Η ταινία Ευλάβεια είναι μια μικρού μήκους διάρκειας 15 λεπτών και δέκα δευτερολέπτων. Πρόκειται για μία ελληνική παραγωγή κινηματογραφιστών από την Θεσσαλονίκη. Τα γυρίσματα διήρκησαν λίγες μέρες με ένα χαμηλό budget.

Ευλάβεια

Πλοκή

Η πλοκή της ταινίας έχει ως εξής: Ένας δικαστικός και ένας ιερέας παίζουν ένα σαδιστικό παιχνίδι με θύμα έναν ζωντανό άνθρωπο. Ένα μακάβριο παιχνίδι σφαγής και τρόμου ξεκινά.

Φεστιβάλ και διακρίσεις

Συνολικά έχει επιλεγεί και έχει συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα σε πάνω από είκοσι πέντε φεστιβάλ του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας. Έχει λάβει αρκετές διακρίσεις μεταξύ των οποίων Εύφημο μνεία στο φεστιβάλ Zed Fest Film Festival στο βόρειο Χόλιγουντ όπως το ίδιο επίσης και στο International Horror Hotel Festival στο Cleveland. Επιπλέον έχει γίνει δεκτό και έχει παιχτεί στην Αργεντινή, την Νότιο Αφρική, Ισπανία, Γερμανία και σε διάφορα φεστιβάλ της Αμερικής όπως στην Ατλάντα -Atlanta Horror Film Festival Horrorquest και στο Σαν Ντιέγκο -Horrible Imaginings Film Festival San Diego. Στην Ελλάδα συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ μεταξύ των οποίων στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα στις «Νύχτες Πρεμιέρας» και σε στο 3ο Ψηφιακό Φεστιβάλ Αθήνας με βραβείο στην σκηνογραφία όπως επίσης και στο Φεστιβάλ του Φανταστικού της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών με βράβευση επίσης στην σκηνογραφία.

Τα είδη με τα οποία καταπιάνεται η Ευλάβεια είναι το splatter, exploitation, torture τα οποία είναι υποείδη του είδους του τρόμου (horror film). Τα συγκεκριμένα είδη δεν είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα μια τέτοια προσπάθεια να αποτελεί κάτι το καινούριο και το νέο, σαν μια γνωριμία του ελληνικού κοινού προς τα συγκεκριμένα κινηματογραφικά ρεύματα τα οποία στο εξωτερικό βρίσκονται σε άνθηση.

Η ταινία

Συνταλεστές

Ηθοποιοί: Δημήτρης Δήμου, Νίκος Ταπλίδης, Χρήστος Ντόβας, Σωτήρης Γάκος, Ρήγας Γιοβαννόπουλος

Διεύθυνση,σχεδιασμός, εκτέλεση παραγωγής: Γιάννης Σωτηρόπουλος, Άννα Οβακιμιάν, Μάρη Κακαράτζη

Παραγωγή: Άρης Δεληγιαννίδης, Δημήτρης Βαβάτσης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ζωή Δαλάϊνα

Ειδικά εφφέ, χρωματική διόρθωση: Κώστας Καρύδας

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βαβάτσης

Σενάριο, μοντάζ: Άρης Δεληγιαννίδης

Hχητικός σχεδιασμός, μίξη: Αδάμ Σιάγας

Μουσική επιμέλεια: Θάνος Ευθυμίου

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Κατερίνα Κολλιοπούλου, Έλλη Ναλμπάντη

Ηχοληψία: Ειρήνη Καραγιάννη, Θανάσης Καφετζής

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λωρέττα Μπαλατσούκα

Μακιγιαζ: Παναγιώτης Αντωνίου, Χριστίνα Μιτικάκη

Σκριπτ: Γιάννης Παπαδόπουλος

Βοηθός Φωτογραφίας: Ευηρούλα Δούρου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άρης Δεληγιαννίδης

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δημήτρης Βαβάτσης είναι απόφοιτος της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με ειδικότητα στη σκηνοθεσία. Έχει κάνει 4 μικρού μήκους ταινίες στο συγκεκριμένο είδος με συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ και πολλές διακρίσεις.

 

Σχόλια