Μεσημεράκι -κάπου στα Νησιά Φερόε- στις 12-6-2015 :

FER3

– Εϊ, Πολ  (…Γουστίνοσεν-Ηλεκτρολόγος/Αμυντικός)! Τελείωσες ρε φιλαράκι με την λάμπα; Άντε γιατί θέλουμε την σκάλα στην οικοδομή.
– Τώρα τελειώνω μισό λεπτό ρε μαν. Ρε Φιλιπ ( συνάδελφος του στην οικοδομή). Να σου πω. Πώς θα γίνει να ψήσουμε το αφεντικό να με αφήσει αύριο να φύγω νωρίτερα από την δουλειά; Παίζουμε με την Ελλάδα για τα προκριματικά.
– Χλωμό ρε Πολ. Το ξέρεις τώρα το αφεντικό σε αυτά. Η δουλειά πάνω από όλα.
-Πουφφφ, τέλος πάντων. Πάρε την σκάλα. Τελείωσα.

Ο Πολ σχολάει από την δουλειά και παίρνει τηλέφωνο τον συμπαίχτη του Άρνμπχορν ( Χάνσεν- Αποθηκάριος/Επιθετικός).

FER4

-Έλα ρε Αρν, τι λέει; Πως πάει;
– Πως να πάει ρε Πολ; Eδώ στον αγώνα. Προσπαθώ να διευθετήσω μια παλέτα με το γερανάκι.
– ”ΡΕ Μ@λ@κ@ Αρν κλείσε το τηλέφωνο, θα μας σκοτώσεις”! ( συνάδελφοι του Αρνμπχορν).
– Έλα σε κλείνω ρε συ, Ακούω σου φωνάζουν. Πάρε με τηλέφωνο όταν σχολάσεις να κανονίσουμε πως θα πάμε και αν θα πάμε στο γήπεδο.
– Έγινε Πολ τα λέμε!

Ο Πολ πηγαίνοντας στο σπίτι σταματάει στο φούρνο να πάρει ψωμί.

φερ
– Γεια σου Πολ! Τι κάνεις παιχταρά μου; Έισαι έτοιμος για αύριο;
– Καλησπέρα! Όλα καλά κ Σαμ. Μισό κιλό πολύσπορο θα ήθελα. Για τον αγώνα λέτε;
– Ποιος τον μπιπ τον αγώνα ρε Πολ; Δεν τα έμαθες; Αύριο το πρωί θα έχει διακοπή ρεύματος στην πόλη.
– Σοβαρά μιλάς κ Σαμ! Φοβερό!
– Γιατί φοβερό;
– Γιατί το αφεντικό θα μου δώσει ρεπό αύριο εφόσον δεν θα έχει ρεύμα και θα μπορέσω να πάω να παίξω στον αγώνα της εθνικής μας.
– Κατάλαβα. Αλήθεια ρε Πολ. Πως τα βλέπεις αύριο; Tι να το παίξουμε το ματσάκι στο στοίχημα;
– Θα το παλέψουμε αλλά πιστεύω ότι θα φάμε πολλά. Παίξτο διπλό από ημίχρονο. Αυτοί τώρα θα έρθουν τσαντισμένοι να μας διαλύσουν, μετά τη νίκη μας στην Ελλάδα.
– Κατάλαβα. Δεν πειράζει ρε Πολ. Ούτως ή άλλως και να κερδίσουμε, την επόμενη μέρα πάλι για δουλειά θα είμαστε.

Ο Πολ πάει σπίτι. Τρώει με την γυναίκα του, πλένει τα πιάτα, κάνει μπάνιο και αράζει στο σαλόνι. Χτυπάει τηλέφωνο από τον φίλο και συμπαίχτη του, τον Άτλι (Γκρέγκερσεν-Υπάλληλος γραφείου/ Αμυντικός).

