Ώρα να κάνεις βουτιά σε ένα νέο είδος: Anime σειρές και ταινίες, καθώς και manga που αξίζει να αφιερώσεις χρόνο (τώρα που δεν είναι και τόσο περιορισμένος)

Είναι καλοκαίρι και οι υποχρεώσεις συρρικνώνονται. Και αυτό είναι καλό, γιατί τώρα μπορείς να διαβάσεις manga και να δεις anime και ένα σωρό άλλο πράγματα.

Αυτό το άρθρο δεν είναι για ένα σωρό άλλα πράγματα. Αλλά αν ψάχνεις να δεις ή να διαβάσεις κάτι, σίγουρα είναι ό,τι αναζητούσες.
disclaimer: heavy hitters δεν θα βρεις εδώ πέρα, madoka, neo genesis, attack on titan, fay stay/zero, parasyte κλπ είναι πολύ γνωστά. Το καλοκαίρι θέλει κάτι φρέσκο και ξέγνοιαστο (ή τουλάχιστον όχι ευρέως γνωστό) και γεμάτη τέτοια θα είναι η λίστα μας.

Eyeshield 21

 

anime

Είναι ένα manga για american footbal. Μην αγχώνεσαι αν δεν ξέρεις τους κανόνες, τους εξηγεί αργά και κατανοητά. Το Eyeshield 21 είναι το όνομα που δίνεται στον πρωταγωνιστή καθώς αποδεικνύεται πως είναι ταχύτατος (είναι αναφορά σε ήδη υπάρχων θρύλο για τον πιο γρήγορο παίχτη). Το manga ακολουθεί τον πρωταγωνιστή και την ομάδα του καθώς αντιμετωπίζουν άλλα σχολεία στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.
Πλεονεκτήματα:αστείο, επικό, χειρίζεται πολλούς χαρακτήρες επιδέξια και τους λατρεύεις όλους!

(p.s διάβασε το manga καθώς το anime κόβεται απότομα)

Onepunch Man

anime

Το Onepunch man έσκασε από το πουθενά περίπου πριν από ένα χρόνο και ήδη ετοιμάζεται anime. Πρόκειται για την ιστορία του Saitama, που είναι ένας υπερήρωας με ένα μοναδικό πρόβλημα: οτιδήποτε και οποιονδήποτε χτυπά καταστρέφεται…με ένα μόνο μπουκέτο. Τι γίνεται όταν ψάχνεις την πρόκληση αλλά έχεις τη δύναμη ενός θεού; Τι γίνεται όταν όλοι προσπαθούν να σκοτώσουν τέρατα τα οποία διαμελίζεις με ένα δάχτυλο;

Πλεονεκτήματα: οι akward εικόνες του anti-hero Saitama είναι ό,τι πιο αστείο έχω δει εδώ και καιρό, η ποιότητα σχεδίου είναι αποστομωτική.

Shukogeki no Soma/Food Wars

 

anime

Ο Soma και ο πατέρας του λειτουργούν το μαγαζί τους και μαγειρεύουν για τους πελάτες τους. Μέχρι που κάποια στιγμή ο πατέρας την κάνει για ταξίδι στην Αμερική και στέλνει τον ήδη φτασμένο μάγειρα Soma σε μία πρεστιζάτη ακαδημία μαγειρικής για ματσό και ταλαντούχους. Εκεί θα ξεκινήσει προχωρημένα μαθήματα μαγειρικής και θα εμπλακεί σε αγώνες μαγειρικής με συχνά πολύ υψηλά έπαθλα.

Πλεονεκτήματα: ένα anime μαγειρικής!!!! Αν νομίζεις πως έχει δει φαγητό σε anime think again, οι συνταγές είναι αληθινές και τα πάντα δείχνουν υπέροχα, ειδική μνεία στους “οργασμούς” (you read that right) που έχουν οι χαρακτήρες όταν δοκιμάζουν κάτι καλό.

