χρησιμοποιούμε καθημερινά να σκάνε το ένα μετά το άλλο, μπορούμε να πούμε ότι ο μέσος χρήστης είναι αρκετά ευάλωτος σε αρκετούς κινδύνους.

Όταν όμως ο φόβος σου δεν είναι ένας κινέζος χάκερ που δουλεύει νυχθημερών δέκα μέτρα κάτω απ’ την επιφάνεια της γης, αλλά η περιέργεια της Ελληνίδας μάνας, ή ζήλεια του/της συντρόφου σου, τότε αυτή η φαινομενικά αστεία εφεύρεση μπορεί να σου σώσει τη ζωή. Καλό θα ήταν βέβαια να γράψεις κάπου τον κωδικό. Ο σκοπός είναι προστατεύσεις τα αρχεία σου, όχι να τα εξαφανίσεις για πάντα.

*Αν είσαι κοπέλα και το αγόρι σου λιώνει με τις ώρες, μην ξεχνάς ότι μπορείς να κλειδώσεις και το ποντίκι του. (παρακαλώ)

4. Κουμπαράς: Μετρητής Νομισμάτων

koubaras metritis nomismaton

Έχετε βρεθεί ποτέ με τόσα πολλά μονόλεπτα και δίλεπτα που να μην τα δέχονται ούτε στο Μπυράδικο στα Εξάρχεια; Αν κάτσω να υπολογίσω πόσα από αυτά μετά από λίγο καιρό, εξαφανίζονται δια μαγείας από το πορτοφόλι μου, θα μπορούσα να κλείσω εισιτήριο μετ’ επιστροφής για Χαλκίδα. Η απάντηση και σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δοθεί, ναι καλά μαντέψατε, απ’ τον κόσμο των gadgets.

Δε χρειάζεται να εξηγήσω πολλά. Απλά περπατάμε σκυφτοί στο δρόμο, τη δουλειά, το σπίτι, συλλέγουμε τα πολυπόθητα κέρματα και βλέπουμε το νουμεράκι στο καπάκι του κουμπαρά να ανεβαίνει. Σίγουρα με αυτή την τακτική δε θα καταφέρεις να αγοράσεις το νέο iphone, όμως και κάποιους καφέδες το μήνα να βγάλεις, άσχημα είναι;

5. Led Φως Βρύσης (τσίρκο gadgets)

led-fos-vrisis

Θα μπορούσε να είναι το αγαπημένο gadget μιας πολύ μεγάλης γκάμας ανθρώπων. Από κάγκουρες που οδηγούν Nissan Sunny με φωτάκια Neon από κάτω, σε (ροζ) πριγκίπισσες που στα 20+ τους, περνάνε τα βροχερά σαββατοκύριακα κάνοντας μαραθώνιους Disney, μέχρι τους Psychedelάδες και λοιπούς λάτρεις της φύσης, ακόμα και σε φιλήσυχους nerds όπως ο γράφων.

Must για αποκριάτικα πάρτι, ή πάρτι, γενικά. Προσωπικά, όταν το αγοράσω, θα κάνω πείραμα βάζοντας το στη βρύση της γιαγιάς μου. Προβλέπω το λιβανιστήρι να μένει αναμμένο αρκετές μέρες με “το σατανά που μπήκε στο νερό”.

Στα του gadget τώρα, το φως ανάβει με την πίεση του νερού και σβήνει αυτοματα μόλις κλείνει η βρύση, ενώ το χρώμα του κάθε φορά είναι τυχαίο. Με το νέο Starwars να έρχεται, προβλέπω η βρύση lightsaber να γίνεται viral.

Σχόλια