ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ
Με ελεύθερη είσοδο στην πανέμορφη αυλή του Πολυχώρου «Χυτήριο».
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Προβολή στις 00.15.
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ
Μια ατίθαση νησιώτισσα από την Ύδρα βρίσκει στο βυθό ένα διάσημο άγαλμα της αρχαιότητας, το «παιδί και το δελφίνι». Για αυτό θα ενδιαφερθεί ένας Αμερικανός αρχαιολόγος αλλά και ένας διάσημος αρχαιοκάπηλος, ο οποίος θα κερδίσει στην αρχή την εύνοια της κοπέλας …
Από τις διασημότερες ταινίες της 10ετίας του 50 που γυρίστηκαν στην Ελλάδα, αυτή η πανέμορφη αισθηματική περιπέτεια που διαθέτει καρτποσταλική έγχρωμη φωτογραφία, αποτελεί την πρώτη αμερικάνικη ταινίας της θρυλικής Σοφία Λόρεν, ο ρόλος αρχικά προτάθηκε στην αντίπαλό της Τζίνα Λολομπριγκίτα, αλλά εκείνη τον αρνήθηκε. Ο πρώτος αντρικός ρόλος προορίζονταν αρχικά για τον Κάρι Γκραντ, που μόλις τέσσερις μέρες πριν την έναρξη των γυρισμάτων αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την παραγωγή, καθώς η σύζυγός του Μπέσι Ντρέικ μόλις είχε επιζήσει από ένα ναυάγιο και προτίμησε να βρίσκεται κοντά της.
Επόμενος υποψήφιος ο Ρόμπερτ Μίτσαμ, ωστόσο ο παραγωγός Σπύρος Σκούρας επέβαλλε τελικά τον Αλαν Λαντ (οι φήμες και τα κουτσομπολιά σχετικά με το ύψος του Λαντ (1,68) σε σχέση με εκείνο της Λόρεν (1,73) έχουν αφήσει εποχή και τον ήθελαν να παίζει στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας πάνω σε ένα …κιβώτιο!). Πλάι τους ο μεγάλος μας ηθοποιός Αλέξης Μινωτής, που μέσα στη 10ετία του 50 είχε συμμετάσχει σε 3 ταινίες της Fox (οι άλλες δύο «Πανικός στους δρόμους» (1950) και «Γη των Φαραώ» (1955).
Παγκόσμιο σουξέ και το τραγούδι του Τάκη Μωράκη «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», που ερμηνεύει η Λόρεν (με τον Τόνι Μαρούδα) σε μια σκηνή της ταινίας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
«Το παιδί και το δελφίνι» (Boy on a Dolphin – 1957) σε σκηνοθεσία Γιαν Νεγκουλέσκο.
Πρωταγωνιστούν: Άλαν Λαντ, Σοφία Λόρεν, Αλέξης Μινωτής, Κλίφτον Γουέμπ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

info

www.chytirio.gr

Ιερά Οδός 44, Γκάζι

Στάση Μετρό “Κεραμεικός”

Πληροφορίες: 210 3412313 – 6951787821

Σχόλια