Οι The Cave Childen παρουσιάζουν για πρώτη φορά live το ντεμπούτο album τους “Quasiland”, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες.

Τετάρτη 17 Ιουνίου στο Six d.o.g.s.

THECAVE-WEB

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τη δημιουργία τους. Δύο χρόνια γεμάτα ηχογραφήσεις και live εμφανίσεις και οι The Cave Children είναι πλέον έτοιμοι να μας παρουσιάσουν το πρώτο τους album με τίτλο “Quasiland”.

Ονειρικές ψυχεδελικές μελωδίες, κινηματογραφικά θέματα και ακατέργαστα garage rock ξεσπάσματα συναντιούνται για να συνοδεύσουν τους υπαρξιακούς και σαρκαστικούς στίχους του “Quasiland”. Το όνομα του δίσκου, με πρώτο συνθετικό το quasi (περίπου), σχολιάζει τις συνθήκες πολιτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής αβεβαιότητας μέσα στις οποίες ολοκληρώθηκε ο δίσκος, ενώ οι στίχοι των 10 κομματιών υπονοούν 10 διαφορετικές προσεγγίσεις του τι σημαίνει Quasiland. Τα υποβλητικά soundtracks του Danny Elfman, οι Beatles του 1969, ο σαρκασμός του Frank Zappa, η δεκαετία του ’90 στην Αγγλία, η ελληνική μουσική και η νέα ψυχεδελική ροκ σκηνή είναι μερικές από τις επιρροές του Αθηναϊκού κουαρτέτου. Με παραγωγό τον Ekelon και τους ίδιους τους The Cave Children, οι συνθέσεις του album προσεγγίστηκαν με σεβασμό στη lo fi αισθητική των αρχικών demos.

To “Quasiland” κυκλοφόρησε σε digital album στις 14 Απριλίου και σε cd και βινύλιο με bonus cd στις αρχές Ιουνίου από την Inner Ear.

10698301_10152271625277447_25626261_o

Βιογραφικό

Οι The Cave Children είναι μια ψυχεδελική pop μπάντα από την Αθήνα.

Άρχισαν να παίζουν μαζί μουσική το 2013 με την προσοχή τους στραμμένη στην αναζήτηση της μυστικής συνταγής της ποπ τραγουδοποιίας.

Το 2014 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό ως τετραμελές συγκρότημα με το Βασίλη Νιτσάκη στο μπάσο, το Δημήτρη Στεργίου στα τύμπανα, τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα και το Βασίλη Βλαχάκο στην κιθάρα και τους στίχους.

https://www.facebook.com/cavechildren

HEADER-1

Σχόλια