Είσαι φανατικός θαυμαστής και ακόλουθος της σειράς ταινιών Star Wars; Εάν ναι, τότε σίγουρα πέρασες τις τελευταίες ημέρες προσπαθώντας να βρεις κρυμμένα μυστικά στο trailer που κυκλοφόρησε στις 16 Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσεις να αποκρυπτογραφήσεις κάποια στοιχεία σχετικά με το περιεχόμενο της νέας πολυαναμενόμενης ταινίας του θρυλικού sequel.

Το trailer του Star Wars: The Force Awakens αποτελείται από εκατόν τριάντα έξι δευτερόλεπτα αλλεπάλληλων πληροφοριών που μας προϊδεάζουν για το τι θα αντικρίσουμε στην μεγάλη οθόνη τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Παρόλα αυτά, διατηρεί το μυστήριο, αποκαλύπτοντας μόνο όσα χρειάζονται για να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον μας.

Απ’ότι φαίνεται ο κεντρικός χαρακτήρας στην έβδομη κατά σειρά ταινία του sequel θα είναι η Rey – την οποία θα υποδυθεί η νεαρή ηθοποιός Daisy Ridley, μια ρακοσυλλέκτρια από τον ερημωμένο πλανήτη Jakku, η οποία προσγειώνεται πάνω σε ένα διαστημόπλοιο ή στη γλώσσα του Star Wars, πάνω σε ένα Star Destroyer στις πρώτες σκηνές του trailer.

Who are you?” την ρωτάει η φωνή της Maz Kanata (Lupita N’yongo), η οποία είναι μία από τους κεντρικούς χαρακτήρες για τους οποίους δεν μας δοθηκαν επαρκείς πληροφορίες. “I’m no-one” της απαντάει η Rey – αν και η σκηνή όπου την βλέπουμε να περπατάει στην έρημο παρέα με το σφαιρικό droid (ρομπότ) BB-8 υπονοεί το αντίθετο.

Στις επόμενες σκηνές βλέπουμε τον Finn (John Boyega), που ομολογεί ότι “εκπαιδεύτηκε για να κάνει ένα πράγμα”: ατάκα που υποδηλώνει ότι η στολή/πανοπλία Stormtrooper που φοράει στο αρχικό teaser trailer που βγήκε, δεν είναι μια απλή μεταμφίεση αλλά η “στολή” της δουλειάς του. Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε ότι ο Finn είναι πιλότος των “κακών” της υπόθεσης και η απότομη προσγείωσή του στη Γη επαναφέρει στην μνήμη μας την μοιραία άφιξη του C-3PO και του R2-D2 στον πλανήτη Tatooine το 1977.

hansolo2-xlarge

Έπειτα, την εμφάνισή του κάνει ο τρίτος πρωταγωνιστής του The Force Awakens, ο Kylo Ren (Adam Driver), ένας μασκοφορεμένος “ιππότης”, που μας θυμίζει αρκετά τον Darth Vader. “Nothing will stand in our way, I will finish what you started”, αναφωνεί, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε πλάνα από το καρβουνιασμένο κράνος του Darth Vader υπονοώντας ότι το “you” αναφέρεται σε αυτόν.

Δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός υπαινιγμός για το που καταλήγει η ταινία, αλλά φαίνεται ότι η ανώμαλη προσγείωση του Finn τον φέρνει σε επαφή με την Rey και μετά το ζευγάρι βρίσκει ο Poe, του οποίου η φήμη ως εξαιρετικού πιλότου μπορεί να σημαίνει ότι βρίσκεται πίσω από τα χειριστήρια του Millennium Falcon.

Οι υπόλοιπες σύντομες λήψεις προσφέρουν απλά μια γενική εικόνα για το τι να περιμένουμε: Βίαιες επιθέσεις τόσο από τον Kylo Ren, όσο και από την Captain Phasma, εναέρια μάχη πάνω από μια λίμνη μεταξύ των X-Wings και των TIE Fighters, το BB-8 να γίνεται συγκυβερνήτης στο αεροσκάφος του Poe, την Leia να έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Han. Επίσης, το trailer μας αφήνει να ρίξουμε μια ματιά στην συνάντηση της Rey, του Finn, του Han και του BB-8 σε ένα μέρος που μοιάζει με αρχαίο ναό μέσα στη ζούγκλα.

starwarstrailer1-xlarge

 

Αν και, όπως ανέφερα πιο πάνω, το trailer δεν αποκαλύπτει σχεδόν τίποτα καίριο για την ταινία, αυτό που μοιάζει ξεκάθαρο είναι ότι ο σκηνοθέτης J.J Abrams έχει κατορθώσει το The Force Awakens να θυμίζει το πνεύμα της original τριλογίας κάτι που οι hardcore fans του sequel θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα.

Σχόλια