Ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων, μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης, σκιτσογράφοι, από όλο τον κόσμο, πιάνουν χαρτί και μολύβι, περνώντας τα δικά τους μηνύματα. Τα σκίτσα άλλοτε σατιρίζουν την κατάσταση της Ελλάδας και άλλοτε κατακρίνουν την αυστηρότητα και την πίεση που ασκεί η Ευρώπη στην χώρα. Βασικοί πρωταγωνιστές των σκίτσων δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και την Γερμανίδα Καγκελάριο. Αυτά είναι ορισμένα από τα σκίτσα που κυκλοφορούν στον διεθνή τύπο και στο διαδίκτυο:

Στην Guardian φιγουράρουν σκίτσα των David Symonds, Ellie Foreman Peck και Steve Bell.

 

Οι  New York Times παρουσιάζουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ντυμένο τσολιά, να χορεύει πανηγυρικά και να εκτοπίζει τον υπεύθυνο του Δ.Ν.Τ.

 

Ο Peter Schrank σκιτσογραφεί για το Economist:  

 

Ο Hygram Pinn για τις Financial Times:

 

Το Βρετανικό The Spectator παρουσιάζει την Καγκελάριο της Γερμανίας να κουβαλά εξαντλημένη την Ε.Ε, ενώ το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο “Το ελληνικό Grexit θα πληγώσει περισσότερο την Μέρκελ”.

the spectator se ar8ro me titlo to ellhniko grexit 8a plhgwsei perissotero thn Merkel

Στην El Nuevo Día ένας εξοργισμένος αρουραίος φωνάζει “όχι άλλη λιτότητα”.

Ενώ, χαρακτηριστικό είναι και το σκίτσο του Carlos Latuff, στο οποίο απεικονίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να κρατά στα χέρια του την καταρρακωμένη Ελλάδα  και να λέει “όχι” στη αυστηρότητα της Ένωσης.

Σχόλια