Παρόλο που ο αριθμός των ανθρώπων που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας δεν είναι καθόλου αμελητέος, η κατανόησή μας για το φαινόμενο είναι ανεπαρκής.

Η Leslie Morgan Steiner ήταν τρελά ερωτευμένη με έναν άντρα ο οποίος συνεχώς την κακομεταχειριζόταν και απειλούσε τη ζωή της. Η Steiner διηγείται την οδυνηρή ιστορία της σχέσης της, διορθώνοντας μικροπαρεξηγήσεις, αφού πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Η ίδια είναι συγγραφέας και ντόμπρος συνήγορος των επιζώντων από ενδοοικογενειακή βία – συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού της. Η Steiner είναι συγγραφέας του βιβλίου Crazy Love, τα απομνημονεύματα ενός γάμου μ’ έναν άντρα που συνέχεια την κακομεταχειριζόταν και την απειλούσε.

Σε αυτό περιγράφει τις βασανιστικές λεπτομέρειες που προέκυψαν απροσδόκητα – από τη στιγμή που γνώρισε έναν ζεστό, αξιαγάπητο, ερωτευμένο άντρα στο μετρό, μέχρι τη στιγμή που άπλωσε το χέρι του πάνω της για πρώτη φορά, όταν την έπιασε απ’ το λαιμό μερικές μέρες πριν το γάμο. Η Steiner ασχολήθηκε και με το βιβλίο Mommy Wars: StayatHome and Career Moms Face Off on Their Choices, Their Lives, Their Families, μια συλλογή από κείμενα γυναικών που παλεύουν να ισορροπήσουν τη μητρότητα με την καριέρα τους.

Έχει σπουδάσει masters στο marketing του Wharton School of Business και εργάστηκε στο marketing για την εταιρεία Johnson & Johnson πριν ξεκινήσει να γράφει, ως Γενική Διευθύντρια του περιοδικού της Washington Post. Η Steiner γράφει κάθε εβδομάδα στη στήλη “Two Cents on Modern Motherhood,” για την ιστοσελίδα Mommy Track’d, και μόλις τελείωσε το τρίτο βιβλίο της, σχετικά με την επίδραση των θεραπειών γονιμότητας στη σύγχρονη μητρότητα.

Σχόλια