FER5

– Γεια σου Πολ! Όλα καλά
– Μια χαρά Άτλι, εσύ τι κάνεις; Πάμε για καμία μπυρίτσα;
– Mπα. Δεν το βλέπω ρε φίλε.
– Μη μου πεις πως ξεκουράζεσαι για το αυριανό ματς…
– Ποιο αυριανό ματς ρε φίλε; Έφυγε ο διευθυντής μου από το γραφείο και με έχει βάλει να φτιάξω όλα τα λογιστικά της φετινής χρονιάς, γιατί αύριο περιμένουμε κλιμάκιο για ελέγχους.
– Κατάλαβα. Και εσύ αύριο θα σέρνεσαι…
– Κάτσε να δούμε πρώτα αν θα έρθω.
– Μην κάνεις καμιά μ@λ@κία, γιατί δεν μας βλέπω να βγάζουμε ενδεκάδα. Είναι άλλοι 2-3 που δουλεύουν στις καφετέριες και παίζει λόγω ώρας να μην προλάβουν να έρθουν.
– Κατάλαβα. Καλά και αυτή η UEFA δεν μας σκέφτεται καθόλου ρε φιλαράκι; Έχουμε και δουλειές. Τι ώρες είναι αυτές που μας βάζει και παίζουμε; Από του χρόνου καλύτερα να κατεβάσουμε ομάδα σε 5×5. Τουλάχιστον εκεί θα κανονίζουμε μόνοι μας τις ώρες. Τέσπα, θα δω τι θα κάνω ρε Πολ. Θα το προσπαθήσω, αλήθεια σου λέω. Ο μικρός θα έρθει;
– O Όντμαρ ( Φάερο-Σπουδαστής/Αμυντικός);

FER6
– Nαι ο Όντμαρ!
– Μάλλον ναι. Πρέπει να άλλαξε την ημέρα στο φροντιστήριο για να έρθει στο ματς, αν μου είπε σωστά ο Κλάεμιντ (Όλσεν-Ξυλουργός/Επιθετικός).
– Τώρα που είπες Κλάεμιντ, ο καραγκιόζης του είπαμε να έρθει την προηγούμενη βδομάδα από το γραφείο να τσεκάρει ένα χώρο που θέλουμε να βάλουμε ένα μεγάλο κομοδίνο. Ακόμα τον περιμένουμε…
– Καλά αυτός είναι μεγάλο λαμόγιο. Άστα, θα του τα πούμε στα αποδυτήρια. Και εμένα μου χρωστάει κάτι ντουλάπια. Του χα δώσει και προκαταβολή τα μισά λεφτά κιόλας. Τέλος πάντων θα τα πούμε αύριο στο γήπεδο φίλος. Καλή συνέχεια. Και μην ξεχαστείς ρε. 4 ώρες πριν το παιχνίδι δεν κάνει να φας…
– Έγινε παιχταρά μου. Καλό βράδυ.

Την επόμενη μέρα, στις 13-6-2015 ξέρετε όλοι τι έγινε!

FER

Αυτό που δεν ξέρετε όμως, είναι πως κάπου στην Ελλάδα, σε κάποια καφετέρια της Γλυφάδας
ο Κώστας Κατσουράνης,
πίνει φραπεδούμπα, καπνίζει 3 πακέτα Davidoff White και γελάει με τα χάλια μας…

8298katsour47kats_1

Υ.Γ: Μετά το Μουντιάλ εκεί στην ΕΠΟ τρέχατε (για να μην πω τίποτα χειρότερο) σαν τρελοί να κάνετε ανανέωση στο ρόστερ της Εθνικής. Προτείνω στο τέλος των προκριματικών να ξανακάνουμε μια ολοκληρωτική ανανέωση. Γιατί στα τοπικά πρωταθλήματα υπάρχουν παίχτες που αν έπαιζαν με τα Φερόε, σίγουρα θα τα κερδίζαμε. Δεν θέλει κόπο, ούτε τρόπο.

Άλλωστε από την εθνική ομάδα ανδρών των Ν.Φερόε δεν έχει ηττηθεί 2 φορές ούτε η εθνική Νέων τους, στα προπονητικά φιλικά διπλά.

 

Σχόλια