Tokyo Godfathers (ταινία)

anime

Τρεις άστεγοι βρίσκουν ένα μωρό στα σκουπίδια και ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν τους γονείς του, μέσα στο πρωτοχρονιάτικο Tokyo. Το μωρό τους φέρνει σε επαφή με το παρελθόν τους και γίνεται η αφορμή για να ψάξουν την εξιλέωση που είχαν ανάγκη. Επίσης, πρόκειται για δουλειά του Σατόσι Κουν, ενός πάρα πολύ ταλαντούχου σκηνοθέτη/σεναριογράφου (Perfect blue, Paprika).

Πλεονεκτήματα: το σχέδιο είναι καταπληκτικό, το σενάριο πολύ καλό, δένεσαι με τους χαρακτήρες και εκπλήσσεσαι με τις (πραγματικά) απρόβλεπτες εξελίξεις που προωθούν την ιστορία. 

Kuroko No Basket

anime

Ο Kuroko είναι παίκτης μπάσκετ, όχι ιδιαίτερα καλός, αλλά με έναν κρυφό άσσο στο μανίκι του. Όταν αφήνει την ομάδα του γυμνασίου για να μπει στην ομάδα του νέου του λυκείου θα γνωρίσει καινούριους συμπαίκτες και θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλές ομάδες αν θέλει να σηκώσει την κούπα.

Πλεονεκτήματα: sweet baby jesus, οι σκηνές μπάσκετ είναι υπερ-καταπληκτικές, το βλέπεις και θες να πάρεις τα γήπεδα με την μπάλα. Επίσης είναι αρκετά αστείο, μερικές φορές χάρη στις μικρές υπερβολές του. Αλλά είναι πραγματικά επική μπαλίτσα. Το manga είναι πολύ καλό, αλλά το animation στις “επικές” σκηνές και η μουσική είναι τόσο καλά που προτείνω το anime.

Paprika (ταινία)

anime
Ακόμα μία ταινία του Σατόσι Κουν, επειδή έτσι μας αρέσει. Η Paprika είναι το όνομα μίας ψυχοθεραπεύτριας που χρησιμοποιώντας μία επαναστατική συσκευή μπαίνει στα όνειρα των ασθενών της και τους βοηθά να ξεπεράσουν τα τραύματά τους. Όταν όμως κάποιος κλέψει τη συσκευή αυτή ένα γιγάντιο όνειρο αρχίζει και απορροφά όλα τα όνειρα των ανθρώπων σε έναν κολοσσιαίο εφιάλτη και η Paprika θα πρέπει να μπει σε έναν κόσμο τεράτων για να βρει τον ένοχο.

Πλεονεκτήματα: ο Σατόσι Κουν πιάνει ακριβώς τον παλμό των ονείρων, με παλαβές εικόνες, έμφαση στο υγρό στοιχείο, τρομερές και (προφανώς) ανεξήγητες εναλλαγές, πανέξυπνες αναφορές… μπορώ να συνεχίσω για αρκετή ώρα. Η ταινία δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο χιούμορ μιας και είναι λίγο πιο σοβαρή, αλλά το σχέδιο στα αλήθεια είναι σημείο αναφοράς στο πως προσεγγίζεται το ονειρικό στοιχείο στα Anime.

Summer Wars (ταινία)

anime

Κλείνω με την πιο δροσιστική πρόταση. Νεαρός hacker εν αγνοία του βοηθά να σπάσουν τον κώδικα του κεντρικού συστήματος που ρυθμίζει τις ζωές όλων των ανθρώπων και τώρα πρέπει να το φτιάξει κάνοντας διαδικτυακές μάχες, λύνοντας μαθηματικά προβλήματα και παίζοντας online ξύλο με ηλεκτρονικά avatar, ενώ είναι διακοπές στο σπίτι της κοπέλας που γουστάρει και προσπαθεί να μην χαωθεί από την τεράστια και υπερβολική οικογένειά της. ΔΕΣ ΤΟ!

Πλεονεκτήματα: το animation είναι υπέροχο και η ταινία διαδραματίζεται στην καρδιά του καλοκαιριού, έντονα χρώματα και έντονες εικόνες.

Σχόλια