Ο/Η αρθρογράφος επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος/η σε αυτό το άρθρο.

Φοβάμαι, και φοβάμαι πολύ όπως όλοι μας. Αυτή είναι η σημαντικότερη στιγμή για το μέλλον της χώρας μας στη σύγχρονη ιστορία και ο λαός καλείται να πάρει την απόφαση. Ο λαός καλείται να πάρει απόφαση για το μέλλον, αλλά ποιο θα είναι το μέλλον του σε περίπτωση που επικρατήσει το όχι στο σημερινό δημοψήφισμα;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αβεβαιότητα πίσω από το όχι. Έχουμε ακούσει την κάθε κινδυνολογία και τρομοκρατία από τα ΜΜΕ σχετικά και με τις δύο επιλογές. Αντικειμενικά, τα ευνοικότερα σχόλια τάσσονταν υπέρ του «ναι».

Οι φωνές που υποστηρίζουν αυτήν την άποψη, λένε ότι το ναι θα μας φέρει σε καλύτερη θέση σε σχέση με το οχι, επειδή υπάρχει η ελπίδα ότι έτσι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη, στο ευρώ και θα μπορέσουμε να βοηθηθούμε από αυτήν. Θα ψηφίσω ναι επειδή ελπίζω οι μέρες που θα ακολουθήσουν να είναι καλύτερες από τις μέρες του όχι. Επίσης, θέλω να πιστεύω ότι με το ναι, πατάμε σε πιο γερές βάσεις και δεν παίρνουμε θέση απέναντι στην Ευρώπη.

Οι αγορς μας μας καταρρέουν, και με το οχι τις βοηθάμε να επιταχύνουν την πορεία αυτή. Θέλω να κάνω μια επιλογή που αποβλέπει προς τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για την χώρα μου.

Η αλήθεια είναι ότι επηρεάστηκα αρκετά. Τα ΜΜΕ έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτό γιατί μέρα με τη μέρα παρακολουθούσα τις πιθανές εκδοχές και για τα δύο σενάρια. Με κυρίευσε ο φόβος. Όμως δεν επιλέγω την αβεβαιότητα. Δεν μπορώ να πω ότι κάποια από τις δύο επιλογές είναι η κατάλληλη για τη συγκεκριμένη συγκυρία. Διχάστηκα και γω όπως οι περισσότεροι από εμάς και αναμφισβήτητα οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι πιο δύσκολες από ποτέ.

Τελικά θα ψηφίσω ναι επειδή αν το αποτελέσμα είναι όχι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, ο χρόνος δεν θα γυρίσει πίσω για να ξαναεπιλέξω. Θέλω να κάνω μια επιλογή που μάλλον είναι πιο πιθανό ότι δεν θα μετανιώσω, σε σχέση με κάποια άλλη.

 

Σχόλια