Σε άκουσα να κλαις μικρό μου και στάθηκα πίσω απ’ την πόρτα. Κι εσύ άρχισες να μετράς τα λάθη που πίστευες πως έχεις κάνει και να στεναχωριέσαι για το πώς απογοητεύτηκες από τον εαυτό σου. Κι έχω να σου πω μονάχα τούτο δα μικράκι μου. Να μη λυπάσαι και να μην κλαις. Μην κλαις μικράκι μου γλυκό και σε καταλαβαίνω. Οι άνθρωποι μαθαίνουνε τι είναι, μονάχα από τα λάθη τους.

Κι όταν κοιτάς τον καθρέφτη να μη σκιάζεσαι μα να γελάς, γιατί έχεις το πιο όμορφο χαμόγελο του κόσμου. Να παίρνεις φόρα μικράκι μου, να παίρνεις φόρα και να πέφτεις πάνω στον καθρέφτη και να τον σπας και μετά κομμάτι κομμάτι να τον ξαναχτίζεις, αλλιώτικο, φανταχτερό, πιο όμορφο. Κι όταν πάλι δε σου κάνει ξανασπάσ’τον και ξαναφτιάξ’ τον.

Όλη σου τη ζωή θα αλλάζεις μικράκι μου. Και κάθε στιγμή θα αμφισβητείς τα όσα ξέρεις. Κι άλλα που ήξερες μετά θα τα ξεχάσεις. Μα μόνο έτσι μαθαίνεις τι δεν ξέρεις τελικά μικράκι μου. Κι όλο και καλύτερος θα γίνεσαι και πιο γαλήνιος στα μέσα σου.

Να μάθεις ν’ αγαπάς μικράκι μου μ’όλη σου την καρδιά, να αγαπάς όπως σ’ αγαπώ κι εγώ και να απλώνεις τα χέρια στον ουρανό ψάχνοντας για το άπειρο. Να πιστεύεις στον εαυτό σου μικράκι μου και να του φέρεσαι καλά και με αγάπη. Να τον χαϊδεύεις όταν λυπάται, να τον ησυχάζεις όταν φοβάται και να του γελάς όποτε χαίρεται.

Δε θα ‘μαι πάντα εδώ να σε προσέχω μικράκι μου. Και ξέρω πως μια μέρα θα θυμάσαι το πρόσωπο μου και θα κλαις από χαρά για την αγάπη μας. Ό,τι σου πω είναι γιατί σ’αγαπώ μικράκι μου κι όταν σε μαλώνω το κάνω γιατί φοβάμαι μη μου πάθεις κανένα κακό. Αχ, πόσο σ’αγαπώ μικράκι μου.

Ο κόσμος είναι μεγάλος μικράκι μου και η ζωή κρατάει κάτι δευτερόλεπτα. Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό και κάθε ανατολή του ήλιου είναι πολύτιμη μικράκι μου. Κι ας λείπεις μακριά μου εγώ μονάχα εσένα σκέφτομαι και σ’αγαπώ πιο πολύ από τον εαυτό μου. Και η χαρά μου είναι να μου στείλεις ένα γράμμα, να με πάρεις ένα τηλέφωνο και να μου γελάσεις και να μου πεις πως μ’ αγαπάς.

Εσύ δεν είσαι εγώ μικράκι μου. Θα γίνεις ένας δικό σου άνθρωπος ξεχωριστός, όμορφος και θαρραλέος. Να μην το βάζεις κάτω μικράκι μου ποτέ και να παλεύεις να γίνεις όλο και πιο καλός. Να γίνεις πιο ευγενικός, πιο ήρεμος, πιο σταθερός.

Να περικυκλώνεσαι από ανθρώπους που σε εκτιμούν και σε προσέχουν μικράκι μου και να τους προσέχεις κι εσύ. Να σου μιλούν και να σου δίνουν τροφή για σκέψη, να σου γελούν και να φωτίζει η μέρα σου, να σου μιλούν με σεβασμό και αγάπη. Να σε προσέχουν μικράκι μου..

Πολλά σου έγραψα κι απόψε μικράκι μου μα, ήθελα να στα πω, γιατί εκεί μακριά που βρίσκεσαι δε μιλάμε πολύ, δεν μοιραζόμαστε πολύ.. Σ’αγαπώ μικράκι μου και να το ξέρεις. Να συγχωρείς τον εαυτό σου και να προχωράς παρακάτω μικράκι μου.

Με την αγάπη όλου του κόσμου, η μαμά.

πηγή εικόνας: http://languageartonline.com/blog/?p=121

Σχόλια