Πραγματοποιήθηκε εχτές η συγκέντρωση υπέρ του ”Όχι” στην πλατεία Συντάγματος. Μεγάλο πλήθος κόσμου βρισκόταν στην συγκέντρωση αυτή, προκειμένου να διαδηλώσει ειρηνικά υπέρ της θέσεώς του.

Ο κόσμος, συγκεκριμένα, εκτείνονταν από την Βασ. Σοφίας ως την Ερμού, στο ύψος της Μητροπόλεως, και από την Πανεπιστημίου ως τα τέλη της Οδού Αμαλίας. Αίσθηση προκάλεσε η συγκέντρωση και στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Την συγκέντρωση στήριξαν με την παρουσία τους οι καλλιτέχνες Βασίλης Παπακωσταντίνου, Ελένη Βιτάλη, Χρήστος Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Αφροδίτη Μάνου, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγελάκας, Ορφέας Περίδης, Ραλία Χρηστίδου, Χαίνηδες, Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ηρώ, Γιώργος Μεράντζας, Κώστας Θωμαίδης, ενώ το πρόγραμμα παρουσιάσε ο Γώργος Κιμούλης.

Ο πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας, ακόμη, πραγματοποίησε ομιλία, εστιάζοντας στους λόγους που το εκλογικό σώμα πρέπει να στηρίξει την επιλογή του ”Όχι”. Επισήμανε πως η δημοκρατία είναι γιορτή και λύτρωση, και πως ένα ενδεχόμενο ”Όχι” αποτελεί μήνυμα αξιοπρέπειας προς την Ευρώπη.

”Τη Δευτέρα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, να πούμε και ένα απόλυτο όχι στο διχασμό. Ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, κάλεσε τον λαό να αποφασίσει με ηρεμία και με γνώμονα την πορεία της χώρας.

Πηγή φωτογραφιών

Σχόλια