Βίντεο: GreekConcerts LiveVideos

Το περασμένο τριήμερο, ο Γιάννης Χαρούλης πραγματοποίησε τρεις sold out συναυλίες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το Frapress.gr βρέθηκε στην δεύτερη μέρα και αυτά είναι όλα όσα κατέγραψε:

Χαρούλης

Στις 21:20, ο Γιάννης Χαρούλης και οι μουσικοί του ανέβηκαν στην σκηνή και το Τότε και Εγώ θα Θυμηθώ σήμανε την έναρξη της  βραδιάς. Ο ίδιος, όπως πάντα, εύθυμος και χαμογελαστός επικοινωνούσε με το κοινό και μας κράτησε την καλύτερη συντροφιά, για περίπου τρεις ώρες.

Ταξιδέψαμε από την Κρήτη στην Ήπειρο και από εκεί στην Ικαρία. Ακούσαμε αγαπημένα τραγούδια των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Άσημου, Μάλαμα, Παπάζογλου, Μπέλλου και πολλών άλλων. Χορέψαμε στους ρυθμούς του Σκουλαρίκι, Σου Μιλώ και Κοκκινίζεις, Βασιλική, Πίνω και Μεθώ και μαγευτήκαμε, ακόμη μία φορά, με την ερμηνεία του Ερωτόκριτου.

Στα πνευστά, ο Κωσταντής Πιστιόλης αυτή την φορά μας ερμήνευσε το Ξενιτεμένα μου Πουλιά, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα. Ενώ κατά τη διάρκεια της συναυλίας, βρισκόταν σε τρελή ενέργεια χοροπηδώντας ακατάπαυστα.  Επιτρέψτε μου, σ’ αυτό το σημείο, να κάνω ιδιαίτερη μνεία στο ταλέντο του Πάνου Τόλιου, ντράμερ του Χαρούλη και πρώην μέλος στα Ξύλινα Σπαθιά, ο οποίος είναι πραγματικά απίστευτος.

Αυτό που μ’ αρέσει στον ήχο του Χαρούλη είναι ότι είναι αυθεντικός και προέρχεται από ένα συνονθύλευμα μουσικών οργάνων. Έχοντας στο πλευρό του μία καταπληκτική ομάδα μουσικών, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πέρα από άρτιο. Δεν αναφέρομαι σε τεχνικά λάθη- αυτά μπορούν να συμβούν και θα συμβούν- μιλάω για το σύνολο. Όταν πας να ακούσεις έναν καλλιτέχνη live, πας για το σύνολο: ήχος, φωνή, σκηνική παρουσία, επικοινωνία, αύρα.  Αυτό το κοπέλι καταφέρνει και μας παρουσιάζει πάντα ένα σύνολο, που μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο εξαιρετικό.

 

Περίπου στα μισά της συναυλίας, αναφώνησεαπό την Κρήτη ίσα με τα Γιάννενα” και ερμήνευσε το καινούριο του τραγούδι με τίτλο Ζηλεμένη. Το τραγούδι σε κρητικούς και γιαννιώτικους ρυθμούς, έχει αρχίσει να γίνεται ήδη αγαπητό στο κοινό του.

Η αυλαία έπεσε με το Δεν Λες Κουβέντα και το Λίγα Γαρούφαλλα . Ο Χαρούλης ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε το κοινό, το οποίο του απαντούσε με χειροκροτήματα και επευφημίες.

Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω κάτι. Φέτος, κατάφερα να παρευρεθώ σε τρεις συναυλίες του Χαρούλη. Παρόλο που το setlist ήταν σε γενικές γραμμές παρόμοιο, δεν βαρέθηκα λεπτό. Κάθε βραδιά είχε και κάτι διαφορετικό να προσφέρει. Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι ένας καλλιτέχνης πρέπει να αλλάξει για να εξελιχθεί. Εγώ, διαφωνώ! Ο καλλιτέχνης πρέπει να εξελίσσεται στο είδος που υπηρετεί, γι’ αυτό τον ακολουθείς, για αυτό τον επιλέγεις. Ο Χαρούλης, λοιπόν, δεν αλλάζει αλλά εξελίσσεται και αυτό είναι μαγικό.

Καλή αντάμωση κοπέλια!

Σχόλια